Foto: Faye de Wilde

Rock A Rail: Het freestyle snowboard event van Nederland

door

Ben je een echte freestyle snowboard fanaat? Dan hebben we iets voor jou! Dit jaar gaat het namelijk heel vroeg sneeuwen in Nederland. Op 7 december vindt er op de Grote Markt in Den Haag de finale plaats van Rock A Rail. Op dit evenement neemt de internationale snowboard top het tegen elkaar op tijdens de achtste editie van Rock A Rail. Deze wedstrijd wordt gepresenteerd door Red Bull en Blue Tomato in samenwerking met Volcom, GoPro en Snowworld.

Rock A Rail: Het freestyle snowboard evenement van Nederland

In hartje Den Haag wordt op de Grote Markt een twee verdiepingen hoge stellage opgebouwd voor Rock A Rail. Snowboarders glijden via allerlei urban rails en obstakels naar beneden. De helling wordt voorzien van een goede laag sneeuw, zodat de snowboarders van wereldniveau hun kunsten kunnen showen. Snowboarders met internationale faam nemen plaats naast nationale helden, zoals Cees Willen en Cheryl Maas. De prijzenpot voor de wedstrijd op 7 december bedraagt € 6.000,-.

Ook ruimte voor onontdekt talent

Voor aanvang van de grote wedstrijd is er ook ruimte voor jong aanstormend talent. Op 4 december vindt de ‘last show down’ van Blue Tomato plaatst. Daarbij kan jong talent bewijzen dat ze ook een plekje verdienen in de wedstrijd. Rondom de wedstrijd zijn er ook tal van andere activiteiten en is er van alles te winnen en te krijgen. Maar rond 21:30u barst het echte spectakel los, want dan vindt de finale plaats. En die finale wordt ook nog eens opgevolgd door een flinke afterparty!

Door de gratis toegang hoopt de organisatie meer bekendheid te creëren rondom street/urban snowboarden. Dit is de basis voor het Olympische ‘slopestyle’. Mocht je niet kunnen? Dan kun je de livestream volgen!

 

EntertainmentEuropaNederlandTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.