Ga op avontuur in een rijdend hostel met La Karavana

door

Eerder schreven we over verblijven die net een beetje anders zijn dan anders. In dit artikel lees je alles over een trip die, kun je wel zeggen, een beetje anders is dan anders. Je vervoersmiddel, slaapplek en woonkamer zijn namelijk één en dezelfde; een 46 jaar oude Engelse dubbeldekker bus. In juni en juli 2022 reist de enige dubbeldekker hostelbus van de wereld door Noorwegen. Onderweg geniet je van de fantastische natuur, geweldige hikes, verschillende andere outdoor sporten en knisperende kampvuurtjes. De bus heeft plek voor negen gasten en is compleet ingericht met negen bedden, een woonkamer, keuken en badkamer. Sounds good? Sounds good!

La Karavana, de zelf-omgebouwde hostel-bus

In 2020 kochten Saskia, Lisa, Eileen en Jolisa een witte, lekkende, lege bus en bouwden hem in anderhalf jaar om tot ‘La Karavana’, een rijdend hostel. “Het doel is om mensen te inspireren, hen mee de natuur in te nemen en op een actieve manier de omgeving te laten ontdekken, samen met andere, like minded mensen”. “We vinden het te gek onze passies te delen. Dit project heeft al zoveel positieve energie gebracht door de ontmoetingen die we erdoor hebben gehad en de dingen die we hebben geleerd. Nu kan dat met mensen op reis. Hoe te gek is dat!’ aldus Saskia. De bus kan helemaal off the grid doordat er vijf zonnepanelen op liggen en er 600 liter water die mee aan boord gaat. 

Eén groot avontuur

De droom was om op avontuur te gaan, deze kant van de oceaan te ontdekken en daarbij andere mensen te ontmoeten en bijeen te brengen. Dat alles komt helemaal samen in La Karavana, een megaproject dat eindelijk op pad gaat. In de zomer van 2022 is het zover en gaan ze op pad. Centraal staan de activiteiten, zoals hiken, mountainbiken en kajakken. Slapen doe je in de bus, eten doe je ook in/bij de bus. De reizen zijn van kleinschalig formaat, de dames gaan zelf ook gezellig mee als host en iedere avond eet je gezellig samen en wordt er natuurlijk (waar mogelijk) een kampvuur gemaakt.

De bestemmingen van La Karavana 2022

In juni gaat de rijdende hostelbus naar het land van de fjorden, met oneindig mooie wegen en het outdoor paradijs van Europa; Noorwegen. Daarnaast zijn er thematrips, waar je in een paar dagen een nieuwe skill ontdekt. In mei leer je in drie dagen de beginselen van het surfen en in september leer je buiten voorklimmen in de Belgische Ardennen.

Ga je mee naar Noorwegen?

Ga jij met de dames mee op roadtrip naar Noorwegen op één van de twee verschillende 8-daagse routes? Je kunt kiezen voor een route vol adembenemende fjorden of voor de prachtige route langs de zuidkust van het land. Bij de stad Bergen kajak je door het bekende Naeroyfjord, maak je geweldige hikes en is er een mogelijkheid om een gletsjer trekking te doen. Bij de route langs de zuidkust kajak je tussen de vele eilandjes, maak je een zeiltocht langs de indrukwekkende kust en maak je een gave hike naar Pulpit rock. Die laatste is een rots die meer dan 600 meter boven het Lysefjord uitsteekt.

Wil je dus like minded mensen ontmoeten, jezelf uitdagen én in een unieke bus slapen en reizen? Seek no further! La Karavana is er voor allerlei soorten gezelschappen, maar ook voor individuen van alle leeftijden en fitness levels.
De trips kunnen geboekt worden via de site www.lakaravana.nl . Vanaf april vertrekt er een rechtstreekse boot vanuit Groningen naar Kristiansand, van waar je zo de hostelbus opstapt. Wel zo makkelijk. 

KamperenRoadtripTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.