Credits: Victor Galuchot

Deze avontuurlijke hond is een echte hoogvlieger

door


Het zijn schaapsherders, reddingswerkers, wakers en transporteurs. We hebben het hier over de helden van de bergen; honden. Stuk voor stuk zijn het harde werkers. Maar boven alles zijn het dikke vrienden van hun baasjes. Neem bijvoorbeeld Victor en zijn hond Mawi, inwoners van het Franse bergdorp Les Menuires. Freerider Victor Galluchot neemt zijn hond Mawi overal mee naartoe. In de auto, skiën, op zijn nek en… in de lucht. Het duo neemt ons mee op een jaloersmakend paragliding avontuur in de lucht boven Les Menuires en Saint-Martin. Wie zou er nu niet willen ruilen met Mawi?!

Op outdoor avontuur met je hond

Zelf weten we als geen ander hoe gaaf het is om je hond mee te kunnen nemen op avontuur. In 2018 namen we onze grote, zwarte, harige vriend mee op een drie maanden durende roadtrip door Europa. Hij en wij genoten van iedere minuut. Je kunt je misschien wel voorstellen hoe tof het is om als hond (en mens) dagenlang door bossen en bergen te hiken en over meren te varen?! Het werd alleen wat lastiger als we gingen biken, klimmen, paragliden, dat soort dingen. Voor een hond zijn die activiteiten niet mogelijk. Tenminste, dat dachten wij. Maar, zoals je in dit filmpje kunt zien, daar denkt de Franse Victor heel anders over.

Het veelzijdige Les Menuires

Wintersportliefhebbers die vaker naar Frankrijk gaan, zijn over het algemeen bekend met het Val Thorens. Iets minder bekend zijn de dorpjes eronder; Les Menuires en Saint-Martin. In vergelijking met Val Thorens zijn deze dorpen wat rustiger, maar zeker niet minder veelzijdig. Je kunt er terecht voor allerlei outdooractiviteiten, super lekker en origineel eten en nog veel meer.

Doe mee met de Alpentocht 2020!

Wil jij Saint Martin, Les Menuires en Val Thorens weleens van dichterbij ontdekken? Begin september 2020 staat de Alpentocht gepland. Een mooi sportevenement voor het goede doel. Je kunt er hiken, rennen en biken om geld op te halen voor CliniClowns. The Hike is trotse ambassadeur van het evenement en is loopt zelf natuurlijk ook mee. Jij kunt er ook bij zijn! Check dit artikel voor meer info en inschrijven.

AlpenBergenEntertainmentEuropaFrankrijkTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.