Credits: Freek van der Weijden | kunstenaar schildering bus: Tymon de Laat

Ga op avontuur in een rijdend hostel met La Karavana

door

Vanlife is hot. Maar niet iedereen heeft de luxe om over een eigen ‘van‘ te beschikken. Wil je toch eens op avontuur met een bus, dan hebben wij een idee voor je; La Karavana. Dat is een bus die een beetje anders is dan anders. Je vervoersmiddel, slaapplek en woonkamer zijn namelijk één en dezelfde; een 46 jaar oude Engelse dubbeldekker bus. In juni en juli 2022 reisde de enige dubbeldekker hostelbus van de wereld door Noorwegen. Een groot succes! In 2024 staan IJsland en Schotland op het programma. Onderweg geniet je van de fantastische natuur, verschillende andere outdoor sporten, zoals hiken, surfen en klimmen, maar ook knisperende kampvuurtjes, whisky proeven en Harry Potter avonturen. De bus heeft plek voor negen gasten en is compleet ingericht met negen bedden, een woonkamer, keuken en badkamer. Sounds good? Sounds good!

La Karavana, de zelf-omgebouwde hostel-bus

In 2020 kochten Saskia, Lisa, Eileen en Jolisa een witte, lekkende, lege bus en bouwden hem in anderhalf jaar om tot ‘La Karavana’, een rijdend hostel. “Het doel is om mensen te inspireren, hen mee de natuur in te nemen en op een actieve manier de omgeving te laten ontdekken, samen met andere, like minded mensen”. “We vinden het te gek onze passies te delen. Dit project heeft al zoveel positieve energie gebracht door de ontmoetingen die we erdoor hebben gehad en de dingen die we hebben geleerd. Nu kan dat met mensen op reis. Hoe te gek is dat!’ aldus Saskia. De bus kan helemaal off the grid doordat er vijf zonnepanelen op liggen en er 600 liter water die mee aan boord gaat. 

Eén groot avontuur

De droom was om op avontuur te gaan, deze kant van de oceaan te ontdekken en daarbij andere mensen te ontmoeten en bijeen te brengen. Dat alles komt helemaal samen in La Karavana. In de zomer van 2024 is het weer zover en gaan ze op pad. Eind juni en juli reist de bus door IJsland en in september en oktober door Schotland. Je kunt je inschrijven voor verschillende weken in die periodes. Slapen doe je in de bus, eten doe je ook in/bij de bus. De reizen zijn van kleinschalig formaat, de dames gaan zelf ook gezellig mee als host en iedere avond eet je gezellig samen en wordt er natuurlijk (waar mogelijk) een kampvuur gemaakt.

De bestemmingen van La Karavana 2024

Eind juni en juli gaat de rijdende hostelbus naar het land van vuur en ijs, met oneindig mooie wegen en het outdoor paradijs van Europa; IJsland. Aan het begin en einde van de periode staat het zuiden van het eiland op het programma, tussendoor reist de bus een paar weken door het mooie noorden van IJsland.

Liever Schotland ontdekken? Dan kun je in september en oktober met La Karavana op pad tijdens de Scotland roadtrip. Denk aan The Isle of Skye, hiken en kajakken, maar natuurlijk ook heel wat whisky proeven. Ben je een echte Harry Potter fan, dan kun je in oktober aansluiten voor de Harry Potter special.

Daarnaast zijn er thematrips, waar je in een paar dagen een nieuwe skill ontdekt. In april organiseren ze een klimcursus, in mei leer je in drie dagen de beginselen van het surfen en in september kun je aansluiten bij een whisky special.

Ga je mee?

Wil je dus like minded mensen ontmoeten, jezelf uitdagen én in een unieke bus slapen en reizen? Seek no further! La Karavana is er voor allerlei soorten gezelschappen, maar ook voor individuen van alle leeftijden en fitness levels. De trips kunnen geboekt worden via de site.

AccommodatiesEuropaGeorganiseerde reizenIJslandKamperenRoadtripTheOutdoors.nlVerenigd Koninkrijk

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.