7 (+1) redenen om TEVA pantoffels te dragen

door

Het pantoffel-seizoen is geopend, dus het is tijd om jezelf te trakteren op het ultieme comfort van een paar TEVA’s. Pantoffels? Hoor ik je denken. Maar dit zijn niet zomaar pantoffels. De TEVA ReEmber Terrain’s zijn eigenlijk meer een mix tussen schoenen en pantoffels. Ik heb ze zelf uitgebreid getest en kan je nu alvast vertellen dat ze ’the best of both worlds’ zijn. Ze bieden eigenlijk gewoon een scala aan voordelen die perfect passen bij een fijne, winterse, outdoor lifestyle. Daarom zet ik zeven redenen (+1 bonus reden) voor je op een rij waarom de TEVA ReEmber Terrain pantoffels een must-have zijn voor liefhebbers van avontuur, comfort, en duurzaamheid.

TEVA, neemt je mee op avontuur

TEVA, dat is toch dat merk van die handige outdoor sandalen? Dat klopt. Veel mensen kennen het merk TEVA van de super comfortabele sandalen, die perfect zijn om in de zomer te dragen tijdens allerlei outdoor activiteiten. Maar het merk heeft veel meer in huis dan sandalen. Zo hebben ze ook slippers, laarzen, schoenen en dus pantoffels in het assortiment. Bij pantoffels denk jij misschien aan van die huiselijke dingen die je vooral niet buiten wilt dragen, omdat ze daar niet geschikt voor zijn. Maar daar denken ze bij TEVA natuurlijk anders over. Zij geloven namelijk in het verantwoord op avontuur gaan. Zowel in de wereld als in het huiselijke bestaan.

Redenen genoeg om TEVA ReEmber Terrain pantoffels aan te schaffen

Inmiddels ben ik sinds een aantal weken de gelukkige eigenaar van een paar TEVA ReEmber Terrain pantoffels. Een perfecte timing, want ze kwamen ongeveer binnen toen de herfst echt z’n intrede deed in Nederland. Dat was ook net voordat we afreisden naar Oman, waar de temperaturen 30+ graden waren. Met als resultaat dat ik de pantoffels heb getest in alle weersomstandigheden en dat beviel prima. En wel om de volgende redenen:

#1 Warmte in outdoor style

De ReEmber Terrain pantoffels combineren schoenen met pantoffels én functionaliteit met stijl. Doordat ze qua materiaalgebruik en zoolprofiel wel wat weg hebben van een gewone buitenschoen, zorgen ze niet alleen voor warme voeten, maar kun je ze ook prima naar buiten dragen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dat handig is als de hond even naar buiten moet, je bloembollen in de grond wilt stoppen voordat de winter begint of als je gaat wildkamperen in de woestijn. Daarnaast tillen de pantoffels meteen ook nog even je outdoor look naar een hoger niveau. Het doorgestikte bovenstuk is namelijk geïnspireerd op topografische lijnen. Bovendien komt de pantoffel in zeven toffe kleuren, dus je kunt ze matchen bij je outdoor outfit(s).

Teva pantoffels in huis

#2 Een stukje comfort na inspanning

Na een dag vol avonturen (of gewoon een dag werken) is er wat mij betreft niets beters dan thuiskomen, je schoenen uittrekken en je voeten verwennen met het comfort van TEVA’s pantoffels. En weet je wat nóg beter is? Na een dag vol avonturen een berghut binnenstappen, je wandelschoenen uittrekken en je TEVA ReEmber Terrain’s aantrekken. Die kun je namelijk heel makkelijk meenemen. Doordat er aan beide kanten een lus zit, kun je ze met een carabiner aan je rugzak hangen.

Comfortabele Teva pantoffels

#3 Hygiënischer chillen in de hut

Het dragen van deze pantoffels draagt bij aan de hygiëne, doordat je voeten schoon blijven en beschermd zijn van allerlei vuil en andere elementen die her en der rondwaren. Thuis is dat misschien niet zo’n issue. Maar als je weleens in een berghut bent geweest, dan weet je dat het heel prettig is als je pantoffel het een en ander tegenhoudt van wat je niet graag rechtstreeks op je voet wilt hebben.

Teva pantoffels in het zand

#4 Buitenzolen voor betere grip

Deze TEVA pantoffels zijn uitgerust met stevige buitenzolen, gemaakt van 50% gerecycled rubber. Dat zorgt voor flink wat stevigheid en 100% betere grip dan de gemiddelde pantoffel biedt. Dat bevordert natuurlijk de veiligheid, onder andere doordat het het risico op uitglijden verkleint. En dat is niet alleen fijn als je bij een berghut naar het gemeenschappelijk toilet gaat, maar ook als je thuis je paar maanden oude dochter van de trap af draagt. Ook dat kan ik persoonlijk beamen.

#5 Een lekker bedje voor je voeten

Bovenop die stevige buitenzolen zit een voetbed van 30 millimeter dik, gemaakt van Ultra-Comf-schuim. Ik vond dat er in eerste instantie een beetje plastic uitzien, maar het zit echt heel lekker en ondersteunt je voet goed. Bovendien kun je het makkelijk schoonmaken, mocht dat een keer nodig zijn.

Teva pantoffels voetbed

#6 Duurzaamheid in elke stap

TEVA staat bekend om zijn duurzaamheidsinitiatieven. De ReEmber Terrain pantoffels vormen daarop geen uitzondering. Gemaakt van gerecycled polyester, een buitenzool van granulaat en met aandacht voor kwaliteit, gaan ze lang mee en dragen ze bij aan een duurzame levensstijl. Ze zijn overigens ook nog eens volledig veganistisch.

#7 Jarenlang genieten van kwaliteit

Eerlijk is eerlijk: deze pantoffels zijn niet goedkoop. Maar zoals bij de meeste goede outdoor gear, geldt ook hier dat kwaliteit een prijs heeft. Zo zijn de pantoffels behandeld met een beschermende, waterafstotende coating en met Life Natural. Dat laatst is een antimicrobiële stof op basis van pepermunt, die op verantwoorde wijze is verkregen. De functie daarvan is het bestrijden van geurveroorzakende bacteriën. Door te kiezen voor TEVA’s ReEmber Terrain pantoffels investeer je dus niet alleen in comfort, maar ook in de langdurige kwaliteit waar TEVA bekend om staat. Zo maak je je voeten en jezelf jarenlang blij.

+1 Bonus reden

Van 21-28 november 2023 geeft TEVA tot 40% korting op online aankopen. Kun jij mooi alvast je Sinterklaas-/Kerstcadeau voor jezelf of iemand anders inslaan tegen een mooie prijs.

Onderkant van de pantoffel
AccessoiresGearReviewsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.