Tof én groen; dat is de FW 20/21 collectie van Protest

door

Ben jij een boarder, in de golven of de sneeuw? Of sta je liever op twee latten in plaats van één plank? Dan ben je ongetwijfeld bekend met het merk Protest. Wist-je-dat dit toffe outdoor kledingmerk gewoon uit Nederland komt?! En dat ze duurzaamheid hoog in het vaandel hebben? Voor ons meer dan genoeg redenen om eens uitgebreider stil te staan bij dit merk. En laten ze nou net ook nog eens de nieuwe Fall/Winter 2020/2021 collectie lanceren. Inclusief Protest skikleding en streetwear die allemaal zijn uitgerust met gave kleuren, printjes en fijne, functionele materialen. Dit is waarom jij nu een Protest outfit bij elkaar wilt shoppen.

Protest skikleding

Protest, een Nederlands merk voor een betere wereld

Ondanks dat Nederland bijzonder weinig heuvels en golven kent, volgden de oprichters van Protest hun gevoel en hun hart. Ze gooiden de logica overboord en obstakels werden uit de weggeruimd, want de conclusie was: outdoor liefhebbers uit het vlakste land van Europa hebben ook behoefte aan hippe, betaalbare en toch goede en duurzame kleding om hun favoriete sporten uit te oefenen. Daarom zet Protest zich sinds jaar en dag in om de wereld een mooiere plek te maken voor surfers, snowboarders en andere (winter)sport liefhebbers. De wereld is namelijk een magische speeltuin, waar we goed voor moeten zorgen, maar waarin we ook volop plezier kunnen maken. En dat plezier zie je dan ook weer duidelijk terug in de Protest skikleding en streetwear collecties van herfst en winter 2020/2021.

Protest skikleding

Of je nu al jarenlang je weg naar beneden weet te vinden op de piste of dat je het wintersporten binnenkort eens voorzichtig gaat proberen. Protest skikleding is gemaakt voor iedereen. Het merk speelt duidelijk in op de meest recente modetrends en combineert dat met toffe kleuren en printjes. Daarnaast zie je in de Protest skikleding duidelijk oog voor detail terugkomen. Mooie ritsen, steeksels, texturen, wassingen, materialen en andere afwerkingen geven de kleding een unieke look. Komende winter ligt de focus op felle (neon)kleuren, rustieke ruitjes, natuurlijke camouflage kleuren, stoere kettingprintjes, geometrische lijnen en strepen, roze en paars in de gehele collectie.

Protest streetwear

Voordat het winter is, staat eerst de herfst nog voor de deur. Ook voor dat seizoen heeft Protest een nieuwe collectie uitgebracht. Een collectie vol streetwear, zoals vesten, truien en andere toffe, comfortabele kleding voor dagelijks gebruik. In de herfst is er vaak sprake van een diverse range aan weertypen. Van een Indian Summer tot dagenlang stromende regen. Daarom gebruikt Protest in hun collecties altijd materialen die waterproof en ademend zijn, zodat ze goede bescherming bieden en dus functioneel zijn. Gelukkig draait het bij Protest niet alleen om function, maar ook om form. Daar zorgt het internationale designteam wel voor. Zij halen hun inspiratie uit de mode industrie van New York tot aan Tokyo. Hoef jij je zelf nooit zorgen te maken dat je ergens een trend hebt gemist.

Green up

Als je wilt genieten van de wereld, dan moet je er ook goed voor zorgen. Dat is een belangrijk uitgangspunt van Protest. Het gaat dan zowel om het duurzaam produceren, zo min mogelijk CO2 uitstoot, het recyclen van kleding, vermijden van schadelijke stoffen als om het gebruik van diervriendelijke materialen en om humane en veilige werkomstandigheden voor alle medewerkers in de fabrieken. Protest heeft zichzelf als doel gesteld om in 2022 volledig PFC-vrij te produceren. PFC wordt veelal gebruikt om kleding waterdicht en bestand tegen vuil te maken. Het nadeel aan PFC is dat ze nauwelijks natuurlijk afbreekbaar zijn. Inmiddels is het merk hard onderweg om die doelstelling te behalen. In de Protest skikleding en streetwear collectie van herfst/winter 2020/2021 wordt al veelvuldig gebruik gemaakt van een vervangend materiaal. Ook nieuw is het PVRE Green label dat Protest in de nieuwe collectie lanceert. Ieder item uit de Green Up collectie is zo ethisch en duurzaam mogelijk gemaakt. We like!

Duurzaam levenMerkenTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.