Leven als digitalnomad | Vanlife combineren met werken

door

Idyllisch met je laptop op het strand. Reizen waar de zon gaat en een minimalistische levensstijl. Het leven als digitalnomad is een droom voor velen. Ooit was het ook onze droom en inmiddels is die werkelijkheid geworden. Een leven dat we iedereen kunnen aanraden. Daarom willen wij mensen inspireren door onze manier van leven. In dit artikel onze tips hoe je reizen kunt combineren met werken.

Zo word je digitalnomad

Twee jaar geleden begon onze reis op het station in Arnhem. Met onze rugzakken en vele uren in de trein, bus of bij onbekenden in de auto kwamen we aan in Georgië. Vanaf daar vlogen we naar India, waar we drie maanden bleven tot Corona kwam en wij onze levensstijl veranderden naar een leven in een camperbusje. Tijdens al deze reizen en in al deze landen was Laura gewoon nog aan het werk. Als tekstschrijver en copywriter kon ze haar werk onderweg blijven doen. Inmiddels hebben wij beiden online ondernemingen en willen we jou wat vertellen over hoe deze combinatie is en hoe je nu zelf kan starten als digitalnomad. 

Internet kan een probleem zijn als digitalnomad 

Veel reizen is natuurlijk heerlijk, maar wanneer je deadlines hebt kan je zeker niet alleen maar flierefluitend door het leven. Je zal opzoek moeten gaan naar goede plekken waar je kan werken. Zo zit je regelmatig in een suffig café in een verlaten stuk van de stad of slijt je uren bij een plaatselijke McDonalds voor goed internet. Omdat wij hier zelf helemaal gek van werden, zochten we naar een goede oplossing voor het internetprobleem. 

Ook al heb je een onbeperkt abonnement in Nederland, zodra je over de grens gaat zal je geen onbeperkt internet meer hebben met je Nederlandse simkaart. Daarom hebben wij een wifikastje gekocht genaamd: de wifibuddy. Hier doen we een plaatselijke simkaart in van het land waar wij op dat moment zijn. Zo kunnen we onderweg, op een plek met goed bereik heerlijk blijven werken. 

Neem de tijd voordat je digitalnomad wordt  

Een jaar voordat wij op reis gingen besloot Laura haar tekstbureau op te starten. Zo had ze een jaar de tijd om te wennen aan het ondernemerschap en kon ze een goed klantenbestand opbouwen. Inmiddels heeft ze de onlineyogajuf opgestart en heb ik de Ik Wil Hiken Academy opgezet. Om dit allemaal te kunnen doen was er een minder drukke levensstijl nodig en vooral veel tijd. 

Verander je levensstijl al voordat je vertrekt 

Ga alvast minder werken en start je bedrijf op. Leef op een kleinere voet en geef minder geld uit aan spullen die je eigenlijk niet nodig hebt. Doe boodschappen met een beperkt budget en leef zuiniger dan je ooit hebt gedaan. Dit alles deden wij voordat we op reis gingen. Hierdoor kregen we meer vrije tijd en ruimte om onze bedrijven op te starten. Daarnaast konden we ook nog wat extra sparen voor noodgevallen of onvoorziene uitgaven aan bijvoorbeeld de camper. 

Hoe is het leven als digitalnomad?

Wanneer je minder waarde leert hechten aan spullen of aan geld dan is het leven als digitalnomad een heerlijk bestaan. Zo hoeven wij echt geen dikke portemonnee of een goed gevulde bankrekening. We voelen ons rijk doordat we veel verschillende mensen van over de hele wereld ontmoeten. We ontdekken nieuwe culturen en zien de meest prachtige plekken. Op dit moment zouden wij beiden dit leven niet willen inruilen voor een 9 tot 5 baan. Ook al zou ik er een miljoen voor krijgen. Want wij hebben geleerd dat geld niet gelukkig maakt, maar ervaringen maken je rijker. 

Meer leren over ons reizende leven?

Wil jij ook digitalnomad worden of wil je meer weten over het reizen in een camper? Wij schrijven regelmatig voor The Hike. Maar je kan ons ook een berichtje sturen via @Simply.nomads

InspiratieTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.