Uniek overnachten op het water: de GM-26 in Den Bosch

door

We hebben weer een pareltje gevonden die in het lijstje van bijzondere overnachtingen in Nederland hoort. In het hartje van Den Bosch langs de Brede Haven ligt de IJselmeerkotter GM-26. De boot werd omgebouwd tot een Boot & Breakfast in 2020 en is ingericht in een maritieme stijl. De GM-26 beschikt over een gezellige kajuit, volledige keuken en een knus slaapgedeelte. We nemen je graag een nachtje mee tijdens deze bijzondere overnachting.

GM-26 boot & breakfast den bosch Brede Haven

Overnachten op de ‘Bed and Boat’ GM-26

Het unieke aan de GM-26 is dat de boot een authentieke kotter is uit 1947 en vandaag nog steeds rondvaart. Bij een verblijf op de boot hoef je niet gebonden te zijn aan de Brede Haven. Daarnaast kan je kiezen voor een verblijf aan de Tramkade in Den Bosch. Ook een minicruise richting Heusden, de Biesbosch of een moonlight dinner op de Ertveldplas liggen binnen de opties van de Bed and Boat.

Waan je een ware schipper

Bij het afdalen van de ladder om de boot binnen te gaan, word je meteen verbaasd door de ruime kajuit van de GM-26. Hoewel de boot van buitenaf eerder klein lijkt, zijn er binnenin de grootste ruimte een keuken, een zithoek en een eettafel. Elk zijn ze gezellig ingericht in maritieme kleuren en sfeer. De pelletkachel in de hoek van de ruimte houdt het warm en knus op kille herfst- en winteravonden.

Overnachten in de GM-26

In een afgesloten, warm ingericht hoekje in de boeg van het schip bevindt zich het op maat gemaakte bed. Op het raampje boven het bed hoor je het tikken van de regen en zie je de lichtjes op het dek branden. Het blijft natuurlijk wel een boot, en voor het toilet en een warme douche moet je naar buiten op het dek.

Fancy dineren of liever kamperen?

Met het centrum van Den Bosch op wandelafstand, is er altijd wel iets te beleven in de buurt van de GM-26. Of je nu graag geniet van een fancy diner in een restaurant en citytript, of liever kampeergewijs zelf kookt in de gezellige IJselmeerkotter en gaat wandelen in de natuur, alles kan. De boot biedt opties voor iedereen die geniet van een bijzonder weekendje weg.

Minicruises en moonlight dinners

Naast een gewoon verblijf aan anker in de Brede Haven van Den Bosch, kan je ook de keuze maken om met de GM-26 op minicruise op maat te gaan. De vaste opties zijn onder andere naar Heusden, Ertveldplas of de Biesbosch varen. Daar verlaat de kapitein de boot en kan je genieten van je verblijf op een andere locatie. Bij verzoeken voor een uitgebreidere cruise zijn eigenaars Vincent en Zoë via mail of telefonisch bereikbaar.

Een verblijf op de GM-26 kan vanaf € 135. Voor meer info en boekingen kan je terecht op de website.

AccommodatiesEuropaNederlandTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel