Onderzoek: de beste camping per land in Europa

door

Oh kamperen, wij Nederlanders zijn er dol op. Ik ben er persoonlijk ook dol op. Als nog net niet één-jarige lag ik al in het campingbedje in Italië. De liefde voor kamperen is gebleven, zo sterk zelfs dat ik een paar jaar geleden solo ben gaan kamperen met de hond. Ultiem ontspannen. Wat iets minder ontspannen kan zijn, is het zoeken naar een geschikte camping. De tientallen websites afstruinen om een plekje te vinden waar je je vakantie wilt gaan doorbrengen kan soms meer hoofdpijn opleveren dan ontspanning. Om het je iets makkelijker te maken, delen we daarom een waardevolle lijst met je. Op deze lijst vind je namelijk voor 31 landen in Europa de beste camping per land. Wie weet zit er al gelijk iets tussen waar jij wilt verblijven.

Foto: Scott Goodwill

Hoe kies je de beste campings?

Oké, de beste camping is voor ieder anders natuurlijk. De een heeft graag een heel zwemparadijs op de camping, waar de ander liever de rust opzoekt en voor wie een meertje naast de camping genoeg is. Nu vraag je je dan misschien af, hoe zijn deze campings dan uitgekozen tot beste camping per land in Europa? Deze zijn beoordeeld door jullie, of nou ja, alleen als je ooit een camping hebt beoordeeld op de website van Camping.info. Uit meer dan 228.000 reviews van meer dan 150.000 kampeerders zijn deze campings uitgekozen tot beste camping per land in Europa. Benieuwd naar welke camping per land op nummer één staat? Lees dan snel verder.

De beste camping per land in Europa

Hoeveel kost een camping overnachting in Europa gemiddeld?

Nu denk je misschien, ja leuk al die campings in Europa, maar wat gaat mij dat kosten. Uit hetzelfde onderzoek is gebleken dat dat helemaal niet zo heel duur hoeft te zijn. Gemiddeld betaal je namelijk per overnachting voor een kampeerplek voor twee personen tussen de € 12,85 en € 37,22. Dit is inclusief plek voor een auto, elektriciteit en toeristenbelasting. En nee, dit is niet in het laagseizoen, dit is dan ook allemaal in het hoogseizoen. Per land verschillen deze prijzen natuurlijk wel weer. Hieronder kun je precies zien wat de gemiddelde prijs is voor deze overnachtingen voor twee personen per nacht. In Nederland kost een overnachting inclusief bijvoorbeeld € 32,95. Nou hop, luchtbed, tent, gasflesjes mee en de vakantie kan beginnen.

Prijzen camping europa
Credits: Camping.info
Bron:

EuropaKamperenTheOutdoors.nlToplijsten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.