Vakantie Groenland; 12 redenen waarom je die absoluut moet boeken

door

Wanneer we een vakantie boeken zoeken velen van ons eerst naar de warme landen met palmbomen op het strand. Maar heb je een vakantie naar Groenland weleens overwogen? Nee? Dan is het een goed idee om dat eens te doen. Groenland heeft je namelijk zoveel te bieden. Ben je benieuwd wat dat is? Samen met Visit Greenland geven we per maand een reden waarom jij naar Groenland moet gaan.

Credits: Matthew Littlewood – Visit Greenland

Januari – Terugkeer van de zon

In Groenland komt de zon een deel van het jaar helemaal niet op. Dit betekent niet dat er geen mooie dingen te zien zijn. Het licht van de maan reflecteert op de sneeuw. De sterren schijnen aan de hemel en het noorderlicht geeft ook een magisch beeld. Januari is een tijd van wachten op de terugkeer van de zon. Wanneer het zover is komen de mensen samen om naar de zonsopgang te kijken. Soms wordt er zelfs gezongen. Een gave en bijzondere ervaring bij een vakantie in Groenland is gegarandeerd.

vakantie Groenland
Credits: Klaus Eskildsen – Visit Greenland

Februari – Wellness en sneeuw

In februari kun je wat meer genieten van het daglicht. In Nuuk, de hoofdstad van Groenland, is het mogelijk om lekker te gaan sporten in de sneeuw. Ga bijvoorbeeld skiën of wandelen en geniet van het uitzicht. Wil je een iets meer bijzondere ervaring? Ga dan een ritje maken met een sneeuwmobiel. Je kunt met een gids een tour maken, waardoor je nog meer kunt ontdekken van het prachtige Groenland. Klaar met bewegen? Maak dan gebruik van het aanbod aan spa’s. Ga lekker zwemmen of relax in een hot tub. Dit kan in de Arctic Spa van Hotel Sisimiut. Een andere mogelijkheid is een tour van Tasiilaq tours. Tijdens deze tour zit je in een mobiele sauna die je naar een prachtige locatie brengt. Hoe gaaf?

vakantie Groenland
Credits: Mads Pihl – Visit Greenland

Maart – Cultuur in natuur

Wil je de traditionele natuur-activiteiten van Groenland beleven? Dan is maart daar een goede maand voor. Je kunt dan namelijk een ritje maken op een hondenslee of ijs-vissen. Vissen die voorkomen in Groenland zijn de heilbot, roodbaars en de meerval. Veel inwoners van Groenland maken nog gebruik van een hondenslee en de lokale visserij is economisch erg belangrijk voor de inwoners. Wat voor jou een bijzondere ervaring is, is voor hen heel normaal. Wil je echt iets doen wat bijna nergens anders kan? Ga dan tijdens je vakantie in Groenland overnachten in een iglo. Als je geluk hebt, zie je misschien zelfs het noorderlicht.

Credits: Aningaaq R. Carlsen – Visit Greenland

April -Licht en geluid

Wil je echt graag het noorderlicht zien? Dan is dit waarschijnlijk je laatste kans van het Noorderlicht-seizoen. Veel van de nachten zullen een heldere lucht hebben zonder wolken. Zin in wat muziek? Bezoek dan het ‘Arctic Sounds Festival’ in Sisimiut. Op dit festival treden artiesten op uit noordelijke landen en Canada.

vakantie Groenland
Credits: Mads Pihl – Visit Greenland

Mei – Helikopter skiën

Altijd als eens met een helikopter willen vliegen? En vind je het leuk om te skiën op een plek waar het niet zo druk is als op wintersport in Oostenrijk? In Groenland is dat mogelijk. Laat jezelf afzetten door een helikopter bij nieuwe, onaangeraakte, verse sneeuw waar je daarna in alle rust naar beneden kunt skiën. Ski ruim 2000 meter naar beneden en verwonder je over het uitzicht. Wanneer je beneden bent zie je een zee vol met ijsbergen. Een wintersportvakantie in Oostenrijk kan ook heel vet zijn, maar dit is toch wel even anders.

Credits: Mads Pihl – Visit Greenland

Juni – Nationale dag onder de middernachtszon

In juni kun je de middernachtszon al aan de hemel zien staan. Naast je verwonderen over dit prachtige plaatje, kun je nog een hoop meer doen in juni. Ga bijvoorbeeld kajakken, staand roeien, hiken of walvissen spotten. Zin in een feestje? Op 21 juni is er de ‘National Day’. Dit is de langste dag van het jaar. In Nuuk is er live entertainment, volksdansen en een lokaal geïnspireerde barbecue. De dag wordt afgetrapt op een hele gave manier: met kanonschoten en het zingen van een koor.

Credits: Rebecca Gustafsson – Visit Greenland

Juli – Visparadijs

Ga je in juli? Dan kom je midden in het visseizoen. Nog nooit gevist of is het niet jouw talent? Geen probleem. Groenland is de beste plek voor niet-vissers om het eens te gaan proberen. Je krijgt geen betere kans op succes ergens anders in de wereld. Het is alleen al een heel avontuur om de rivier te bereiken waar je wil gaan vissen. Groenland heeft een redelijk vast, prachtig landschap met maar weinig begroeiing. Heb je dorst? Dan kun je een slokje nemen van het water van de gletsjers. Gespecialiseerde visserskampen zijn er genoeg, dus een fantastische visvakantie is gegarandeerd!

vakantie Groenland
Credits: Aningaaq R. Carlsen – Visit Greenland

Augustus – Dorpsleven in het zuiden

Misschien vraag je je wel af waarom het land Groenland heet. Het land heeft namelijk veel sneeuw en is dus vaak wit. Het zuiden van het land heeft in augustus echter prachtige, groene landschappen met veel planten en bloemen. Neem een kijkje bij de ‘Norse Ruins‘ die de IJslandse Vikingen hebben achtergelaten. Of bezoek een schapenboerderij. Zin om te bewegen? Dan is het mogelijk om te gaan backpacken van de ene gemeenschap naar de andere. Neem je eigen tent mee, overnacht bij schapenboeren en geniet van de heerlijke zelfgemaakte maaltijden of verblijf in de hostels of hotels in de grotere steden. Toch liever relaxen? Reis dan met de boot en geniet van het uitzicht.

vakantie Groenland
Credits: Mads Pihl – Visit Greenland

September – Hiken in de herfst

September komt heel dichtbij perfectie in Groenland. Ga hiken of zeilen in de fjorden van Groenland. Misschien zie je nog wat walvissen. Wat je zeker kunt gaan doen is rondtrekken in de natuur en kruiden en bessen plukken. Daar blijft het niet bij. Het Noorderlicht schijnt in al zijn glorie en de muggen die vroeg in de zomer rondvlogen zijn weg. Weinig redenen om niet naar Groenland te gaan in september.

Credits: Mads Pihl – Visit Greenland

Oktober – Marathon en Muskusos

Het wordt steeds donkerder in Groenland, maar de energie blijft mede door de ‘Coolest Marathon on Earth’; de ‘Polar Circle Marathon’. Als je houdt van hardlopen, dan is dit een marathon die absoluut op je lijstje moet staan. Wat het gave is aan deze marathon, is dat hij plaatsvindt boven de poolcirkel. Misschien zie je zelfs muskusossen of rendieren. Hoewel de andere events zijn afgelast, staat deze nog steeds op de planning.

Credits: Dan Bach Kristensen – Visit Greenland

November – Ontdek de kunst

Voor fotografen is een vakantie in Groenland in november perfect. De donkere lucht is prachtig en in het zuiden geeft de zon je mooie en zachte zonnestralen. Perfect om foto’s van te maken. In het noorden van het land is de zon al even ondergegaan, waardoor het je de kans geeft om de kunst te gaan ontdekken. Het ‘Nuuk Nordic Culture Festival‘ verwelkomt kunstenaars van alle noordse landen. Je vindt hier kunst, cultuur, muziek, literatuur, dans en ideeën in Groenland. Update: het event is verplaatst naar oktober.

Credits: Serena Ho – Visit Greenland

December – Kerstgevoel

Een vakantie in Groenland in december brengt een echt kerstgevoel met zich mee. Oranje sterren in de huizen verlichten de straten en de kerstman komt ook even langs. De kerstbomen worden verlicht over het hele land en je vindt er gezellige Kerstbeurzen in alle steden. In Groenland kun je ook fantastisch Oud en Nieuw vieren. Kijk uit over de prachtige ijsfjorden en eet heerlijk echt Groenlands eten.

Credits: Rebecca Gustafsson – Visit Greenland

ActiviteitDenemarkenEuropaNatuurgebiedenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.