La Palma bemachtigt een plek op de UNESCO-natuurparadijs lijst

door

Het Canarische eiland La Palma heeft een plek bemachtigd op de UNESCO-natuurparadijs lijst. Op deze lijst, beter bekend als de UNESCO Biosphere Reserve, staan alleen maar plekken op de wereld die een beschermde status hebben. La Palma kenmerkt zich door het zeer diverse landschap, bijzondere natuur en de sterrenkijkhemel van de wereld. Kortom, het paradijs voor de outdoor- en natuurliefhebber.

La Palma places to be

La Palma maakt onderdeel uit van de 7 Canarische eilanden en is de meest noordwestelijke. Het eiland is ongeveer de helft van de provincie Utrecht qua oppervlakte. Het eiland dat ten westen van Afrika ligt, kan je ook wel een overzichtelijk natuurparadijs noemen. Mede dankzij de ligging en de diverse landschappen, kan je alle seizoenen in één dag ervaren. Mocht je een bezoekje willen brengen aan dit fantastische eiland, dan moet je deze vijf plekken absoluut gezien hebben!

Ruta de los Vulcanes

Op La Palma vind je de prachtige hike, genoemd de Vulkanenroute. In het Nationaal Park Cumbre Vieja vind je de 19 kilometer lange Ruta de los Vulcanes. De eenrichtingsweg loopt van El Pilar naar Los Canarios. Tijdens deze toffe hike kom je door verschillende landschappen. Zo loop je door woestijn, dennenbossen, lavavelden, vulkaankraters en maak je kennis met de mooiste uitzichten. Tijdens de Ruta de los Vulcanes maak je kennis met de veelzijdigheid qua natuur in La Palma.

Bosque de los Tilos

In het noordoosten van La Palma vind je een gigantisch oerwoud van laurierbossen, genaamd Bosque de los Tilos. Het plekje is vrij uniek, want vrijwel nergens op aarde vind je een oerwoud van laurierbladen van dit formaat. Vanuit het bezoekerscentrum zijn er twee hikeroutes die goed te doen zijn.

Roque de los Muchachos: hoogtepunt

Roque de los Muchachos is met bijna 2500 meter, letterlijk, het hoogtepunt van La Palma. Vanwege de unieke ligging van deze plek, is het uitermate geschikt voor het bewonderen van de sterrenhemel. Nergens op de wereld heb je een betere view op de sterrenhemel. En overdag, bij mooi weer, kan je de andere Canarische eilanden zien.

La Palma evgeni-tcherkasski-1074514-unsplash

Het zwarte strand van Playa de Nogales

In het dorpje Puntellana vind je een van de meest bijzondere stranden van La Palma. Playa de Nogales is alleen via een kronkelend pad te bereiken. Het pad is overigens ook vrij spectaculair, want je daalt af langs een prachtige rotspartij. Vervolgens kom je aan op het zwarte strand. De naam heeft hij natuurlijk niet voor niets, want het vulkanische strand is volledig zwart. Verwacht prachtige uitzichten, grotten, rotsen en een ruige oceaan. Pas wel op met zwemmen, want de stroming kan erg sterk zijn.

Buracas

Het kleine stadje Buracas staat bekend om zijn grotten met historische muurtekeningen. Een easy hikeroute die onderdeel is van de GR130 loopt langs de prachtige omgeving van Buracas. Zo maak je ook kennis met de drakenbloedbomen.

La Palma cristian-palmer-763347-unsplash

EuropaNatuurgebiedenSpanjeTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.