Slovenië; waar een klein land groot in kan zijn | Beyond The Camera

door

Voor deze editie van Beyond The Camera nemen we je heel graag mee naar Slovenië. Waarom? Omdat Slovenië zoveel moois te bieden heeft zonder dat veel mensen dit weten. Want alleen al als je kijkt naar de schitterende natuur dan wil je hier een reis naartoe plannen. En waar wij natuur horen, horen wij outdoor. Check. Benieuwd hoe dit er dan allemaal uitziet? Scroll dan even verder. 

Genoeg te ontdekken in Slovenië

Slovenië is een klein land. Maar zoals het gezegde zegt: waar een klein land groots in kan zijn. En dat geldt ook voor Slovenië. De omgeving van het land is bergachtig en dichtbebost. Voor ons een optelsom aan genoeg activiteiten om er te doen. Maar niet alleen op outdoor gebied is er genoeg te ontdekken. Het land bevat ook een hele leuke stedentrip. 

Julian Alps trail

Aan outdoor geen gebrek

We beginnen natuurlijk met de omgeving. Eentje waar je als outdoor-fanaat je ei absoluut in kwijt kan. Wat het land zo bijzonder maakt, is dat er op een kleine oppervlakte veel verschil in landschap is. In het noorden vind je vele hooggebergtes zoals de Julische Alpen en de Karawanken. In tegenstelling tot het oosten. Hier is het dan weer over het algemeen vlak of een beetje heuvelachtig. Door naar het zuiden is er weer een totaal ander landschap. In het uiterste zuidwesten vind je namelijk een 47 kilometer lange kustlijn. Al met al is Slovenië dus de ideale bestemming voor de mooiste hikes. Benieuwd? Twee hikes die wij gelopen hebben zijn die naar Mostnica Gorge en het meer van Bohinj en de Alpe Adria Trail ST24

Wat je ook veel vindt in Slovenië, zijn de super heldere rivieren en meertjes. Dit levert dan ook echt hele mooie plaatjes op. En is de moeite waard om eens met je eigen ogen te bewonderen. Zo heb je hier gorges. Dit zijn meters diepe kloven waar de rivier zijn weg doorheen baant. Benieuwd? Klik hier

Van natuur naar de stad

Gelukkig is er in Slovenië niet alleen maar natuur. Er is namelijk ook een hele leuke stad die perfect is voor een citytrip. Dit is namelijk Ljubljana. Een kleine, lieflijke stad waar je heerlijk doorheen kunt lopen. En het leuke van die stad is, is dat het ook nog eens super budget-proof is. Dat maakt een stedentrip natuurlijk nog leuker. Oké, dan nu over naar de mooiste foto’s van Slovenië. 

Soča
Julian Alps trail
Slovenië natuur
Photo by Frantisek Duris on Unsplash
Piran Slovenië
Photo by Daniel J. Schwarz on Unsplash
de mooiste gorges van Slovenië
Slovenië eiland
Photo by Johnny Chen on Unsplash
Natuur Slovenië
Meer Slovenië
Photo by Hasmik Ghazaryan Olson on Unsplash
Slovenië
Photo by Filip Bodlak on Unsplash
Slovenië
Photo by L Link on Unsplash
Slovenië
Photo by Katja Nemec on Unsplash
mooiste hike in Bohinj
Slovenië
Photo by Marko Balažic on Unsplash
Slovenië
Photo by Marcin Szmigiel on Unsplash
Piran Slovenië
Photo by Hasmik Ghazaryan Olson on Unsplash
Waterval Slovenië
Photo by Miha Rekar on Unsplash
Uitzicht bos Slovenië
Photo by Ales Krivec on Unsplash
Bloemenveld Slovenië
Photo by Hasmik Ghazaryan Olson on Unsplash
Slovenië
Photo by George Bakos on Unsplash
Slovenië natuurpark
Photo by Chris Zueger on Unsplash
Slovenië
Photo by Samo on Unsplash
Slovenië
Credits: Arnaud Steckle – Unsplash
Soča
EuropaInspiratieSloveniëTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.