Dit zijn de mooiste stranden van West-Australië waar je geweest moet zijn

door

West-Australië is met een oppervlakte van 2.529.875 km² de grootste staat van Australië. Een roadtrip plannen door deze regio wordt dus al snel een hele onderneming. Om je alvast wat op weg te helpen, hebben wij een aantal van de mooiste stranden voor je opgeschreven. Want af en toe een rust momentje is vast niet verkeerd. Natuurlijk snappen wij ook dat er nog honderden prachtige plekjes zijn die je alleen maar kan ontdekken als je er daadwerkelijk jaren woont. Maar met een kust van 20.781 kilometer is dit toch al een klein begin op weg naar een fantastisch avontuur.

Turquoise Bay | Cape Range National Park

Het is even een stukje rijden maar dan weet je ook zeker dat je op één van de mooiste stranden van West-Australië ligt. Wanneer je deze naam ziet staan op een bordje naast de weg, dan weet je eigenlijk al genoeg. Bijna nergens aan de West kust is het water zo blauw als hier. Dit is niet de enige reden waarom dit strand zo geliefd is bij snorkelaars. Er zijn namelijk ook nog eens 500 verschillende soorten vissen die je met een beetje geluk kunt bekijken.

Foto: David Clode

Cape Leveque | Dampier-schiereiland

De zandstranden van Cape Leveque liggen op het noordelijkste puntje van het Dampier-schiereiland in de Kimberley regio. Met de red rocks die overlopen in het witte zand en het helderblauwe water is het net een schilderij waar je in loopt. Met ongeveer 210 kilometer verwijdert van Broome, is het een lange autorit maar wel eentje die zeker de moeite waard is.

Lucky Bay | Cape Le Grand National Park

De baai gelegen aan de zuidkust van West-Australië, in het Cape Le Grand National Park. Deze baai staat bekend om zijn kangoeroes die hier loslopen. Door veel mensen wordt gezegd dat dit niet alleen het mooiste strand van West-Australië is, maar zelfs van heel Australië. Het water schijnt zo helder te zijn en het strand zo wit, dat een zonnebril geen overbodige luxe blijkt te zijn.

West-Australië

Cable Beach | Broome

Ben je niet zo van de kangoeroes dan kan je altijd nog naar Cable Beach. Op dit strand is het namelijk mogelijk om op kamelen te rijden. Cable Beach is een 22 kilometer lang wit strand dat aan de Indische Oceaan ligt, waardoor de zonsondergang eentje voor in de boeken is. Er wordt dan ook aangeraden om op een kameel de zonsondergang tegemoet te rijden.

Greens Pool | William Bay National Park

Dit witte zandstrand met keien ligt aan de zuidkust van West-Australië tussen Denmark (een kustplaatsje, niet het land) en Walpole. William Bay National Park bestaat uit 1734 hectare met Greens Pool en Elephant Rocks erbij. Door de granieten rotsblokken die in het water liggen ontstaat er een natuurlijk rif. Hierdoor is het ook een perfect gebied voor kinderen.

OceaniëTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.