Monumentaal slapen in de vakantiewoningen van Natuurmonumenten

door

Ben jij ook weleens op zoek naar een originele plek voor een weekendje weg in Nederland? Een comfortabele plek, midden in de natuur en die ook nog eens niet te standaard is? Heb je dan al weleens naar de vakantiewoningen van Natuurmonumenten gekeken? Zij bieden verschillende type vakantiehuizen aan, allemaal midden in de natuur. Van oude boerderij tot kasteel, landhuis en boswachterswoning.

Nationale Parken-The Hke-Credits linea-hoiby

Ons erfgoed

Ruim 100.000 hectare Nederland is in het bezit van Natuurmomenten. De organisatie zet zich in voor het beheer en behoud van de natuur. Zowel van de natuur die ze zelf bezitten, maar ook van de natuur daarbuiten. Ook de cultuurhistorie die je op deze plekken vindt, krijgen aandacht. Samen vormen ze ons erfgoed. Zowel de natuur als de cultuur vertelt het verhaal van onze geschiedenis. Bijna alle natuurgebieden die Natuurmonumenten beheert, zijn voor iedereen toegankelijk die wil wandelen, fietsen of zelfs kanoën.

Vakantiewoningen van Natuurmonumenten

Vakantiewoningen van Natuurmonumenten

Natuurmonumenten beheert dus niet alleen natuur, maar ook monumenten. Die monumenten zijn gebouwen, zoals kastelen, forten en boerderijen. Ze vertellen ons iets over hoe de mensen vroeger woonden, leefden en werkten. Allemaal hebben ze hun eigen verhaal. En in (een aantal van) die monumenten kun je dus ook overnachten. Van poortgebouw tot middeleeuws steenhuis, eoude ambachtshuisjes en een koetshuis. De keuze is reuze. En het mooiste is dat de vakantiewoningen van Natuurmonumenten stuk voor stuk op een super toffe locatie staan, midden in de natuur.

Vakantiewoningen van Natuurmonumenten

Onze toekomst

Naast de monumentale woningen is er nog een extra categorie te boeken uit het rijtje vakantiewoningen van Natuurmonumenten; de ‘Ecolodges‘. Dit zijn geen monumentale panden, maar juist hele moderne huizen. Ze zijn modulair en duurzaam. Ze zorgen namelijk voor 90% minder uitstoot van CO2. De huizen worden elektrisch verwarmd en zijn uiteraard tot in de puntjes geïsoleerd. Ze zijn minder historisch, maar bieden wel een mooi perspectief voor de toekomst.

AccommodatiesTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.