Een rondreis door Zuidelijk Afrika met een 4×4 – kamperen

door

Met jouw 4×4 met daktent heb je altijd je slaapplek binnen handbereik. Maar hoe werkt het kamperen in Zuidelijk Afrika en hoe zien de campings eruit? Tijdens jouw rondreis door Zuidelijk Afrika kom je meer dan voldoende plekken tegen om te kamperen. De keuze is reuze, want nabij de highlights heb je vaak zelfs meerdere campings. En dan is er voor de doorgewinterde kampeerders en avonturiers ook nog de mogelijkheid tot wildkamperen. Veilig is het ook, want in Namibië en Zuid-Afrika zijn alle campings omheind. Wel bestaat er de mogelijkheid dat een jakhals de prullenbak leegrooft ’s nachts, maar daar heb je de volgende ochtend pas weer mee te maken.

Jakhals

Kamperen

Zuidelijk Afrika is echt ingericht op overlanders en kampeerders. Tijdens deze route kom je veel medereizigers tegen. Erg leuk ook, want je deelt samen het avontuur. Doordat er zoveel overlanders zijn, vind je ook veel campings in Zuidelijk Afrika. In apps zoals ‘iOverlander’ en ‘Camping South Africa’ vind je talloze campings. Uiteraard is wildkamperen ook mogelijk en in de meeste gevallen ook gewoon legaal. Echter is een douche en eventueel een duik in een zwembad na een dag rijden toch wel heel erg lekker. Vaak vind je campingspots bij een lodge. Je maakt dan gebruik van dezelfde faciliteiten als de gasten die in de ‘luxe’ accomodaties verblijven. En daarbij betaal je slechts een schijntje van wat zij betalen. Gemiddeld betaal je voor een nacht kamperen tussen den €15 en €30. De duurdere plekken vind je vaak in de nationale parken, maar dan kan je de volgende ochtend wel als allereerste wildlife spotten.

rondreis Zuidelijk Afrika 4x4 kamperen

Favoriete campingspots in Botswana en Namibië

Het blijft altijd lastig kiezen waar je wilt slapen als je enkel wat foto’s en reviews ziet. Iedereen heeft uiteraard een andere mening en voorkeur. Wat ons betreft moet je op de volgende plekken zeker kamperen tijdens jouw rondreis door Zuidelijk Afrika. Zo is er ‘Elephant Sands Lodge‘ in Botswana, waar olifanten dagelijks drinken in een waterpoel op enkele meters van jouw slaapplek. ‘Nunda River Lodge’ in noordelijk Namibië, waar je kampeert aan de rivier met uitkijk op de nijlpaarden. ‘Onguma Leadwood Campsite’ naast Etosha National Park, een luxe lodge waar je vanuit het verkoelende zwembad kijkt naar de drinkende springbokken en zebra’s. ‘Hais Ra Campsite’ in Namibië is een hidden secret in de woestijn. Je vind er een prachtig zwembad, lieve host en je kampeert onder eeuwenoude rotsen. De laatste must visit camping in Namibië is ‘Sossus Oasis Campsite’. Je krijgt hier niet alleen toegang tot een zwembad en een grote – deels overdekte – plek, maar ook een eigen ‘badkamer’ met nette wc en douche. Vervolgens is het slechts één minuut rijden naar de ingang van de indrukwekkende zandduinen van ‘Sossusvlei‘.

Ontdek het onbekende in Zuid-Afrika en Lesotho

In Zuid-Afrika vind je veel campings die erg lijken op onze Europese campings. Veel Zuid-Afrikaanse families trekken er in het weekend op uit met hun caravan om hun eigen land te ontdekken. In Zuid-Afrika moet je zeker stoppen bij ‘Hlalanathi Drakensberg Resort‘, waar je wakker wordt met misschien wel het mooiste uitzicht van Zuid-Afrika. De laatste spot is er eentje waar je wat extra moeite moet doen om er te komen, maar dat is het meer dan waard. Je rijdt de laatste 15 minuten over hobbelige stenen en rotsen richting een homestay in Lesotho; ‘Mamohase Rural Stay‘. De eigenaar neemt je graag mee op een hike door de omgeving: onontdekt en super vriendelijke locals. Na 5 weken on the road, kamperen, ontdekken en avontuur, denk je voor altijd terug aan misschien wel de mooiste rondreis door Zuidelijk Afrika ooit.

Rondreis Zuidelijk Afrika 4x4 kamperen

AfrikaKamperenRoadtripTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.