7 outdoor documentaires op Netflix die je gezien moet hebben

door

Het liefst zouden we met dit lenteweer in Nederland zelf de wandelschoenen aantrekken en eropuit gaan. Maar zoals jullie weten, is dat de komende tijd niet mogelijk. Om ervoor te zorgen dat jij nog wel de nodige dosis avontuur binnen krijgt, hebben wij een lijstje opgesteld met de beste outdoor documentaires die er op Netflix te vinden zijn. Sit back, relax and enjoy!

Netflix outdoor documentaires

The Dawn Wall (2017)

Midden in Yosemite National Park, Amerika staat het rotsblok El Capitan. Het gladste gedeelte, genaamd de Dawn Wall, is een kilometer lange klim die door veel experts als de lastigste klim ter wereld wordt gezien. Nog nooit eerder had iemand geprobeerd hier naar boven te klimmen, maar toen kwam Tommy Caldwell. In The Dawn Wall volg je Tommy Caldwell en Kevin Jorgeson in hun bizarre route naar de top met alle obstakels die ze onderweg tegenkomen. Één van de meest adembenemende outdoor documentaires waar je echt kippenvel van krijgt. En die zeker ook een duidelijke boodschap meegeeft: je kunt zoveel meer dan je denkt. 

Mountain (2017)

De documentaire Mountain is gebaseerd op het boek van Robert Macfarlane, Mountains of the Mind uit 2003. In dit boek onderzocht hij de aantrekkingskracht tussen de mens en bergen. De documentaire staat dan ook volledig in het teken van een ode brengen aan de bergen. Met de stem van de Amerikaanse acteur Willem Dafoe kom je helemaal tot rust bij het bekijken van deze documentaire.

 Night on earth (2020)

De makers van Our Planet zijn met een nieuwe serie gekomen over het leven van dieren in de nacht. Met zes afleveringen krijgen we een kijkje in wat er allemaal plaatsvindt in de wereld wanneer de zon ondergaat. Met de nieuwste onderwaterfilm technieken en infraroodcamera’s is elk detail vastgelegd. Als je tijdens Our Planet al vol verbazing zat te kijken dan is Night on Earth dé serie die je zeker moet zien.

Icarus (2017)

De nietsvermoedende regisseur Bryan Fogel begon aan een documentaire over de effecten van doping op zichzelf. Later kwam hij in contact met een Russische arts, Grigory Rodchenkov, die bereid was hem in dit experiment te begeleiden. Halverwege de opnames vertelt deze arts dat hij betrokken is bij een gigantisch dopingschandaal. Fogel stuitte op één van de grootste schandalen uit de sportgeschiedenis en creëerde zo de Oscar-winnende documentaire Icarus.

You vs Wild (interactive) (2019)

Jij beslist! De interactieve documentaire van Bear Grylls laat jou zijn volgende stap beslissen. Ga jij het hem extra moeilijk maken of zorg jij ervoor dat zijn missie smooth verloopt. Met acht afleveringen is dit niet de documentaire om eens even lekker achterover te leunen, pak je afstandbediening erbij en ga er klaar voor zitten!

Resurface (2017)

Bobby Lane keerde terug naar de VS met epilepsie en PTSD na zijn missie in Irak. Met een enorme lijst aan medicijnen en psychische problemen wilde hij uit het leven stappen. Maar niet voordat hij zijn laatste bucketlist item had voltooid, namelijk surfen. De oceaan bracht hem rust en daardoor bleef hij maar terugkomen. Operation Surf is hieruit voorgekomen, waarbij veteranen surfles krijgen om hun het gevoel van vrijheid en kracht weer te laten ervaren. Een half uur durende documentaire waar je sprakeloos van wordt.

Tales by light (2015)

Tales by light is een 6-delige natuurdocumentaire gemaakt door Canon Australië en National Geographic over fotografie. Volledig opgenomen in 4k-resolutie komen er adembenemende beelden voorbij van over heel de wereld. Vijf Australische fotografen nemen je mee op reis en laten de wereld zien door de lens van hun camera. Inmiddels zijn er van deze serie al drie seizoenen te vinden op Netflix, dus je hebt nog wel wat in te halen.

EntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.