De Sparrow II HD van Bynolyt; alles wat je over deze nieuwe verrekijker moet weten

door

Bynolyt komt met een nieuwe verrekijker; de Sparrow II HD. Nu het steeds mooier weer wordt komt deze zeker van pas. De Sparrow II HD geeft haarscherpe details, kleur en contouren weer. Met deze verrekijker kun je je echt verbazen over de natuur. Benieuwd wat er zo bijzonder is aan deze gloednieuwe verrekijker? Lees dan snel verder.

Sparrow II HD

Wat maakt de Sparrow II HD een echte ‘must-have’?

Als je bekend bent met verrekijkers ken je misschien wel de Sparrow verrekijker; de voorloper van de Sparrow II HD. De Sparrow II is echter volledig gemoderniseerd. De verrekijker presteert enorm goed qua contrast en lichttransmissie. Dit komt doordat de lenzen zijn voorzien van nieuwe multicoatings, genaamd diëlektrische coating en fase-coating. Een diëlektrische coating bestaat uit een veelvoud aan dunne lagen transparant diëlektrisch materiaal, een fase-coating zorgt ervoor dat faseverschuivingen worden voorkomen wanneer licht door het prisma valt. Wat ze gemeen hebben, is dat ze beiden een hogere lichtopbrengst realiseren.

Met de Sparrow II zie je gemakkelijk het hele beeld, doordat je een brede inkijk hebt. Dit draagt bij aan een rustig en comfortabel beeld. Het feit dat het hele beeld kan worden weergegeven komt doordat de verrekijker is voorzien van een eye-relief van respectievelijk 18 mm en 17 mm voor de 8x en 10x modellen. Wat ook fijn is, is de soepele herstelknop van de verrekijker. Nog een voordeel; hij is ontzettend licht. De Sparrow II weegt maar 617 gram.

De verschillende uitvoeringen van de Sparrow II HD

De Sparrow II HD wordt gemaakt in verschillende uitvoeringen; 8×33, 10×33, 8×42 en 10×42. We raden je aan voor de 8×33 en de 10×33 te kiezen wanneer je de verrekijker mee wil nemen tijdens fiets- of wandeltochten. Deze zijn namelijk lekker compact en handig om mee te nemen. Met een lensdiameter van 33 mm kun je tot in de vroege schemer de omgeving nog prima waarnemen. Wil je de edelhertenbronst of de vogeltrek observeren? Dan raden we je de 8×42 en 10×42 aan. Deze alleskunners zorgen ervoor dat je van vroeg tot laat een zeer helder en natuurgetrouw beeld hebt.

Sparrow II HD

Overige ‘must-knows’

De Sparrow II heeft, mede vanwege de korte brug, een mooie balans. De Sparrow II heeft een rubberen bekleding dat zorgt voor een goede grip. Ook is de Sparrow II gas-gevuld en waterdicht, waardoor het niet erg is als hij nat wordt. Ben je enthousiast geworden en zou je zo’n Sparrow II HD wel willen hebben? Hij is verkrijgbaar bij de betere fotowinkel en outdoorspecialist. Naast de verrekijker ontvang je ook nog een opbergtas, draagriem en tien jaar garantie. Check deze site voor meer informatie en de prijzen?

AccessoiresTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.