Dit verschijnsel wil je zien: De Rainbow Mountain in Peru

door

We hebben het vaker gehad over natuurverschijnselen. De meest unieke fenomenen ter wereld. Sommige kunnen worden verklaard en zijn wetenschappers duidelijk over hoe ze zijn ontstaan. Andere blijven voor ons mensen een groot raadsel hoe zij ontstaan. Aan deze lijst van natuurverschijnselen voegen we er eentje toe: de Rainbow Mountain in Peru. Een schitterende en bijzondere bestemming die je gezien wilt hebben. 

De Rainbow Mountain in Peru mag je zeker niet overslaan

Voor dit natuurverschijnsel moeten we wel wat verder reizen. De Rainbow Mountain ligt in Peru. In de afgelopen jaren is dit één van de populairste hoogtepunten van het land geworden. Er valt genoeg te vertellen over deze plek, dus laten we je niet langer in spanning.

Alle kleuren van de regenboog

De Rainbow Mountain in Peru heet ook wel de Vinicunca. Dit is een veelkleurige berg in het hartje van de Andes. Het ligt in de regio Cusco en dicht bij de berg Ausangate. Zoals we hierboven al gezegd hebben, hebben de bergen bijzondere kleuren. Vinicunca betekent dan ook ‘zeven kleuren berg’. Deze kleuren wordt veroorzaakt door een mengsel van rood ijzeroxide, groen kopersulfaat en gele zwavel. Klinkt als een mengsel waar wij als mens niet te dicht in de buurt kunnen komen, maar schijn bedriegt. Het is namelijk heel goed te bezoeken. Een kleurrijk randje geven aan je bezoek aan Peru? Zet deze maar op je lijstje!

Rainbow Mountain Peru
Photo by Michael Busch on Unsplash

Van niet bestaand naar súper populair

Buiten de kleuren van de Rainbow Mountain in Peru, is er nog iets opvallends aan de berg. Tot en met 2016 was dit nog helemaal geen toeristische trekpleister. Tot die tijd was de berg namelijk volledig bedekt met sneeuw. Door het broeikaseffect is de sneeuw op de berg gaan smelten en zijn de kleuren van de berg zichtbaar geworden. Sindsdien is het dan ook een populaire bestemming geworden. Het duurt ongeveer vier uur om bij het startpunt te komen. Vanuit daar hike je een stuk naar de berg toe. Doordat ze graag deze prachtige kleuren willen behouden, is het niet toegestaan om op de berg zelf te lopen. Gelukkig is er ook in de route ernaartoe genoeg te zien. 

De dagexcursies worden aangeboden vanuit Cusco. Hier kan je bijvoorbeeld een plekje in een bus reserveren om bij het startpunt te komen. In deze stad krijg je dan ook de meeste informatie over een excursie naar deze kleurrijke plek. Je kan het dan zo duur maken als je wilt. Duurder betekent vaak iets meer luxe, maar je legt allemaal dezelfde weg af naar het begin.

Tips voor het bezoeken van de Rainbow Mountain in Peru

  • De dagexcursies vertrekken in de ochtend. En in de ochtend is het er heel koud. Zorg dus dat je genoeg aan hebt om niet in de ochtend al bevroren te zijn;
  • Doe dit in laagjes. In de middag kan het er weer een stuk opwarmen;
  • Zorg dat je eerst went aan de hoogte. Je start daar op een hoogte van 4.320 meter, dus als je hier last van kan krijgen stel het dan nog even een paar dagen uit. Het is zonde om daar terug te moeten omdat je je niet lekker voelt;
  • Je moet een stuk wandelen, dus draag goede schoenen;
  • Neem een kleine rugzak mee met wat eten en drinken. De tocht duurt namelijk wel eventjes voordat je er bent, dus is het belangrijk om goed te blijven eten en drinken;
  • Vooral: geniet! Dit kom je niet zo snel tegen in Nederland.
Rainbow Mountain Peru
Photo by Jan Weber on Unsplash

Peru komt naar je toe

Wil jij het prachtige Peru (her)ontdekken? Breng dan een bezoekje aan de Peru on Tour Truck. De truck laat namelijk een combinatie zien van de rijke cultuur, indrukwekkende reisbestemmingen en unieke Peruaanse producten. De rijdende, volledig customized Peru on Tour truck van 64 m2, neemt je volledig mee naar het geweldige land.  

Wat is er allemaal in de truck te doen?

Je kan als reisliefhebber ontzettend veel Peruaanse cultuur ontdekken. Zo leer je over verschillende Peruaanse tradities en geniet je van een heerlijke proeverij van Peruaanse producten. Je kan ook een ‘levensgrote’ 3D-Machupicchu-maquette bekijken. Dit is een driedimensionaal model op schaal.

Wanneer vindt dit evenement plaats?

Op zondag 3 en maandag 4 oktober staat de Peru on Tour truck in Rotterdam op het plein bij de Markthal. Van dinsdag 5 tot en met zondag 10 oktober verhuist de Peru on Tour belevenis naar Amsterdam Schiphol, op het plein voor de aankomsthal en Schiphol Plaza. De truck is geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. Toegang is gratis.

BergenMidden- en Zuid-AmerikaNatuurverschijnselenPeruTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel