Maak kennis met de Marker Wadden

door

Nederland staat ook wel bekend om de mooie waddeneilanden in het noorden van het land. Denk aan het pittoreske Vlieland, het populaire Texel en het ruige Terschelling. Dit zijn namen waar je vast wel eens van hebt gehoord of bent geweest. De waddeneilanden spelen een belangrijke rol, omdat zij een grote flora bieden voor veel vogels. Deze plekken trekken ook jaarlijks velen toeristen aan. In tegenstelling tot deze goed bereikbare gebieden bestaat Nederland ook uit waddeneilanden die tot op heden juist moeilijk te bereiken waren. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Marker Wadden. Maar daar komt verandering in.

Maak kennis met de Marker Wadden

De Marker Wadden is een onbegroeid duingebied gelegen in het Markermeer. In eerste instantie waren deze waddeneilanden aangelegd om de waterkwaliteit en de vis- en vogelstand van het Markermeer te verbeteren. Daar komt verandering in, want de deuren worden nu officieel geopend voor het grote publiek. Er wordt nog volop gebouwd, maar de eerste drie vogelhutten staan al klaar om bezocht te worden. Alhoewel het nog ontbreekt aan voorzieningen, zijn de verwachtingen groot. Zo ziet natuurorganisatie Natuurmonumenten veel potentie in de Marker Wadden. Volgens hen is het, met 250 hectare, groot genoeg om een grote groep mensen te kunnen ontvangen. De focus ligt op wandelaars en vogelspotters, waarbij het doel is om 50.000 bezoekers per jaar aan te trekken.

Sinds afgelopen april zijn de eerste veerboten al vertrokken. Dus mocht je interesse hebben om een dagje erop uit te gaan op de Marker Wadden dan is dat zeker mogelijk!

 

EuropaNationale ParkenNederlandTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.