Heerlijk genieten in natuurpark Bokrijk

door

We schreven eerder al over wandelen in de omgeving van Genk. In de buurt van dezelfde stad ligt ook natuurpark Bokrijk. Dit prachtige natuurpark biedt volop mogelijkheden voor verschillende natuurliefhebbers. Of je nu van wandelen of fietsen houdt of naar een heus natuurmuseum wil gaan. Er is voldoende keus als jij komend weekend even de deur wilt.

Fietsen door het water

In Bokrijk kan jij heerlijk fietsen door het water. Fietsen door het water? Ja, fietsen door het water! In Bokrijk hebben ze namelijk een brug door het water aangelegd. Klinkt misschien heel raar, maar als je het ziet heel erg logisch. In Bokrijk is er namelijk veel bos en water te zien. Dat maakt het voor fietsers ideaal om een fietstocht te doen. Je fietst lekker beschut tegen de zon of regen en kan op zonnige dagen even afkoelen langs één van de overs. Met de fietsknooppunten kan je je makkelijk navigeren en zorg je dat je niet verdwaald raakt. En wat het fietsen door het water betreft: zoiets unieks heb ik nog niet gezien. (Behalve dan in de omgeving van Bergen op Zoom, want daar loop je door het water over de Mozesbrug.)

bokrijk

Wandelen in Bokrijk

Naast dat je heerlijk kan fietsen in Bokrijk, kan je er natuurlijk ook heerlijk wandelen. Er lopen verschillende wandelroutes, variërend van 1 tot 10 kilometer, door het natuurgebied. Of je nu wil wandelen door de bossen van Bokrijk of door het kleurrijke plantgoed van het Arboretum, er is voor ieder wat wils. Ook als je van geschiedenis houdt kan je hier heerlijk wandelen. Neem dan eens een kijkje in het historische decor van het Openluchtmusueum. Je kan dan ook eenvoudig je route plannen via www.wandeleninlimburg.be

Buitenspeeltuin Bokrijk

Een buitenspeeltuin..? Ja! Een buitenspeeltuin. Wellicht had je deze niet zo snel verwacht, maar in Bokrijk is ook een enorme buitenspeeltuin. Kinderen kunnen hier lekker ravotten op de verschillende speeltoestellen en samen met je kinderen is het dan ook heerlijk genieten. Geen zorgen, je kan hier ook lekker rondlopen en doorlopen naar de natuur. Zo is er voor iedereen wat wils, zeker met de zomer in het vooruitzicht.

BelgiëBikingEuropaHikingTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.