Met de Volvo V60 Recharge op roadtrip naar de bakermat van het merk: Zweden

door

Een roadtrip naar Zweden klinkt voor vele outdoorliefhebbers als muziek in de oren. Het land ademt outdoor en avontuur. Niet gek ook, want het land is de bakermat van merken zoals Fjällräven, Thule en natuurlijk Volvo. En met de nieuwe Volvo V60 Recharge T8 Plug-in hybrid AWD Inscription – een hele mond vol – gingen wij op zoek naar het avontuur in Zweden. Een maand lang reden we door Blekinge, Skåne, Halland en Småland. Maar met deze Volvo had het wat ons betreft nog veel langer mogen zijn.

Volvo V60 Recharge T8 voorkant Zweden

De Volvo V60 Recharge T8 Plug-in hybrid AWD Inscription

Volvo staat bekend om zijn minimalistische en zeer strakke Scandinavische design. Toch is het ze gelukt om de namen iets minder minimalistisch te houden. We gingen op pad met de Volvo V60 Recharge T8 Plug-in hybrid AWD Inscription. En dan nog even ter volledigheid, in de kleur Pebble Grey metallic en de bekleding genaamd Nappa leder voorstoelen met ventilatie Blond-Charcoal/Blond. Ben je er nog bij? Laten we het voor het gemak houden op een zéér dikke uitvoering van de Volvo V60 Recharge.

Plug-in hybride = leven

Vind je het zelf nog een beetje spannend om naar volledig elektrisch zoals een C40 over te stappen? Dan is de nieuwe Volvo V60 Recharge dé oplossing voor jou. Met de nieuwe T6 of T8 uitvoeringen kan je met de Volvo V60 Recharge ruim 80 kilometer elektrisch rijden. Is de accu leeg, dan begint de benzinemotor lekker bij te springen. Ideaal dus als je vaak korte ritjes maakt en af en toe een lekker lange roadtrip wil maken.

De T6 en T8 motoren in de Volvo V60 recharge

Volvo biedt voortaan twee aandrijflijnen aan voor de Volvo V60 Recharge. Overigens zijn de beide altijd voorzien van AWD – All Wheel Drive. Indien je kiest voor de Core uitvoering heb je geen keuze en ligt er standaard een T6 in. Ga je voor de Plus of Ultimate uitvoering, dan kan je kiezen uit een T6 of T8 aandrijving. Bij de Polestar Engineered – deze wil je rijden – krijg je standaard de T8. Feitelijk komt het erop neer dat ze even zuinig zijn, even ver elektrisch kunnen rijden, maar dat de T8 wel een stuk sneller kan optrekken. De vergelijking: T6 is in 5,4 seconden naar de 100 en heeft 350 pk / 659 Nm. De T8 is in 4,6 seconden op de 100 en heeft 455 pk / 709 Nm.

De herdefinitie van veiligheid

Volvo – vroeger ook wel bekend als de tank – staat nog steeds bekend om baanbrekende veiligheid. En zo ook in deze Volvo V60 Recharge. Alle veiligheidssystemen staan op scherp en blijven altijd gefocust. Juist op de momenten dat het bij jou misschien iets minder is. Moeiteloos wordt er in- en uitgeparkeerd, op de juiste rijbaan gereden en geïnformeerd over andere weggebruikers. Hoe hard mocht ik hier ook alweer, is een vraag uit het verleden. De Volvo heeft automatisch in het scherm de laatste geregistreerde verkeersborden opgeslagen. De auto grijpt zelfs automatisch in om botsingen te voorkomen. Iets wat zeer handig kan zijn op een pikkedonker landweggetje in Zweden, waar ineens een hert oversteekt. Gelukkig hebben we het niet in de praktijk gemerkt, maar we kunnen je vertellen dat het héél donker kan zijn in Zweden. We snappen nu ook meteen waarom vrijwel elke auto ongeveer 4 extra lampen heeft gemonteerd. Maar ook in Nederland zit een ongeluk in een klein hoekje.

Top of the line comfortabel

Rijden met een veilig gevoel is al zeer comfortabel en standaard bij Volvo inbegrepen. Maar er is meer bij de Volvo V60 Recharge. Zo kan je genieten van de hoogste kwaliteit van Google Assistent, Google Maps, Harman & Kardon soundsystem, Apple CarPlay en fantastische stoelen. We vertellen je, je komt door deze stoelen uitgeruster uit de auto, dan dat je erin ging.

Volvo V60 Recharge T8

The verdict of the Volvo V60 Recharge

Deze auto geeft je werkelijk alles en is de droom voor een roadtrip. Je zoeft werkelijk over de weg en geniet van een zowel elektrische als benzine-aandrijving. En dankzij een zee aan ruimte is het de perfecte familycar, maar tevens ook ideaal voor de outdoorliefhebber. Spullen neem je eenvoudig mee in de auto of dankzij de tal van accessoires mee op de auto. Er is al een Volvo V60 Recharge T6 Core vanaf ruim € 55k. De Volvo V60 Recharge T8 Plug-in hybrid AWD Inscription waar wij in reden is ruim € 71k. En wil je alle vakjes aankruisen, dan ben je nog net iets meer kwijt. Het is veel geld, maar je krijgt er ook heel veel auto voor terug.

RoadtripTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel