Foto: Vincent Croce

Ontdek de ongekende schoonheid van Sankt Anton am Arlberg

door

Met meer dan 300 kilometer aan skipistes staat Sankt Anton am Arlberg vooral bekend als wintersportbestemming. Toch heeft dit op 1.300 meter hoogte – aan de voet van de Arlbergpas – gelegen oord ons vooral weten te verrassen met zijn prachtige natuur in de zomer. Maak kennis met Tiroler gastvrijheid in combinatie met natuur en buitenleven.

Foto: Bloeiende alpenrozen in het Verwalltal (Ronald Jansen)

De ongekende schoonheid van het Verwalltal ten zuiden van Sankt Anton am Arlberg

Al wandelend kan je ten zuiden van Sankt Anton am Arlberg door een berg-oase genaamd Verwalltal. Gekenmerkt door een meanderende rivier, naaldbossen en bloeiende alpenweides, biedt het Verwalltal een uniek stukje ongerepte natuur. Over vrijwel vlakke paden loop/fiets je hier eenvoudig met het hele gezin langs de Rosanna rivier richting de Konstanzerhütte. Een tocht die je ook langs de smaragdgroene Verwallsee en Rosannaschlucht voert en waar nieuwsgierige koeien en paarden je verwelkomen. Oostenrijk pur sang ontdek je hier.

Sankt Anton am Arlberg St. Anton - Konstanzer Hütte 1-2048
Foto: Konstanzer Hütte (Ronald Jansen)

Moostal

Tevens ten zuiden van Sankt Anton am Arlberg, maar ten oosten van Verwalltal ligt het eveneens prachtige Moostal. Een wandeling door het Moostal is dan ook zeker aan te raden. Door een oase van groen loop je richting het turquoise water van het Kartellspeicher, waar je zeker niet moet stoppen met jouw wandeling. Uiteraard leent deze plek zich perfect voor de ideale pauze- of lunchplek, maar we beloven je dat het alleen nog maar mooier wordt.

Sankt Anton am Arlberg St. Anton - Kartellspeicher 1-2048
Foto: Kartellspeicher (Ronald Jansen)

De lekkerste knödeln eet je in de Darmstädter Hütte

Terwijl het landschap grilliger wordt, loopt deze weg langs het meer richting de Darmstädter Hütte. Op 2.384 meter heb je hier een fantastisch uitzicht over een aantal imposante pieken zoals; de Saumspitze 3.039 meter en de Kuchenspitze 3.148 meter (tenminste als je niet in de wolken eindigt zoals wij die dag). De directe omgeving van deze hut is een waar boulder- en klimparadijs, maar wij waren vooral ook te spreken over de geserveerde ‘Speckknödeln mit Suppe’. Misschien wel de lekkerste versie van dit typisch Oostenrijkse gerecht welke wij ooit voorgeschoteld hebben gekregen! Sankt Anton am Arlberg kent naast de spectaculaire natuur ook echt de Tiroler cultuur en gerechten, die je absoluut moet proberen als je er bent.

Sankt Anton am Arlberg Sankt Anton 03
Foto: Darmstadter Hütte (Vincent Croce)

Prachtige vergezichten in de regio van Sankt Anton am Arlberg

De hoogte is natuurlijk al snel gevonden in de Alpen en niets is dan ook mooier om deze op te zoeken en te genieten van de vergezichten. Vooral op de zonsopkomst en -ondergang momenten kan dat echt genieten zijn. Wij hadden het geluk een ochtend net boven de wolken te eindigen en de wereld te zien ontwaken.

Sankt Anton am Arlberg St. Anton - Revealed 9-2048
Foto: Sankt Anton am Arlberg (Ronald Jansen)

Panoramische views vanaf Valluga

Een mooi punt om de gehele omgeving te zien is vanaf de Valluga bergtop. Met de bergbaan ga je richting 2.811 meter om een volledig 360 graden beeld te hebben welke reikt tot over de Zwitserse grens. Als je van het uitzicht hebt genoten is het heerlijk om vanuit één van de tussenstations een mooie wandeling naar beneden te maken. Wij maakten de wandeling over de Putzenalm, die op zo’n 1.700 meter ligt. Tijdens je wandeling kun je bij het Almgasthaus heerlijk genieten van verschillende Tiroler specialiteiten, zoals de heerlijke ‘Schnitt- en Bergkaas’ welke bij de lokale zuivelboerderij wordt geproduceerd.

Zoals gezegd heeft Sankt Anton am Arlberg ons erg verrast met zijn prachtige natuur, welke uitnodigt tot een actieve en sportieve vakantie voor het gehele gezin. Geniet van de bergen, de natuur, het buitenleven en denk daarna aan de innerlijke mens onder het genot van de Tiroler keuken. Meer weten over de regio Sankt Anton am Arlberg, check de website hier.

Sankt Anton am Arlberg St. Anton - Inbetween the Clouds 1-2048
Foto: Ronald Jansen

ActiviteitAlpenBergenEuropaOostenrijkTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.