Credits: Eelco Bohtlingk - Unsplash

Namibia Nomads brengt je door de adembenemende landschappen van Namibië

door

Namibië ligt in het zuiden van Afrika en is maar liefst 824.292 km2 groot. Deze enorme oppervlakte is gevuld met prachtige nationale parken, een indrukwekkend scala aan wildlife, een natuur waar je ‘U’ tegen zegt en die zich perfect leent voor allerlei toffe outdooractiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan kajakken tussen de pelikanen, de woestijn zien opgaan in de oceaan en olifanten die voor je neus de weg oversteken. Combineer dit alles in een goed geregelde roadtrip en Namibia Nomads resulteert in de reis van je leven.

Namibia Nomads vindt in 2024 plaats vanaf 11 oktober tot 8 december. Vanaf 23 februari 2024 kun je de reis boeken via deze website. Tot die tijd kun je preregistreren en met die inschrijving kun je dan 24u eerder al boeken tegen Early Bird tarief én de gratis Superflex annulatievoorwaarden.
In Namibië vloeit de woestijn over in de oceaan
Credits: Sergi Ferrete – Unsplash

Een onvergetelijke roadtrip door Namibië

Namibië heeft enorm veel moois te bieden. Hoe kun je dit beter ontdekken dan met een avontuurlijke roadtrip? Met Namibia Nomads reis je door fantastische landschappen, bezoek je beroemde nationale parken en kun je slapen onder de prachtige sterrenhemel op zeer bijzondere plekken. Een groot voordeel is dat je niet zelf je route hoeft uit te stippelen. Met het roadbook dat je meekrijgt, kun je zonder zorgen op pad. Tijdens je reis heb je beschikking tot een 4×4 met daktent. Hiermee kom je niet alleen langs de meest adembenemende uitzichten, maar ook nog eens dicht bij wilde dieren.

Mensen bij een auto met daktent in Namibië tijdens Namibia Nomads.
Credits: Namibia Nomads

Natuur, dieren en avontuur in één trip met Namibia Nomads

De roadtrip van Namibia Nomads is bijzonder in veel verschillende opzichten. Zo heb je uiteraard de prachtige natuur, maar je krijgt ook nog eens de mogelijkheid om wilde dieren te spotten. Denk hierbij aan leeuwen, neushoorns, zebra’s en giraffen. Naast het feit dat je je over de wonderbaarlijke flora en fauna kunt verwonderen, is er ook nog wat avontuur aan de trip toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld kajakken tussen de pelikanen en de hoogste duinen ter wereld beklimmen. Tijdens de trip wordt avontuur met adembenemende bestemmingen gecombineerd, wat het een echte droomreis maakt.

De indrukwekkende route van Namibia Nomads

De roadtrip begint in Windhoek, de rustige hoofdstad van Namibië. Je start je reis met behulp van een navigatiesysteem. Hierin staat de gehele route voorgeprogrammeerd en vind je een roadbook waarin alle benodigde informatie is samengevoegd. Met je eigen 4×4 reis je vanuit Windhoek af naar Okonjima. Dit dorpje bevindt zich zeer dicht bij een natuurreservaat. We raden je zeker aan deze te bezoeken, want als je geluk hebt kun je hier wilde luipaarden spotten.

Van Okonjima verder naar Swakopmund

De volgende dag zet je de reis voort naar Etosha Nationaal Park, bij Namutoni, waar je twee nachten verblijft. Je bevindt je hier tussen verschillende soorten wilde dieren. Doordat de stop wat langer is, kun je op je gemak het prachtige park ontdekken. Hierna reis je door naar het Etendeka Plateau, waar je van een adembenemende zonsondergang kunt genieten. De reis zet zich voort door nog meer indrukwekkende landschappen en brengt je naar Spitzkoppe, een prachtige verzameling rotspieken. Hier zul je overnachten om vervolgens je reis voort te zetten naar Swakopmund.

Van Swakopmund terug naar Windhoek

De volgende dag ga je verder naar de Sossusvlei, waar je kunt kajakken bij de natuurlijke habitat van de zeeleeuwen. Hierna ga je door naar Sesriem, waar je een bezoek kunt brengen aan de beroemde stad Solitaire. De reis gaat verder naar Deadvlei. Hier kun je ervoor kiezen om de hoogste duinen ter wereld te beklimmen. De volgende dag word je wakker in het Naukluft Nationaal Park. Hier heb je een grote kans om bavianen te spotten. Helaas komt er ook een einde aan de trip. Vanuit het Naukluft Nationaal Park reis je weer terug naar Windhoek, waar de roadtrip ook eindigt.

De route van Namibia Nomads.
Credits: Namibia Nomads

Wanneer kun jij deze geweldige roadtrip maken?

Ben jij enthousiast geworden? Boek dan nu jouw onvergetelijke roadtrip. Je kunt je in 2024 inschrijven voor de volgende data:

  • 11 oktober – 21 oktober 2024
  • 15 oktober – 25 oktober 2024
  • 22 oktober – 01 november 2024
  • 26 oktober – 05 november 2024
  • 02 november – 12 november 2024
  • 06 november – 16 november 2024
  • 13 november – 23 november 2024
  • 17 november – 27 november 2024
  • 24 november – 04 december 2024
  • 28 november – 08 december 2024
Hoe oud moet je zijn om deel te mogen nemen aan Namibia Nomads?

Om deel te nemen aan Namibia Nomads moet je minstens 23 jaar oud zijn, aangezien je dan pas een auto mag huren. Ook moet je minstens twee jaar in het bezit zijn van een rijbewijs B.

Met hoeveel mensen kun je de roadtrip maken?

Namibia Nomads is speciaal ingericht voor duo’s. Mocht je met meer mensen willen gaan, dan moet je je in aparte duo’s inschrijven.

Welke documenten zijn vereist voor een reis naar Namibië?

Om naar Namibië te kunnen reizen, moet je in het bezit zijn van een aantal documenten. Hierbij gaat het om een geldig paspoort en een geldig rijbewijs.

Het paspoort moet tijdens de reis en ten minste zes maanden daarna geldig zijn. Als het aankomt op het rijbewijs kun je gebruikmaken van een internationaal rijbewijs in combinatie met een nationaal rijbewijs of een officiële Engelse vertaling van je nationale rijbewijs. Via Namibia Nomads krijg je meer informatie over hoe je aan zo’n officiële vertaling kunt komen.

Kun je de CO2-uitstoot die je tijdens de reis veroorzaakt compenseren?

Dit is zeker mogelijk! Je kunt er in het boekingsformulier voor kiezen de CO2-uitstoot van jouw reis via Greentripper te compenseren. Op die manier steun je een gecertificeerd project dat voldoende bomen plant waarmee maar liefst 785.000 hectare aan prachtige bossen, fauna en lokale gemeenschappen wordt beschermd.

Wat kost de roadtrip van Namibia Nomads?

Je kunt de roadtrip maken vanaf €1200,- per persoon. Dit is wel exclusief de vluchten. Je kunt ervoor kiezen om extra opties aan je roadtrip toe te voegen, zoals een volledige autoverzekering (€225,-) of een uitgebreide autoverzekering (€333,-), een annuleringsverzekering (€89,- p.p.), een reisverzekering (€49,- p.p.), extra activiteiten, ruimbagage van 23 kilo (€55,- p.st.) en een retourvlucht.

Namibia Nomads vindt in 2024 plaats vanaf 11 oktober tot 8 december. Vanaf 23 februari 2024 kun je de reis boeken via deze website
AfrikaKamperenNationale ParkenRoadtripTheOutdoors.nlTravelbase

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.