Review: DJI Mini 3 Pro is dé reisdrone met veel innovaties

door

De DJI Mini 3 Pro is in vergelijking met zijn voorganger sterk verbeterd. De bij filmmakers en fotografen zeer populaire kleine drone is in staat om beelden van een nog betere kwaliteit te maken. De stabiliteit van de videobeelden is verbeterd en er zijn ruimere mogelijkheden voor beeldbewerking achteraf. Het vliegen met de DJI Mini 3 Pro is ook veiliger geworden, dankzij sensoren en gps, waarmee automatisch obstakels worden ontweken. Door het lage gewicht van 249 gram mag er met deze drone in veel landen worden gevlogen zonder een vlieglicentie. Maar hoe presteert de DJI Mini 3 Pro in werkelijkheid? We gingen voor je op onderzoek.

DJI Mini 3 Pro is een drone voor beginners, content makers en gevorderden

Voor fotografen en filmers die graag lichtgewicht content willen maken, is het gebruik van een drone een wens die met de introductie van de DJI Mini 3 Pro een stuk dichterbij komt. In de basisuitvoering weegt deze drone 249 gram, waarmee hij behoort tot de lichtste categorie drones. Voor deze categorie drones is het in veel landen niet nodig om een licentie te hebben. Als beginnende dronevlieger kun je er dus lekker mee experimenteren zonder de regels te overtreden. Doordat de DJI Mini 3 Pro is uitgerust met slimme software, die automatisch blijft focussen op het onderwerp en voorkomt dat je tegen obstakels aanvliegt, is de besturing bijzonder eenvoudig. Vliegen met deze drone is dus niet alleen leuk, maar ook veilig.

DJI Mini 3 Pro vliegen review

Lange vliegtijd en hoge snelheid voor de DJI Mini 3 Pro

Ten opzichte van zijn voorganger kan er met de DJI Mini 3 Pro in de basisuitvoering iets langer worden gevlogen, tot maximaal 34 minuten. Er is – in het buitenland – zelfs een zwaardere accu verkrijgbaar, waarmee de vliegtijd kan worden verlengd tot 47 minuten. Die grotere accu heeft echter een keerzijde, want daardoor stijgt het gewicht van de drone tot boven de 250 gram. Dan behoort hij niet meer tot de lichtste klasse en is een vliegbewijs vereist. Je kan met de basisversie van de DJI Mini 3 Pro tot 6 kilometer vliegen met een snelheid van maximaal 60 kilometer per uur. Een grotere accu is dus niet echt nodig, want met een zogeheten fly more combo kan je met drie accu’s dus ongeveer 100 minuten vliegen.

Kwaliteit van de beelden

De vliegtijd en het bedieningsgemak van de DJI Mini 3 Pro zijn natuurlijk belangrijk, maar uiteindelijk gaat het om de kwaliteit van de foto’s en video’s die je ermee kunt maken. Die kwaliteit is voor een drone in het amateursegment ronduit indrukwekkend. Er kan in 4K worden gefilmd op 60 frames per seconde. Bewegingen, zelfs zeer snelle bewegingen, worden daardoor vloeiend en zonder haperingen in beeld gebracht. Je kan deze drone dus ook gebruiken voor actieshots. Dankzij de sensor met een kwaliteit van 48 megapixels kunnen er superscherpe beelden worden gemaakt. Met de zoomoptie zijn de onderwerpen tot 4x dichterbij te halen. Maar een pro-tip, de zoom kan je beter zelf maken door dichterbij of verder weg te vliegen.

Draaibare lens voor perfecte Instagram Stories en TikTok’s

De DJI Mini 3 Pro beschikt over True Vertical Shooting, ofwel een lens die 90 graden gedraaid kan worden tijdens het vliegen. Dat is een bijzondere feature, want daardoor kun je zonder kwaliteitsverlies verticale beelden maken. Er wordt dan immers gebruik gemaakt van het volledige oppervlak van de sensor. Veel contentmakers zullen deze functie waarderen, want de drone kan hierdoor verticale video’s maken. Die worden veel gepubliceerd op social media, zoals TikTok en Instagram Stories en Reels. Door deze optie is de DJI Mini 3 Pro dus een drone die volledig geschikt is voor moderne contentmakers.

Overige features van de DJI Mini 3 Pro

Wat betreft opties voor nabewerking heb je bij deze drone geen reden tot klagen. Er is ingebouwde ondersteuning voor HDR-video. Ook kun je gebruik maken van een speciaal kleurprofiel, dat ontwikkeld is door DJI. Daarmee worden de mogelijkheden voor nabewerking van kleuren een stuk uitgebreid. Wie de drone gebruikt voor fotografie kan ervoor kiezen om de beelden op te slaan in RAW. Ook daarmee vergroot je de mogelijkheden voor de nabewerking van de beelden.

Positief verrast

Wie een poosje heeft gewerkt met de DJI Mini 3 Pro zal positief verrast zijn over de mogelijkheden van deze kleine drone. De beeldkwaliteit is uitstekend, er zijn veel ondersteunende features, en het is niet moeilijk om met de drone te vliegen. Hij is door zijn geringe afmetingen en gewicht gemakkelijk mee te nemen in een cameratas. Het is dus geen enkel bezwaar om de DJI Mini 3 Pro mee te nemen op vakantie, zodat je iedereen via social media mee te laten genieten van jouw belevenissen. Kortom, voor een beginnende hobbyist is de DJI Mini 3 Pro de ideale drone om ervaring op te doen.

Eigen ervaringen met de DJI Mini 3 Pro

We hebben de DJI Mini 3 Pro een tijdje getest en zijn er echt helemaal weg van. En eigenlijk door de verschillende opties die we hierboven hebben beschreven. Het is de perfecte reisdrone, die ook echt hele mooie beelden schiet. We vlogen zelf met de fly more combo en de smart-controller. Beide zijn een absolute must have, want zo hoef je niet steeds jouw telefoon te gebruiken om te vliegen én dankzij de extra accu’s kan je lekker lang doorvliegen. Je mist op een hele dag dus nooit batterij. Niet van je telefoon of van je accu’s die bijna leeg zijn.

Zo maak je nog mooiere beelden

Ook als je nog geen hele goede dronepiloot bent, is de Mini 3 Pro een must have voor jou. Vliegen is echt super easy en DJI heeft het je nog makkelijker gemaakt. Dankzij bijvoorbeeld MasterShots kan je een onderwerp selecteren en maakt de drone zelf een video vanuit verschillende hoeken en vliegbewegingen. Film of fotografeer je bewegende objecten of personen, dan kan je met de ingebouwde FocusTrack instellen wat de drone gefocust moet blijven volgen. Jouw onderwerp is daardoor nooit meer onscherp. Ga je lekker op Timelapses, dan is de Hyperlapse optie iets voor jou. De drone maakt een timelapse, maar beweegt zelf ook, waardoor je prachtige dynamische beelden krijgt.

In een handomdraai op jouw telefoon en socials

Een van de handigste dingen van deze DJI Mini 3 Pro is dat de beelden dus zowel verticaal als horizontaal geschoten kunnen worden. Grootste voordeel is dus dat je niet meer hoeft te croppen voor Instagram Stories of Reels. En de beelden staan met 25 Mbps in no-time op jouw telefoon.

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze drone is verkrijgbaar in verschillende varianten. De ‘instap’ versie is de drone zonder controller, verkrijgbaar vanaf € 739. De standaard ‘DJI RC-N1’ controller – waarbij je jouw telefoon ook nog moet gebruiken als scherm-, inclusief drone is verkrijgbaar vanaf € 829. Wil je de nieuwste smart controller – ja dat wil je sowieso – inclusief de drone, die is verkrijgbaar vanaf € 999. De fly More Kit is verkrijgbaar voor € 189.

AccessoiresFotografieReviewsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel