Hashtag Vanlife: Laura en Rick wonen in een camper

door

Heb jij weleens nagedacht hoe het is om in een busje te wonen? Nou wij doen het nu al meer dan een jaar en kunnen je er alles over vertellen. In 2020 bouwden we een bestelbusje om tot camper en inmiddels wonen we in een Mercedes Benz 100. Maar is vanlife oftewel camper leven wel zo mooi als alle plaatjes op sociale media doen geloven? Hoe is het eigenlijk om constant een outdoorleven te leiden? Iedere twee weken vertellen wij via The Hike er meer over. 

Wonen in een camper

Een camperbusje of gewoon camper is nou niet iets waar veel mensen in wonen. Het was dan ook nooit een droom of een doel om in een camper te wonen. In september 2019 besloten we te gaan reizen met de backpack. Toen we gedwongen door corona in maart 2020 terugkeerden in Nederland besloten we om het over een andere boeg te gooien. Zo bouwden we in twee maanden een Fiat Doblo op tot onze Dobby the Free Fiat Doblo. Na een jaar wilden we toch iets meer comfort en besloten we Dobby in te ruilen voor Bernie de Benz. 

De eerste vanlife ervaringen 

Onze eerste tocht was richting het Zwarte Woud in Duitsland. Wij besloten ons hier te settelen voor twee maanden om ons zelfbouw busje uit te testen. Zo wisten we wat voor aanpassingen we nog moesten doen voordat we een langere reis konden gaan maken. Hierna volgde onder andere een reis van een half jaar in Spanje en Portugal en hebben we de afgelopen twee maanden Duitsland en Polen ontdekt. Verschillende camperhacks die we ontdekt hebben willen we graag met je delen.

Hashtag Vanlife: Laura en Rick wonen in een camper_Ikwilhiken_09

3x Hacks om comfortabel in een camper te wonen:

Een hack is eigenlijk gewoon een handigheidje. Soms zijn ze groot en soms zijn ze klein. In een camper is alles minimaal en zo ontdek je de meest slimme trucjes voor een comfortabeler leven met minder. 

#1 Gratis waterpunten door heel Europa

Wist je bijvoorbeeld dat je door heel Europa gratis je water kan tappen. Op iedere ‘’normale’’ begraafplaats vind je namelijk een waterpunt waar je water kan tappen. Soms moet je wel zelf het water drinkbaar maken, dit doen wij met een Steripen

#2 De mooiste camperplaatsen 

Aan het begin was het lastig om mooie camperplaatsen te vinden. Gelukkig ontdekten we al snel de Park4Night app. Dit maakte het vanlife een stuk makkelijker. Deze app is te gebruiken voor alle camperaars, groot en klein. Je vindt hier de beste plekken en door de beoordelingen van gebruikers weet je of de plek iets voor jou is of niet. 

#3 Ontmoeten van de locals 

Dit is een hack die wij al hadden opgedaan tijdens onze reis met de backpack. Zo kan je via de couchsurfing community contact maken met locals en eventueel zelfs bij hun overnachten. Op deze manier leer je meer over hun cultuur en levensstijl. Voor ons was dit de manier om locals te ontmoeten. 

24/7 kamperen en buiten leven: hoe bevalt dit?  

Onze manier van leven is niet voor iedereen weggelegd. Dat kunnen we wel begrijpen. Het woord privacy bestaat niet wanneer je op een paar vierkante meter woont en je hebt geen grote inloopkast. Toch denk ik dat wij niet snel in een ‘’normaal’’ huis zullen wonen. Het buiten in de natuur leven en gaan en staan waar je wil bevalt ons heel goed. Misschien dat we stiekem de hashtag vanlife achter ons zullen laten als we ooit een kleintje mogen krijgen. Maar voor nu is ons leven nog één en al: #vanlife. 

Meer weten over hoe het is om in een camper te wonen? 

Laura & Rick zullen regelmatig interessante artikelen schrijven over hun leven in een camper. Mocht je geïnteresseerd zijn in hun manier van leven dan posten zij regelmatig wat op hun account @simply.nomads. Rick combineert het camperleven met zijn bedrijf @ik.wil.hiken en hiked er lustig op los door heel Europa. 

Hashtag Vanlife: Laura en Rick wonen in een camper_Ikwilhiken_02
KamperenRoadtripTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.