Natuurhuisje, voor als je een huisje in de natuur wilt huren

door

Het is weekend! Na een week werken klap je om 17:00u je laptop dicht, pak je je spullen die klaarstaan in de hal en stap je de auto in. Je rijdt een uurtje, waarvan het laatste deel over verlaten binnenwegen, om vervolgens in the middle of nowhere een oprit op te rijden. 50 meter verder sta je stil. Je bent er! Bij het huisje, waar je de rest van het weekend binnen en buiten gaat vertoeven. Het is niet zomaar een huisje. Het is een Natuurhuisje!
Dat is precies wat ons onlangs overkwam. Wij mochten namelijk een paar dagen zo’n Natuurhuisje huren en vertellen je graag over onze ervaringen.

Natuurhuisje

De natuur roept

Je bent er! Het weekend kan nu echt beginnen. Eenmaal binnen steek je de kachel aan, maak je wat lekkers te eten en drinken klaar en duik je vroeg het warme bed in. Als je de volgende ochtend wakker wordt, dan hoor je de vogels al fluiten. Niet de duiven die je in je eigen tuin hoort, maar een reeks aan vogelsoorten, zoals je ze alleen in de natuur hoort. Die natuur, daar ga je tijdens het weekend nog veel meer van horen én zien.

Natuurhuisje huren

Je kunt een Natuurhuisje huren in Nederland of in andere Europese bestemmingen, zoals Duitsland, Frankrijk, Zweden en Portugal. Wij gingen voor een modern en knus huisje in Eersel, waar oog voor detail duidelijk aanwezig was. Denk aan zware houten balken, plafonds en deuren. Maar ook aan een op maat gemaakte houten keuken, waar we een heerlijk maaltje konden koken. Verder waren er comfortabele bedden, een goede douche en een terras met picknicktafel en vuurkorf. Het was er heerlijk rustig, maar zeker niet eenzaam. Direct grenzend aan het terras, stonden namelijk een paar prachtige paarden in hun stallen. En dan ook nog eens te bedenken dat we onszelf midden op de Kempen bevonden. Beter kan niet!

Natuurhuisje huren-Eersel

Dichtbij de natuur

‘Mensen dichterbij de natuur brengen’, dat is wat Natuurhuisje doet. Alle huisjes liggen ver weg van de massa. Je zult dus nooit een vakantiehuisje op een vakantiepark tegenkomen. Dat wil niet zeggen dat als je een Natuurhuisje gaat huren, is geen luxe kunt verwachten. De huisjes komen namelijk in alle vormen en maten. Van vakantiehuizen tot bungalows, B&B’s tot pipowagen, trekkershutten en slapen in een boomhut. Het enige wat ze allemaal gemeen hebben, is dat de natuur in de zeer nabije omgeving te vinden is.

Lokale natuurprojecten

De natuur staat dus hoog in het vaandel. Om de natuur te behouden en de biodiversiteit te verbeteren, doneert Natuurhuisje bij iedere boeking één euro aan lokale natuurprojecten. Daarbij kun je denken aan het leefgebied van dieren verbeteren, stukken bos verjongen of recreatieve voorzieningen herstellen. Door het huren van een Natuurhuisje, kun jij dus van de natuur genieten en geniet de natuur van jou.

AccommodatiesTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.