Credits: Mike van den Bos - Unsplash

Luxemburg is klein maar fijn | Beyond The Camera

door


Tussen België, Duitsland en Frankrijk ligt het kleine landje Luxemburg. Het is de ‘lu’ uit de Benelux. Het feit dat Luxemburg het op één na kleinste land van de Europese Unie is, betekent niet dat het je niet veel prachtigs te bieden heeft. Om te laten zien dat de zin ‘klein maar fijn’ bij Luxemburg zeker van toepassing is, hebben wij deze editie van Beyond The Camera aan dit kleine, maar fijne land gewijd.

Gorges du Loup
Gorge du Loup

Het prachtige landschap van Luxemburg

Het noorden van Luxemburg maakt onderdeel uit van de Ardennen en wordt Ösling genoemd. Het gebied heeft een prachtig landschap met beboste bergen, heuvels en rivierdalen. De hoogtes liggen gemiddeld rond de 450 en 500 meter. In het noorden bij de Duitse grens vind je ook het Duits-Luxemburgse natuurpark. Andere natuurparken in het noorden van het land zijn Natuurpark Our en het Natuurpark Uewersauer.

Het landschap in het zuiden van Luxemburg is heuvelachtig, minder ruig en daardoor geschikter voor landbouw. Hier wonen dan ook meer mensen en vind je ook meer industrie. Het zuiden staat bekend als het Gutland. Het landschap is hier meer gevarieerd dan in het noorden van het land.

Het prachtige landschap van Luxemburg is uitermate geschikt om mooie hikes te maken. Onze grootste aanrader is de Mullerthal Trail, met onder andere Gorges du Loup

Luxemburg
Credits: BigStock

De flora en fauna

In Luxemburg komen veel bomen voor, maar de meest voorkomende zijn de beuk, eik, esdoorn en spar. Op plekken waar er geen bossen zijn, zijn onder andere de dophei en de hulst karakteristiek voor het land. In het zuidoosten van het land komen twee mediterrane planten voor. Dit zijn de echte gamander en de trosgamander.

Luxemburg is ook het thuis van een aantal prachtige diersoorten. Hierbij kun je denken aan edelherten, wilde zwijnen en roofvogels. Ook zeldzamere diersoorten, zoals de zwarte ooievaar en hazelhoen, komen hier voor. Naast deze geweldige dieren heeft het land ook veel vissen, zoals forellen, snoeken, snoekbaarzen, palingen en karpers.

Het gematigd zeeklimaat van Luxemburg

Over het algemeen heeft Luxemburg, net als Nederland en België, een gematigd zeeklimaat. Het land wordt beschut door de Ardennen, wat ervoor zorgt dat het klimaat iets meer tussen een gematigd zeeklimaat en een zwak continentaal klimaat in ligt. De gemiddelde jaartemperatuur in het land schommelt tussen de 7 en 9 graden.

Aangezien beelden duizend keer meer zeggen dan woorden, laten we je hieronder een paar van de mooiste plaatjes van Luxemburg zien.

Luxemburg
Credits: BigStock
Luxemburg
Credits: Chris de Tempe – Unsplash
Luxemburg
Credits: Hendrik Morkel – Unsplash
Wandelingen in Luxemburg Mullerthal Trail
Credits: Mika Baumeister – Unsplash
Luxemburg
Credits: BigStock
Credits: Mike van den Bos – Unsplash
Luxemburg
Credits: BigStock
Credits: Nina Mercado – Unsplash
Luxemburg
Credits: Cees van Wageningen – Unsplash
Credits: Nina Mercado – Unsplash
Ellergronn drone

EuropaInspiratieLuxemburgTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.