Trail Tour Ninglinspo; maak kennis met trailrunning in de Ardennen

door

Onlangs mocht ik een groep enthousiaste trailrunners meenemen op een route door de Ardennen. De route liep van het prachtige Ninglinspo naar de watervallen van Coo. Deze Trail Tour Ninglinspo werd georganiseerd door MudSweatTrails en de route die ze hadden uitgezet was uitdagend. De uitdaging werd nog groter door de hoge temperaturen van die dag.

Route: Ninglinspo – Coo 26km

De start is dus in Ninglinspo en als deelnemer heb je de keuze voor 26 of 36km. De inschatting voor de juiste afstand moet je als loper zelf maken en dat moet op voorhand gebeuren. Ik begeleid deze dag een groep voor de 26km en dat zijn veelal lopers die voor het eerst een trailroute door de Ardennen lopen.

De start is ‘koud’, want eenmaal uit de Touringcar, de reis gaat van Arnhem naar de Ardennen, kunnen de deelnemers direct aan de slag. Via technische stroken door de vallei van Ninglinspo, waar je je in een sprookje waant, blijf je continue stijgen. Gelukkig lopen we beschut, want we tikken al snel de 30 graden aan. De trail is een opvolging aan smalle bruggen, watervalletjes en geslinger over rotsen. Sommige passages zijn echt klauteren en er hangen ook vaak touwen, net als bij een echte klettersteig! Na pakweg 3-4 km verlaat je deze prachtige vallei en kom je op hoger gelegen terrein.

Ineens zie je de ruimte om je heen, mooie vergezichten en weer ruimte voor een normale looppas, om je ritme te vinden. Dit zorgt ervoor dat de meesten in onze groep eindelijk los komen! De sfeer is goed, maar wordt naarmate de route vordert steeds gezelliger.

Alle ingrediënten zitten in deze route, veel hoogtemeters, technische passages, maar ook struinen door hoog gras en natuurlijk de kleine gehuchtjes met mooie authentieke huisjes. De laatste 5km lopen we vaak langs de Amblève, waar we veel mensen in een kayak zien zitten. Uiteindelijk finishen we in het touristische Coo met de mooie watervallen. Aangezien de 36km lopers verderop finishen, op de côte de Wanne, worden wij in Coo opgepikt door de Touringcar en meegenomen naar dit eindpunt. We zijn op tijd om hen te zien finishen. De afsluiting van de Trail Tour Ninglinspo is bovenop Côte de Wanne, waar we samen afsluiten met een maaltijd en een lekker drankje. Hierna snel de touringcar in en terug naar Arnhem.

Trail Tours

Dit concept van Trail Tours is prachtig. Lopers krijgen de kans om op uitdagender terrein te testen of trailrunning leuk is. 95% is daarna om. Een ander voordeel is dat je meteen andere mensen ontmoet die ook geïnteresseerd zijn in trailrunning. Dat je wordt meegenomen naar het buitenland en de routes kunt lopen onder begeleiding is ook een grote plus.

Trail Tour Ninglinspo

Trail Wine Special

Ook tof zijn de Trail Wine Specials die ik organiseer. Deze vinden niet plaats in de Ardennen, maar voeren wel over verrassend mooie paden. Op 30 augustus neem ik lopers mee op een route rondom Maastricht, waarbij wijn centraal staat. We passeren wijngaarden en gaan Limburgse wijn proeven. Bij inschrijving krijg je een fles Limburgse wijn mee naar huis.

Trail Wine Special

ArdennenBelgiëEuropaTheOutdoors.nlTrailrunningTrails

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.