Royal Robbins brengt een ode aan de houthakkersblouse in de nieuwe collectie

door

Het Amerikaanse outdoor kledingmerk Royal Robbins kent een fantastisch verhaal. De familie Robbins waren in de jaren 60 wereldwijd super bekende namen in de klimwereld. En in die tijd was het gebruikelijk om in legerkleding of gewoon een spijkerbroek een outdoor avontuur aan te gaan. De familie Robbins zocht naar meer, want het mocht wel iets soepeler, mooier en spannender zijn. Gelukkig worden er geen compromissen gemaakt met de duurzaamheid van de kleding. En de absolute musthaves voor aankomend seizoen zijn de duurzame wollen trui en houthakkersblouse.

Royal Robbins houthakkersblouse

Royal Robbins maakt een volledig verantwoorde houthakkersblouse

Geïnspireerd door de liefde voor the outdoors werd er een merk neergezet die iedereen de juiste benodigdheden gaf om net zo erg van de natuur te genieten, zoals de eigenaren dat deden. En met de leave as little trace as possible merkethos van Royal Robbins staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo weet je dus zeker dat de houthakkersblouse, shirt, broek, sokken en al het andere van Royal Robbins duurzaam is. Duurzaam in de breedste zin van het woord, want het gaat lang mee en het is een verantwoorde keuze voor het milieu.

Materiaalkeuzes voor een houthakkersblouse

Bij Royal Robbins heb je altijd keuze uit verschillende verantwoorde materialen. En of dat nu een jas, broek, sokken of een houthakkersblouse is. Zo is het katoen altijd biologisch, het polyester gerecycled, traceerbaar merinowol en wordt er veel gebruik gemaak van hennep in de kleding. Het merk is niet voor niets vrij van PFC en BlueSign-approved. Als we kijken naar een houthakkersblouse van Royal Robbins, dan is er keuze uit flannel, biologisch katoen en gerecycled polyester. Kies je voor een meer lifestyle houthakkersblouse, dan is flannel echt het allerlekkerste dat je kan vinden. Je hebt dan een houthakkersblouse die je nooit meer uit wil trekken. Voor de avonturier is er ook een houthakkersblouse met anti-muggen materiaal. Perfect voor een kanotocht, avond kampvuur of een trekking door een regenwoud.

Hennep in kleding

Royal Robbins onderscheid zich in de outdoorwereld ook door het gebruik van hennep in kleding. Zo kan je sokken, broeken, sweaters, petten en dus ook een houthakkersblouse van hennep kopen. Het grote voordeel van hennep is dat het minder belastend voor het milieu is, maar daarnaast super sterk én natuurlijk antibacterieel is. Zeg maar dag tegen een zweetlucht, zoals bij merinowol ook het geval is. Wist je dat hennep minder water, grond en geen pesticides nodig heeft om te groeien? Een perfect materiaal dus voor kleding.

Sweater weather

Royal Robbins maakt heerlijke truien en vesten van zeer hoogwaardig merinowol. De zogeheten non-mulesed merinowol is een meer diervriendelijke manier van het verkrijgen van merinowol. Omdat merinowol een natuurlijk product is, werkt het super isolerend. De schapen blijven uiteraard ook lekker warm in de winter, maar koel in de zomer. Een eigenschap die je graag ook in jouw producten wil hebben. Daarnaast is een groot voordeel van merinowol dat het een antibacteriële werking heeft en dat je dus minder snel gaat ruiken. Wol wassen kan uiteraard prima, zolang je je aan het wol wasvoorschrift houdt.

De duurzaamheidsmissie van het merk

Naast een duurzame houthakkersblouse zijn er veel andere producten van Royal Robbins die dus uitermate verantwoord zijn. Het hele merk is doordrenkt van de duurzame gedachtegang. Zo worden verschillende goede doelen gesteund met jouw aankopen van Royal Robbins. Én als kers op de taart compenseert Royal Robbins elke gram onvermijdelijke CO2 die wordt uitgestoot bij bijvoorbeeld verzendingen. Over werkelijk alles is goed nagedacht, zodat jij het met een extra goed gevoel kan dragen. Je kan alles over het Royal Robbins duurzaamheidsbeleid hier lezen.

KledingMerkenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

5 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.