Credits: Gert Perauer

Ontdek Europa tijdens mooie outdooractiviteiten

door

Er is niks mooiers dan de natuur in te trekken en de omgeving te verkennen. Europa is wat dat betreft een absolute speeltuin. Je vindt er namelijk tal van mooie landen, vol met mooie natuur en prachtige regio’s. Sommige mensen kiezen voor een fietsvakantie door Europa, terwijl andere vanaf één plek een bepaalde regio ontdekken. In dit artikel hebben we een aantal outdooractiviteiten in Europa voor je op een rijtje gezet die volgens ons tot de mooiste van het continent horen.

Het Salzkammergut biedt volop mogelijkheden voor fietsen en mountainbiken.
Foto Salzkammergut/Katrin Kerschbaumer: Biken am Langbathsee.

Te voet de Alpen oversteken

Wat is er mooier dan te voet de Alpen te ontdekken? Wie op zoek is naar leuke en spannende outdooractiviteiten in Europa, en graag te voet de Alpen wil ontdekken, moet een keer een alpenovertocht hebben gedaan. Je vindt ze in verschillende soorten en maten. De bekendste van allemaal is waarschijnlijk de E5. Deze wandelroute begint in het Duitse Oberstdorf en eindigt in de Italiaanse plaats Meran.

De mooiste outdooractiviteiten in Europa

Ontdek Kroatië: de leukste outdooractiviteiten in Europa

Is Kroatië je te heet? In het laagseizoen, zo tussen maart en mei en september en oktober, is het hier prima uit te houden. De temperaturen zijn dan aangenaam, en het is er bovendien lekker rustig. Ben je op zoek naar leuke outdooractiviteiten, en wil je daarbij mooiste plekken van Europa ontdekken, dan kan je dus zeker overwegen om Kroatië te bezoeken. Door het hele land vind je namelijk fantastische wandel- en fietsroutes, die langs de kust en het prachtige binnenland voeren. Ook uitstapjes naar één van de vele eilanden zijn de moeite waard: vooral op de grotere eilanden, zoals Brac en Hvar, kun je bijvoorbeeld prima wandelen, kajakken of windsurfen.

De leukste outdooractiviteiten in Europa

Is een fietsvakantie door Finland iets voor jou?

Het hoge noorden verandert in de zomermaanden tot een absolute fietsbestemming. De dagen zijn lang, de natuur is overweldigend en de temperaturen zijn aangenaam. Wie op zoek is naar een outdooractiviteiten in Europa kan dus niet om een fietsvakantie in Scandinavië heen. Finland trekt de laatste jaren ook steeds meer fietsliefhebbers aan. Dit land staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, prachtige meren en rust. Zoek je een fietsvakantie door Europa en ben je wel toe aan iets anders, dan is Finland the place to be.

Fietsvakantie in Finland
Fotocredit: Juho Kuva

Meer over fietsvakanties door Europa

Fietsvakanties worden steeds populairder. Recente data laten namelijk zien dat een fietsvakantie door Europa door steeds meer mensen in overweging wordt genomen. Het geeft je namelijk de kans om te onthaasten, terwijl je de omgeving verkent, omgeven door mooie natuur. Wie veel wil zien, en bijvoorbeeld door meerdere landen wil reizen, doet er dus goed aan om in Europa op fietsvakantie te gaan. Populaire routes zijn bijvoorbeeld de Mediterraanse Route, de Noordzee Fietsroute en de Rijn Fietsroute.

ActiviteitAlpenBergenBikingEuropaFinlandHikingKroatiëTheOutdoors.nlWatersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.