Trentino Italie is hemel op aarde voor ski en food liefhebbers

door

Het wintersportseizoen is al lekker op gang. Er zijn al mooie afdalingen gemaakt, maar er staan ook nog mooie tripjes op de planning. De dagen worden langer, het zonnetje schijnt steeds langer en de temperaturen gaan omhoog. Natuurlijk willen we niet té veel warmte. Maar een combinatie van een fijn lentezonnetje en een lekkere laag sneeuw gaat er altijd goed in. Bedenk daar ook nog wat lekker eten en een swingend muziekje bij en je hebt heaven on earth. Een van de plekken waar je deze staat van zijn de komende maand kunt bereiken, is Trentino in Italie.

Trentino Italie

Trentino Italie

Trentino kent twee wintersportgebieden. We hebben het hier over Dolomiti Superski (met o.a. de Sellaronda) en Skirama Dolomiti Adamello Brenta. In beide wintersportgebieden vind je kilometers aan piste, volop berghutten en fijne terrassen met de mooiste uitzichten over de Dolomieten. En die Dolomieten, dat zijn niet zomaar bergen. De Italiaanse bergen zijn rauw en kennen hele karakteristieke, spitse bergtoppen, zoals je nergens anders in de Alpen ziet. Het is niet voor niets dat deze bergtoppen in 2009 zijn toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst. Alleen al die bergtoppen zijn reden genoeg om Trentino in Italië te bezoeken. Om je verder te overtuigen, geven we je nog een paar redenen om te wintersporten in Trentino.

Mangiare Mangiare

Waar je iets noordelijker in de bergen vooral een snelle hap eet op de piste, nemen ze daar in het Italiaanse deel van de bergen geen genoegen mee. Italië is Italië en dat betekent heerlijk eten zoals het de Italianen betaamd. Denk aan superieure spaghetti’s, lekkere lasagnes en perfecte pizza’s. Een paar aanraders om van al deze Italiaanse lekkernijen te genieten zijn: de hippe terrassen van Chalet Fiat en Rifigio Boch in Madonna di Campiglio, de charmante berghutten La Roda en Dosson op de Paganella, en de tofste terrassen bij Rifugio Tognola op maar liefst 2200 meter hoogte. In Val di Fassa kunnen we Rifugio Maria aanraden, op de top van Sass Pordoi. En dan is er nog het nabijgelegen Val die Fiemme, waar Rifugio Paion aan absolute must is. Voornamelijk door het gave uitzicht op de toppen van Latemar en Lagorai.

Trentino Italie
Credits Visittrentino.info

Inhaken is meemaken

Buiten de vele activiteiten die je het hele seizoen door kunt doen, staan er in Trentino Italie ook een paar leuke evenementen op het programma:

Happy Cheese Festival

Tot 28 maart kun je genieten van de lekkerste kazen tijdens het Happy Cheese Festival. Daarbij worden kaasproeverijen georganiseerd, verspreid over verschillende skihutten in Val die Fiemme, San Martino di Castrozza en Val di Fassa. De ‘Sunset tasting’ is daarbij grote favoriet. Zoals je al kunt raden, gaat dat over kaasproeverij, maar dan bij zonsondergang. Wat wil een mens nog meer?! Misschien een nachtelijke afdaling met fakkels? Dat kan dus ook. Onder begeleiding van plaatselijke skileraren. Super tof!

Trentino Ski Sunrise 

Ben je meer een ochtendmens? Dan ga je het beste voor de Trentino Ski Sunrise. Je gaat dan eerst lekker ontbijten met traditionele en lokale lekkernijen, waarna je in alle rust een first track doet waarbij je de zonsopkomst tegemoet skiet.

Dolomiti Ski Jazz Festival

Behalve zon, sneeuw en eten, doet muziek het ook altijd goed op Wintersport. Je denkt nu waarschijnlijk meteen aan de welbekende après-ski muziek in de welbekende après-ski barren. Maar dat is niet waar we het hier over hebben. Wij hebben het over een meer sophisticated muziekevenement. Van 7-15 maart worden de skipistes van Val di Femme namelijk gebruikt als openluchttheaters. Die week staat namelijk in het teken van het Dolomiti Ski Jazz Festival, waarbij de swingende ritmes van de warme Afro-Amerikaanse jazz over de pistes galmen. Je vindt de concerten op verschillende terrassen langs de populairste skiroutes.

Credits Visittrentino.info

BergenDolomietenEuropaItaliëTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.