Herinneringen voor altijd opslaan? Dit zijn vijf originele manieren om dat te doen

door

Vakanties, wandeltochten of backpacken. Dit zijn, meestal, momenten die je absoluut niet wilt vergeten. Om deze reden maak je meestal genoeg foto’s om deze ervaringen vast te leggen. Toch is het zonde als deze herinneringen voor altijd op je telefoon blijven staan. Het is toch veel leuker om er iets mee te doen? Soms is het moeilijk om te bedenken wat, maar wij hebben speciaal voor jou een lijstje opgesteld met originele manieren om jouw herinneringen voor altijd op te slaan.

herinneringen
Juliana Malta – Unsplash

#1 Maak een gepersonaliseerd plakboek

Misschien denk je bij een plakboek; dat doet iedereen. Maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Steeds meer mensen maken hun fotoboeken digitaal. Dit is natuurlijk ook een erg leuk idee, maar met een plakboek heb je de mogelijkheid om het nog persoonlijker te maken. Ga op zoek naar een plakboek dat past bij je vakantie en die je mooi vindt. Het allerleukste is als je deze koopt op de vakantiebestemming, maar dit moet natuurlijk wel mogelijk zijn. Zodra je een plakboek hebt gevonden die je mooi vindt, is het tijd om deze te gaan vullen. Verzamel zoveel mogelijk foto’s die je leuk vindt en waarbij de herinneringen naar boven komen. Zorg er vervolgens voor dat je deze uitprint op goed fotopapier en met goede inktpatronen.

Nu je de foto’s en het plakboek zelf hebt, kun je gaan beginnen met plakken. Plak de foto’s op een manier zoals jij het mooi vindt. Dit kan in chronologische volgorde, maar dat hoeft natuurlijk niet. Om het nog persoonlijker te maken kun je er dingen bijschrijven, zoals de plek of de datum. Ook kun je de bladzijdes versieren met bonnetjes, tickets, quotes of tekeningen. Ben je tevreden? Berg het boek dan goed op zodat je deze niet kwijtraakt. Hoe leuk is het als je deze later aan je vrienden, familie of zelfs aan je kinderen kan laten zien?

herinneringen
Tuva Mathilde Loland – Unsplash

#2 Schrijf een reisdagboek

Wil je niet wachten tot na je reis? Dan is het maken van een reisdagboek ook een hele goede optie. Zoek een mooi boek, schrift of notitieboekje. Kun je er geen vinden die naar je zin is? Dan kun je natuurlijk ook een leeg schrift of notitieboekje kopen die je zelf kun personaliseren. Dit doe je bijvoorbeeld door wat foto’s op de kaft te plakken. Tevreden? Begin dan met schrijven. Het leukste is om over elke dag iets te schrijven. Schrijf de datum en de bestemming erbij. Je kunt ook vragen aan jezelf stellen en deze opschrijven. Denk hierbij aan; ‘Wat was de leukste ervaring van deze dag?’ of ‘Wat is er in dit land anders dan in Nederland?’. Heb je ruimte over? Vul deze dan eventueel met foto’s.

Julia G. – Unsplash

Waarschijnlijk schrijf je niet meteen het hele boekje vol, maar dat is natuurlijk geen probleem. Gebruik het boekje voor meerdere vakanties, zo heb je een boekje vol met fantastische herinneringen.

Tip: wacht niet te lang met het maken van het reisdagboek. Hoe eerder je hem schrijft, hoe beter de herinneringen in je hoofd zitten. Het zou natuurlijk zonde zijn als je dingen vergeet.

#3 Maak een muur van herinneringen

Een muur van herinneringen maken is niet heel moeilijk, maar wel super gaaf. Print zoveel foto’s uit als je wilt en zorg ervoor dat je deze uitprint op goed fotopapier. Zodra je alle foto’s hebt verzameld en uitgeprint zoek je een muur waarop niks hangt. Deze ga je vol plakken met de foto’s. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld ‘Pritt poster buddies’. Je kunt heel de muur volplakken, maar hier heb je wel heel veel foto’s voor nodig en het is nog maar de vraag of je dit mooi vindt. Ga anders voor een deel van de muur of voor een blok. Je kunt het precies zo maken zoals jij wil, dus have fun!

herinneringen
Andy – Unsplash

#4 Maak een ‘box-of-memories’

Een ‘box-of-memories‘ is een doos met herinneringen. Hierbij kun je het creatieve deel van jezelf helemaal zijn gang laten gaan. Zoek een mooie doos die groot genoeg is om vol te stoppen met herinneringen. Vul de doos met souvenirs, foto’s, tickets, kaarten, bonnetjes en ga zo maar door. Alles wat bij jou herinneringen oproept kun je in de doos doen. Wanneer je dan zin hebt om even terug te gaan ‘down-memory-lane‘, pak je de doos erbij en laat je de herinneringen weer naar boven komen.

herinneringen
BigStock

#5 Sla je herinneringen op in een collage

Je weet vast wel wat een collage is. Meestal maken mensen deze op hun telefoon. Dit kun je echter ook zonder telefoon doen. Dit doe je door foto’s die jij mooi vindt en die bij jou herinneringen oproepen uit te printen op goed fotopapier. Zoek hierna een grote fotolijst waarin alle foto’s passen. Zoek een groot vel papier, in een kleur die jij mooi vindt, en zorg ervoor dat deze ook in de fotolijst past. Op dit vel papier ga je de foto’s plakken, waardoor je een collage krijgt. Je kunt de foto’s op elkaar aan laten sluiten of tussen de foto’s een stukje open laten. Dit is aan jou. Ben je tevreden? Plaats het vel papier met de foto’s dan in de fotolijst en hang deze op een mooie plek. Enjoy!

Mockaroon – Unsplash

InspiratieTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.