Ga eens echt offpiste en bezoek een skigebied buiten de Alpen

door

Nederlanders zijn avonturiers. Maar zijn we dat eigenlijk ook wel in de winter? Want hoe vaak ga jij naar een bestemming buiten de Alpen? Misschien ga je zelfs wel altijd wintersporten op dezelfde bestemming. Of dat jammer is, laten we in het midden, maar er is zoveel meer dan de Alpen alleen. Maak kennis met een skigebied buiten de Alpen.

Skigebied buiten de Alpen

Het bekendste skigebied buiten de Alpen is Scandinavië. De alternatieve wintersportbestemmingen zijn te vinden in Noorwegen, Zweden en Finland. Naast de prachtige kleine skigebieden, is er ook ruimte voor wat extremere vormen van wintersport. Zo kan je er prachtige huskytochten maken, ijswakvissen, sneeuwschoenwandelen of een sneeuwscootertocht maken. En daarna heerlijk de sauna in. Het Noorse Geilo is een van de bekendste gebieden in Scandinavië waar je alle activiteiten kan doen. Neem wel een goede portemonnee mee, want Scandinavië staat niet bekend om zijn goedkope prijzen.

Fjällräven Polar 1

Andorra

Op de grens tussen Spanje en Frankrijk ligt het kleine land Andorra. Middenin de Pyreneeën is het een klein wintersport paradijs. De gebieden zijn er uiteraard niet zo groot, maar de pistes zijn er prachtig. Het massatoerisme trekt meestal de Franse Alpen in, maar de kenners rijden door naar Andorra. Zelfs inwoners uit Barcelona zien Andorra als een perfecte plek om op de latten te staan.

Spanje

Als je in Andorra op wintersport kan, dan moet het in de Spaande Pyreneeën ook eenvoudig kunnen. Het skigebied Baqueira-Beret heeft maar liefst ruim 140 kilometer aan skipistes. Dat is voor een skigebied buiten de Alpen zeer serieus. Ook in het zuiden van Spanje kan je heerlijk afdalen. Het Sierra Nevada is een prachtig hoog gebied in het zuiden van Spanje.

skigebied-buiten-de-alpen-erik-odiin-527657-unsplash

Griekenland

Skiën in Griekenland? Het kan inderdaad echt. Normaliter worden de koffers richting Griekenland gepakt met zomerkleding, maar daar zit dus verandering in. Het skigebied Parnassos is een van de bekendste skigebieden in Griekenland. En omdat de Grieken de sneeuw ook hebben ontdekt, ontwikkelt het Griekse skigebied buiten de Alpen zich in een razend tempo.

Polen en Tsjechië

Het verbaast je waarschijnlijk niet dat Polen en Tsjechië in de winter ook erg sneeuwzeker zijn. In het reuzengebergte zijn talloze prachtige skigebieden. Eveneens een stuk kleiner dan in de Alpen, maar vaak maak je de meeste kilometers in de kleinste gebieden. Een ander groot voordeel van deze landen is dat een Pools of Tsjechisch skigebied buiten de Alpen een stuk goedkoper is.

Georgië

Georgië is steeds meer in trek bij de outdoor- en avontuurliefhebbers. Zo kan je er prachtige hikes maken in de bergen. Die bergen nodigen uiteraard in de winter uit om prachtige afdalingen van te maken. De landschappen in Georgië zijn fenomenaal en dankzij de grotere toeristenstroom kan het land steeds meer investeren in de modernisering en uitbreiding van de skigebieden.

skigebied-buiten-de-alpen-phillip-belena-678508-unsplash

Marokko

Bij Marokko en Afrika denk je vaak aan droogte en warmte. Toch kan je in Marokko ook op wintersport. Waarschijnlijk doe je het dan voor de ervaring, want je moet er niet teveel van verwachten. De gebieden in het Atlasgebergte zijn klein en eenvoudig. In enkele gebieden zijn zelfs geen skiliften en word je met een ezel naar boven gebracht. Hoe gaaf is dat!?

Zuid-Korea

2018 was het jaar van de Olympische winterspelen in Zuid-Korea. In het Zuid-Koreaanse Pyeongchang zijn speciaal skigebieden aangelegd of gemoderniseerd. Vanwege de Olympische spelen is alles van de allerhoogste kwaliteit en gloednieuw. En met ruim 50 kilometer aan pistes, kan ook jij een Olympische afdaling pakken.

Verenigde Staten en Canada

Al sinds jaar staan de Verenigde Staten en Canada hoog op het wintersport lijstje. Echt goedkoop is het niet, maar door het gehele Noord-Amerika kan je jouw wintersportplezier goed op. Van luxe in Aspen, tot ruwe natuur in Alaska. En zelfs in de buurt van Los Angeles maak je de mooiste afdalingen.

Zuid-Amerika

De échte wintersporters gaan rechtstreeks naar Chili of Argentinië. In het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte kan je jouw lol op. Wil je naar een nextlevel skigebied buiten de Alpen, dan moet je eigenlijk wel naar het Andesgebergte. De skigebieden liggen gemiddeld ruim één kilometer hoger dan in de Alpen. Dat betekent altijd sneeuw en pistes. Wil je echt iets anders? Dan ga je offpiste of maak je een helikopter skidrop.

skigebied-buiten-de-alpen-daniel-frank-223181-unsplash

AfrikaAziëEuropaNoord-AmerikaTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.