Met packing cubes pakt iedereen de bagage effectiever in

door

De een pakt in als een pro, terwijl de ander de koffer of backpack gewoon vult door te proppen. En toegegeven, als je beter stapelt, kan er meer in je bagage mee. Daarnaast hou je je bagage een stuk netter en minder gekreukt. Een ander bijkomend voordeel is dat je koffer er niet uitziet als een ontplofte bom, zodra je bij jouw eerste bestemming bent aangekomen. Maar je bagage inpakken lijkt makkelijker gezegd, dan gedaan. Of toch niet? We maken kennis met de packing cubes (ook wel eens compressie zak genoemd), waarmee iedereen ineens een pro is in inpakken.

Packing Cube in de tent

Wat zijn packing cubes?

Packing cubes zijn heel kort door de bocht gezegd, een paar etui’s die je kan vullen met spullen. Over het algemeen koop je een packing cubes set met verschillende maten cubes. Zo heb je een kleine, medium en grote packing cube. Je pakt gewoon een packing cube voor je sokken en ondergoed en weer een ander voor bijvoorbeeld je shirts. Als je het een beetje handig doet, weet je precies welke cube je moet pakken voor elk kledingstuk en komt er niets meer door elkaar. Het maakt dus niet uit of je reist met een suitcase, backpack of daypack, packing cubes organiseren vrijwel elke reis in een handomdraai.

Waarom zijn packing cubes handig?

De key van de packing cubes is organiseren. Doordat je in cubes meer kwijt kan en je eigenlijk altijd met een soort van vierkanten werkt, kan je jouw bagage super strak inpakken. Sokken bij de sokken, ondergoed bij ondergoed, wandelkleding, shirts en noem het maar op. Je ziet in een oogopslag waar al je spullen zijn, het komt niet meer door de war en je hoeft niet alles overhoop te halen. En als je slim bent, hou je een grote packing cube over voor je vuile was. Dan slingert die ook niet meer door je bagage heen.

Pakzak bagage

Hoe gebruik je een packing cube?

Het gebruiken van de packing cubes is super easy. Je stopt dus de spullen bij elkaar en organiseert je koffer op een manier waarop er meer in past. Vandaar ook de naam compressie zakken. Zorg ervoor dat je shirts, truien en broeken oprolt in plaats van vouwt. Je krijgt dan minder gekreukte kleding én je bespaart nog wat extra ruimte. Helemaal handig als je bijvoorbeeld alleen met een daypack op huttentocht gaat of alleen handbagage hebt geboekt voor een stedentrip. Deel je een keer jouw koffer met iemand, zorg er dan voor dat je twee verschillende kleurtjes hebt. Je loopt dan dus niet door de kleding van een ander te grabbelen.

Koffer opruimen als een pro

Uiteindelijk schelen packing cubes je een boel chagrijn en levert het je extra ruimte op. Ruimte in jouw bagage, maar ook in je hoofd, omdat je koffer er altijd opgeruimd uitziet. Dat is wel zo lekker als je bijvoorbeeld een roadtrip doet. Afhankelijk van hoe lang je reis is en wat je precies gaat doen, schat je de hoeveelheid packing cubes in. Over het algemeen worden de packing cubes per drie stuks verkocht, maar zorg er zeker voor dat je er meer hebt. Het is wel fijn om bijvoorbeeld ook een packing cube te gebruiken voor jouw elektronica of spelletjes en onderscheid te maken tussen casual en sport of outdoor kleding. Daarnaast kan je ook een cube gebruiken als toilettas en zorg dus altijd voor één of een paar cubes voor je vuile was. En ook je schoenen in een cube? Geen probleem, er zijn ook grote maten!

Packing cubes
Bagage makkelijk inpakken

AccessoiresTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.