Sleeën in regio Innsbruck doe je op de rodelbaan bij het Lehnberghaus

door

Een mooi pad in de bergen, met daarop een goede laag sneeuw, dat is omringd door prachtige besneeuwde bomen. Wie wil daar nu niet een mooie wandeling maken? Onder andere om deze redenen is de winterwandeling, die wij maakten naar het Lehnberghaus in Oostenrijk, zeker weten in ons favorietenlijstje terecht gekomen. Extra leuk aan deze hike is dat het hoofdpad ook meteen een rodelbaan is. Wil je dus een keertje sleeën in regio Innsbruck, dan moet je voor deze toffe winterwandeling gaan.

winterwandelen in oostenrijk

Links of rechts omhoog?

De trail begint bij de parkeerplaats in Arzkasten. Aan de linkerkant van een hotel voert een breed pad je al snel de bossen in. Op een gemiddelde weekenddag in de winter loop je hier met volop andere wandelaars, sneeuwschoenwandelaars, langlaufers, toerskiërs, fatbikers en mensen met sleetjes omhoog. Heel gezellig allemaal, maar een beetje rustig genieten van de omgeving is ook wel fijn. Gelukkig is dat ook mogelijk. Al snel splitst het pad zich namelijk op. Als je rechts aanhoudt, dan blijf je op het brede rodelpad, dat je zigzaggend omhoog voert naar het Lehnberghaus. Houd je links aan, dan volg je een veel smaller, rustiger en avontuurlijker pad omhoog. Je kunt vast wel raden welk pad wij hebben genomen?

winterwandelen in oostenrijk

Wandelen of sneeuwschoenwandelen?

Toen we vertrokken vanaf de parkeerplaats in Arzkasten twijfelden we nog of we onze sneeuwschoenen nodig hadden. Het pad was zo goed geprepareerd dat we ze uiteindelijk in de auto hebben gelaten. Achteraf hadden we ze voor het avontuurlijke pad goed kunnen gebruiken. Deze smallere route was namelijk nog niet goed aangestampt. Gelukkig waren ons al wel wat langlaufers en toerskiërs voor gegaan, dus konden we onszelf redelijk goed voortbewegen. Her en der zakten we wel wat weg in de diepe sneeuw, maar dat maakte de trail nog wat dynamischer.

sleeën in innsbruck

Zon of schaduw?

Wij liepen deze trail eind december. Het was een prachtige, zonnige dag met een strak blauwe lucht. Helaas stond de zon achter de berg, waardoor we het grootste gedeelte van de trail in de schaduw liepen. Desondanks was de omgeving betoverend mooi. Bijna boven, bij het Lehnberghaus, waren we hoog genoeg geklommen dat de zon tevoorschijn kwam. Een magisch moment, wat de winterwandeling nog beter maakte. Eenmaal bij het Lehnberghaus hebben we dan ook een lekker bakje koffie gedronken, op het terras, in de zon.

Sleeën of hiken?

We noemden het al een paar keer in dit artikel: sleeën. Dat is duidelijk de reden waarom mensen in de winter naar het Lehnberghaus komen. Het brede pad naar beneden is namelijk een perfect geprepareerde rodelbaan. Jong en oud zoeft hier dagelijks met elkaar naar beneden. Het is een gezellige bedoeling om te zien. En natuurlijk nog leuker om zelf deel van uit te maken. Wil je dus sleeën in regio Innsbruck, neem dan zelf je sleetje mee naar boven. Dat kan je eigen slee zijn, of je huurt er eentje van het hotel bij de parkeerplaats onderaan de trail. Wij hadden er helaas geen bij ons, maar dat mocht de pret niet drukken. Het rodelpad was ook een fijne route om al hikend naar beneden te gaan.

sleeën in innsbruck

sleeën in innsbruck

AlpenBergenEuropaOostenrijkTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.