Paklijst met absolute essentials voor het leven in een camper

door

Eind januari ben ik richting Spanje gereden en daarmee woon ik sinds bijna 2 maanden fulltime in mijn camper. Van een huis met 4 slaapkamers en een woonkeuken naar nog geen 5m2 waarin ik slaap, kook, leef en werk. Leven in een camper zorgt voor “ontspullen”. Alles wat mee mag moet een toevoeging in mijn leven zijn, want anders is het zonde van de ruimte. Na bijna 2 maanden on the road deel ik hierbij mijn absolute essentials waar ik niet zonder kan. 

leven in een camper

Leven in een camper; de must haves

Uitschuifbare waterkoker

Deze kreeg ik van een vriendin met de legendarische woorden: “ja, ik denk dat je dit waarschijnlijk al hebt….” Ze zei het alsof letterlijk iedereen dit heeft, maar ik had nog nooit gehoord van een waterkoker die je in- en uit kunt klappen. Wel kan ik je inmiddels vertellen: iedereen (die gaat voor leven in een camper) zou dit moeten hebben. Lichtgewicht, het neemt weinig ruimte in en is niet alleen handig voor je thee, en bij het koken, maar ook om je kruik mee warm te houden op koude nachten. Dat brengt mij direct op het volgende;

Kruik

Zeker als je, zoals ik, in de winter en lente in je camper slaapt en geen verwarming hebt dan is een kruik je beste vriend in de nacht, maar zelfs in de zomer kan het flink afkoelen en dan is het gewoon fijn dat je altijd een warmteplan bij de hand hebt. 

EXTRA: Gasverhitter

Een andere manier om op te warmen is met een heater die op gas werkt. Ik nam er één mee voor de zekerheid en koos die van Primus. Een toppertje als je ’s avonds lekker buiten wilt zitten.

Uitklaptafel

Wat ik al zei: de ruimte die je hebt is kostbaar en daarom is een tafel die je zo klein mogelijk kan maken goud waard. Ik heb een professionele outdoor tafel waarvan je niet alleen de poten klein kan maken, maar zelfs het blad in kan vouwen.

Als ik nog een keer de keuze zou mogen maken zou ik wel voor de houten variant gaan, want die lijkt me makkelijker schoon te houden. En ook dat schoonhouden is een belangrijk onderdeel van fijn leven in een camper. 

Buitenkleed

Er zijn twee dingen die ik veel doe sinds mijn leven in een camper: 

  1. Mijn spullen heen en weer verplaatsen. Alles past namelijk PRECIES en daarom is het een feit dat als ik iets nodig heb, ik vaak van alles heen en weer moet verplaatsen om dat wat ik nodig heb daadwerkelijk te bereiken. Vervolgens gaat alles weer netjes terug, want anders is het chaos.
  2. Vegen. Ik sta op de mooiste plekken; mooie stranden, in de bergen en tussen de bomen. Op al die plekken ben ik omringd met – logisch – zand en grond. Het meeste van mijn leven is momenteel buiten, maar elke keer als ik mijn bus in ga neem ik de helft van buiten mee naar binnen. De oplossing: een buitenkleed! Scheelt je een hele hoop veegwerk. 

Pannenset

Als je eten wilt klaarmaken dan heb je pannen nodig, dus beetje flauw om deze in het rijtje te zetten. Echter heb ik de keuze gemaakt om te investeren in speciale camping pannen en die zijn goud! Waarom? Omdat ze perfect in elkaar passen en daardoor minimale ruimte innemen, ze van RVS zijn en daardoor met een doekje na het koken af te doen zijn. Dat is handig voor als je een keer geen stromend water hebt. En je kunt er direct uit eten. Dat is dan weer handig als je, net als ik, alleen bent en zo min mogelijk afwas wilt hebben. Ik heb de pannen van Primus (zelfde merk als de heater en tafel!) en die hebben nog een extra feature die het benoemen waard is: de deksels van de kookpannen fungeren ook als vergiet. Genius

Douchezak

Aangezien ik weinig op campings sta en daarom plas (ja, ook poep) in de bosjes en “douche” in de zee, is het feest als ik na de dip in de zee mezelf kan afspoelen met de douchezak die tegen 10:00 vaak wel is opgewarmd in de zon. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze zak alleen gebruikt heb in het zonnige Ibiza. Het lijkt me redelijk intens om met zo’n zak buiten te douchen als het koud is. Persoonlijk zou ik dan gaan voor een extra pak vochtig toiletpapier om jezelf op te frissen. 

Speaker

Absoluut onmisbaar bij een leven in een camper. Wat is een roadtrip zonder goede muziek? Naast een speaker heb ik ook nog noicecanceling headphones mee en “gewoon ouderwetse” oordopjes – vooral om mee te bellen. Alle drie een zegen om bij je te hebben: I take my music seriously

Nog op zoek naar een fijne playlist? Ik heb een lijst op Spotify met alleen maar internationale tunes die ik verzamelde op allerlei verschillende reizen. Aanradertje voor iedereen die houdt van vrolijke beats.

Gasbrandertje

In mijn camper heb ik binnen een keukentje waar ik graag en fijn kook, maar op broeierige zomeravonden is het heerlijk om niet in de camper, maar voor de camper te koken. Of op de kliffen vlakbij het strand, waar de camper niet kan komen. Dan is een gasbrandertje top. Ook deze is van Primus. Niet gek, want zij hebben super veel handige producten voor in de bus. Zo ook een mes en snijplak in een super handig hoesje, vuurvaste borden, borden, drinkglazen en RVS camping bestek, mokken en schalen

Dit zijn de items die ik het meest gebruik en die mijn #vanlife makkelijker en leuker maken. Ik ben benieuwd naar jouw tips! Zijn er items die ik absoluut moet aanschaffen om mijn leven in een camper next level te trekken? 

KamperenPaklijstenRoadtripTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.