6x de leukste duurzame waterfles | Duurzame Donderdag #12

door

Het warme weer komt eraan en iedereen weet dan hoe belangrijk het is om genoeg te blijven drinken. En hoe belangrijk het is om je bewust te zijn van de klimaatverandering. Want die plasticsoep in de oceanen lost zichzelf niet op. Dus waarom niet die twee combineren? Door over te stappen op een duurzame waterfles, draag jij jouw steentje bij aan de klimaatverandering én zorg je dat je genoeg drinkt. Win-winsituatie toch? Wij zetten de meest duurzame en leukste waterflessen op een rij.

De leukste duurzame waterfles

De drinkflessen van tegenwoordig zijn gelukkig in een leuk jasje gestoken. Hierdoor wordt eruit drinken ook nog eens een feestje. Deze zes zijn duurzaam en hebben een hippe uitstraling. Natuurlijk zijn er per fles veel meer mogelijkheden als het gaat om inhoud en design, dus kijk vooral ook nog even verder dan het voorbeeld.

Dopper

Waarschijnlijk is dit de meest bekende duurzame waterfles in Nederland. Deze fles is er in veel verschillende kleuren en varianten. De Dopper is gemakkelijk af te wassen en vaatwasmachinebestendig. Hij is daarbij gemaakt van BPA-vrij kunststof. De collectie is nu zelfs uitgebreid met thermosflessen die je water warm én koud houden, dus ook in de winter kan je hem meenemen.

Duurzame waterfles
Photo by Vanesa Giaconi on Unsplash

De Klean Kanteen Classic Sport

Een duurzame fles die heel goed gebruikt kan worden voor sporters. Ben je onderweg en wil je even snel wat drinken? Met deze fles hoef je alleen met je duim de dop open te maken en je kunt drinken. De fles is BPA-vrij en houdt geen geur of smaakjes vast. Daarbij is de fles goed schoon te maken met de hand, maar zou eventueel ook in de vaatwasser kunnen. Er is zelfs gelet op de coating, ook die is namelijk ecologisch verantwoord.

De Retulp Urban

Deze drinkfles is makkelijk te gebruiken als je bijvoorbeeld op reis of op pad gaat. De fles is BPA-vrij en gemaakt van gerecycled roestvrijstaal. En verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het leuke detail zit aan de bovenkant van de fles, namelijk de bamboe dop.

BE O bottle

Deze duurzame waterfles is gemaakt van reststroom van suikerriet, wat top is voor de aarde. En een pluspuntje aan deze fles: hij kan kleiner opgeruimd worden. Je kan hem dus, als hij leeg is, in elkaar opbergen. Hij is vaatwasmachinebestendig en BPA-vrij. En voor iedere gekochte Be O fles wordt er een boom gepland door Trees for the Future. De BE O bottle is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Duurzame waterfles adventure
Photo by Ani Yordanova on Unsplash

Kambukka Reno Insulated

Een trendy, vrolijke en duurzame waterfles. Deze fles houdt je drinken tot wel 20 uur lang koud en tot wel 8 uur lang warm. Ook de Kambukka Reno is BPA-vrij en handig af te wassen. Je kan namelijk de onderkant eraf halen om hem schoon te maken én om smaak toe te voegen. Denk aan bijvoorbeeld wat muntblaadjes of schijfjes citroen. De drinkfles is in meerdere kleuren en ontwerpen beschikbaar.

TIGR The Minimalist

Een thermosfles die je kunt gebruiken voor je water, koffie, thee of koolzuurhoudend drankje. Het design is simpel en minimalistisch, maar wel erg mooi. De fles is vrij van BPA, phtalaten en andere giftige stoffen. En geeft geen smaakje af aan je drinken. De fles zorgt ervoor dat je drankje tot 24 uur koud blijft of tot 12 uur warm. Ook ideaal voor in de winter dus.

AccessoiresDuurzaam levenKeuzehulpenTheOutdoors.nlToplijsten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.