Vanaf nu heb je realtime inzicht in de drukte in Brabantse natuurgebieden

door

We kennen het allemaal. Je kijkt ernaar uit om lekker uit te waaien. Een mooie wandel- of fietstocht maken is het perfecte onthaasten van de dag. Maar niets is zo vervelend als aankomen bij een natuurgebied dat overvol is. Gelukkig komen VisitBrabant en diverse natuurorganisaties met een drukte indicatie voor verschillende Brabantse natuurgebieden. Zo weet je dus precies waar het in Brabant druk is of waar je juist bijna alleen bent.

Drukte Brabantse natuurgebieden

Vermijd de drukte in de natuurgebieden van Brabant

In tijden van corona is de populariteit van buiten zijn, ongekend. Lekker wandelen, fietsen en misschien zelfs weer een lekker terrasje pakken. Er is steeds meer mogelijk, maar het is vooral erg prettig om te weten hoe druk het ergens is. Daarom kan je nu dus de Druktemeter checken in de Brabantse natuurgebieden. Je krijgt meteen inzicht in de drukte en een overzicht van alternatieve plekken waar het minder druk is. Zo kan je altijd op jouw gewenste moment de juiste ruimte, rust en veiligheid garanderen.

Stoplicht-systeem

Dankzij het stoplicht-systeem kan je eenvoudig zien hoe druk het is bij bepaalde natuurgebieden in Brabant. Groen betekent dat het rustig is en dat je er gerust naartoe kan gaan. Indien het gebied in Brabant oranje is, is het aan de drukke kant. Je kan dan beter overwegen om ergens anders naartoe te gaan. Vervolgens is er nog rood. Dan is het te druk en wordt het absoluut afgeraden om naar het betreffende gebied te gaan.

Up-to-date drukte informatie

Dankzij de bundeling van krachten van VisitBrabant, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en het Brabants Landschap, is er de mogelijkheid om alle informatie up-to-date te houden. Alle instanties monitoren de Brabantse natuurgebieden 24/7. Uiteraard kan jij ook jouw steentje bijdragen aan het actueel houden van de drukte. Zo kan je via een online meldsysteem de actuele drukte melden.

De mooiste Brabantse natuurgebieden

Als The Hike zijn we erg vaak te vinden in het Brabantse land. Dat kan ook niet anders met ‘s-Hertogenbosch als uitvalsbasis. Benieuwd naar de mooiste Brabantse outdoorinspiratie? Check bijvoorbeeld een wandeling in Den Bosch, langs de Maas, De Maashorst, Kampina, Strijbeek of een zonsopkomst bij de Oisterwijkse bossen en vennen.

Drukteindicator Brabant

Nationale ParkenNieuwsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Hi beste Mechteld en Kaz ik heb sinds february een hond en zou gra) natuurlijk en ook ben ik op zoek naar campings in Zuid-Limburg waar ik gewoon met mijn eigen tentje terecht kan en de hond natuurlijk.

    Vriendelijke groet;Ramon

    Beantwoorden
    • Hoi Ramon, goede vraag. Wij hebben zelf geen ervaring met kamperen in Limburg, maar ik weet vrij zeker dat VVV Limburg je kan helpen met het antwoord op je vraag: http://www.vvvlimburg.nl Alvast veel plezier en een fijne vakantie!

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.