Review: de Leatherman Signal is de koning onder de multitools

door

Een multitool is onmisbaar op – vrijwel elk – avontuur. Er zijn zoveel situaties en momenten te bedenken dat het extra makkelijk is om een all-round multitool bij je te hebben. En de Leatherman Signal is zo’n multitool waar eigenlijk geen uitdaging te groot voor is. Het wordt ook wel dé ultieme survival-multitool genoemd. Maar waarom en maakt de Signal zijn verwachtingen waar? We zochten het voor je uit.

De Leatherman Signal in een notendop

De Leatherman Signal is misschien wel de meest geavanceerde en uitgebreide outdoor- en kampeermultitool. De Signal is iets groter dan de Skeletool en de Free T4, maar brengt ook een stuk meer gereedschappen met zich mee. Wist je dat er maar liefst 19 handige gereedschappen in de Signal zitten? Er zijn dan ook maar weinig situaties denkbaar waar deze multitool niet van pas komt. Dus ga je kamperen, survivalen, bushcraften of op buitenavontuur, dan is de Leatherman Signal zeker een item dat niet mag ontbreken in jouw uitrusting.

Leatherman Signal overzicht

De Leatherman Signal is gemaakt voor buitenavonturen

Er zijn maar weinig andere Leatherman multitools die meer gereedschappen aan boord hebben dan de Signal. Zo zien we wel een Surge of Free P4 met 21 functies en een Charge+ of Super Tool 300 met 19 functies. Stuk voor stuk zijn het allemaal multitools die helemaal zijn ingericht op een bepaalde categorie. Zo is de ene Leatherman meer geschikt voor vissen, de ander voor op de camping en zoals de Signal juist op buitenavonturen.

De 19 functies

Met de 19 functies in de Leatherman Signal zal je voor weinig situaties tijdens jouw buitenavonturen voor verrassingen komen te staan. Uiteraard zitten er – zoals bij vrijwel alle multitools – een mes en tang (gewone, punt en knip) op. De Signal is echter uitgerust met een boel extra vernuftige gereedschappen. Zo zien we een 420HC half gekarteld mes, zaag, schroevendraaier, ringsleutel, priem (met oog voor draad) en draadschaar en -stripper als extra handigheidjes. Toch maak je echt het verschil met de meer buitenavonturen gereedschappen.

Hierin maakt de Leatherman Signal het verschil

Deze Signal maakt het verschil voor bushcrafters, survivalers en buitenavonturiers met een paar vernuftige functies. Zo zien we een blik- en flesopener, die natuurlijk handig zijn als je ergens overnacht of bivakkeert. De Leatherman Signal wordt pas echt handig met de vuurstarter (ferroceriumstaafje), zodat je ’s avonds jouw kampvuur lekker aan kan maken. Waait het wat harder, dan kan je met de hamer ook jouw tent(haringen) de grond in slaan. Ben je verdwaald, wil je iemand waarschuwen of zoek je hulp, dan is het ingebouwde fluitje ook een erg welkome functie.

De eigenschappen

19 functies en een hamer betekenen dat deze multitool ook wel echt body moet hebben. De Leatherman Signal is met 212,6 gram dan ook zeker niet de lichtste multitool. Gesloten is hij 11,43 centimeter lang en als je hem uitklapt is de lengte 17,14 centimeter. Je hebt dus echt een serieuze tool in handen.

Leatherman Signal kopen

De Leatherman Signal is verkrijgbaar vanaf een adviesprijs van € 159 op de website van Leatherman. Daar zit een hoesje bij en je kan in verschillende kleuren kiezen. Liever personaliseren in eigen kleuren, teksten en logo’s? Dat kan ook!

LeathermanReviewsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel