Stookhout vervoeren is een eitje met deze Makita kruiwagen

door


Deze keer geen gear dat je makkelijk in jouw backpack meeneemt, want deze Makita kruiwagen is redelijk groot van formaat. Dat zijn overigens alle kruiwagens, maar deze Makita kruiwagen is wel echt iets heel bijzonders. Vrijwel alles wordt tegenwoordig elektronisch gemaakt, denk maar aan auto’s, fietsen en eigenlijk al het andere dat kan rijden. Zo dachten de Makita mannen waarschijnlijk ook; waarom maken we geen kruiwagen die ook elektrisch is aangedreven? En zo geschiedde. Makita bracht de DCU180 elektrische kruiwagen.

Makita kruiwagen

Een kruiwagen is niets nieuws. Waarschijnlijk het ploeteren en het nét rechthouden van een iets te zware kruiwagen ook niet. Daarom heeft Makita deze kruiwagen niet alleen elektrisch gemaakt, maar ook een driewieler met modulaire kantelbak. Het leven wordt ook steeds gemakkelijker. De Makita kruiwagen is voorzien van een elektrische aandrijving, verlichting zodat je ook in het donker door kan gaan en een piepsignaal als je hem in z’n achteruit zet. Misschien zijn ze toch een beetje doorgeslagen? Verder kan je kiezen voor een bak om bijvoorbeeld zand mee te vervoeren, of een rek voor stookhout of andere materialen.

Waar voor je geld

De Makita kruiwagen, of de DCU180 zoals Makita hem zelf noemt, heeft een adviesprijs van €870. Dat is inderdaad niet niets voor een kruiwagen. En voor dat geld zijn de accu’s en oplader niet eens inbegrepen. Maar mocht je al andere Makita tools hebben, dan kan je die accu’s en opladers gebruiken. Het is overigens wel aan te raden om meerdere accu’s aan te schaffen, want een volle accu gaat ongeveer 50 minuten mee.

Via: Hommeage

GearTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.