Een yoga vakantie in de bergen brengt ultieme rust

door

Yoga is hot! Meer dan een half miljoen Nederlanders doet aan yoga. Daarmee staat het op de negende plaats van meest beoefende sporten in het land. Dat is eigenlijk ook niet zo gek. Ons dagelijks leven wordt steeds gehaaster en onze agenda’s overvol. Een manier om aan die drukte te ontsnappen, is de natuur in te trekken of op vakantie te gaan. Maar ook yoga is dus voor veel mensen een oplossing om je bewustzijn, lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. In het Oostenrijkse Kufsteinerland kun je nu deze oplossingen mooi combineren. Deze zomer zet de regio namelijk in op diverse yoga activiteiten en faciliteiten voor tijdens jouw vakantie.

Waarom ook jij op yoga vakantie wilt

Vrij vertaald betekent yoga ‘verbinden’. Tijdens het beoefenen van yoga leren we om lichaam en geest, plus geest en bewustzijn met elkaar te verbinden en zo in balans te brengen met elkaar. De grote voordelen van yoga zijn duidelijk bewezen. Yoga laat je hersenen beter functioneren, sterkt het immuunsysteem en het heeft een goed effect op je bloeddruk. Dat komt allemaal omdat deze sport voor ontspanning zorgt en daarmee je fysieke en mentale gezondheid verbetert. Een zomervakantie is voor veel mensen de ultieme manier om tot rust te komen. Vooral als je net uit een stressvolle periode komt. Hoe ideaal is het dan als je die twee elementen, yoga en vakantie, in een reis kunt combineren?!

Yoga vakantie in de Oostenrijkse bergen

In Kufsteinerland, in het Oostenrijkse Tirol, kun je bijvoorbeeld verblijven in speciale gezondheidshotels, je dag starten met yoga aan de oever van de Thiersee, wandelen op speciale gezondheidspaden, jezelf onderdompelen in kuuroorden en nog veel meer yoga workshops volgen, bijvoorbeeld op de 1200 meter hoge Brentenjoch of de vesting van Kufstein. Voeg daar de gezonde berglucht, heerlijke rust en een mooi bergdecor aan toe en je hebt een topvakantie.

Meer weten over de mogelijkheden voor een yoga vakantie in deze regio, check dan deze site.

ActiviteitAlpenBergenEuropaOostenrijkTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.