Zomer in Châtel? Dit zijn de tofste activiteiten!

door


In het Franse Haute-Savoie vind je het onder wintersportfans het geliefde Châtel. Niet gek dat het in de winter zo populair is, want in het hart van Portes Du Soleil ligt een prachtig traditioneel Frans dorp met heel veel charme. Denk aan prachtige alpenhuizen, chalets en Franse gastronomie. En omdat het zo’n mooie plek is, is het in de zomer ook erg in trek. Zet het snel op jouw lijstje, want dit zijn de places to be in Châtel in de zomer.

Châtel in de zomer

Châtel in de zomer

In de zomerperiode is het erg aangenaam in de regio van Châtel. Gemiddeld ligt de temperatuur er rond de 24°C. Maar wat extra laagjes kunnen aangenaam zijn op de bergen, als er een klein buitje valt of als je van de bergen vlamt op jouw mountainbike. Maar neem ook zeker een zwembroek mee, want op korte afstand ligt bijvoorbeeld het meer van Genève. Liever iets meer adrenaline, lees dan snel verder.

De zomer is een grensoverschrijdend hike paradijs in Châtel

Het grote voordeel van een wintersportgebied, is dat je in de zomer heerlijk met de gondel op hoogte kan komen zonder er moe van te worden. Châtel heeft de liften-infrastructuur dik op orde en daarom ben je in no-time van het dorp op de berg. Je laat de liften snel achter je en maakt fantastische hikes door het gebied. Steek bijvoorbeeld snel de Zwitserse grens over en ontdek de smokkelroutes, loop lekker terug naar het dorp in de vallei, chill aan de mooiste bergmeertjes of geniet van een typische Franse lunch met een fantastisch uitzicht. Liever geen gondel naar boven, dan is de westkant van Châtel het hiking-paradise voor jou. Beklim de Mont de Grange of kom tot rust aan het sprookjesachtige Lac des plagnes.

Châtel in de zomer meer
Lac de la Mouille

In de zomer is Châtel een Mountainbike-walhalla

Mountainbike liefhebbers zijn in de zomer echt aan het juiste adres in Châtel. Het bikepark Châtel ligt iets ten zuiden in Pré-la-Joux en biedt mountainbikers twintig officiële afdalingen. Allemaal in verschillende moeilijkheid gradaties en toegankelijk met een stoeltjeslift die ook jouw fiets mee naar boven neemt. Of je fietst omhoog met jouw (e)mtb. Leef je daarnaast uit bij de verschillende funzones of laat je gidsen door een guide. Een fiets meenemen hoeft niet, want je kan ze op verschillende plekken huren. Net zoals een helm en beschermingen, want die zijn er verplicht.

Zipline 2.0: Fantasticable

Adrenaline-junkies opgelet. Châtel biedt in de zomer en de winter een waar avontuur voor echte thrillseekers. De Fantasticable is een liggende zipline waar je snelheden van 100 km/h haalt en bijna 250 meter boven de grond hangt. Verdeeld over twee lines leg je ongeveer 2,5 kilometer af. Laat je hoogtevrees dus thuis en ga alleen of met jouw adventurebuddy op pad. Je kan de Fantasticable namelijk ook als duovlucht doen.

Châtel in de zomer fantasticable
Foto: Fantasticable foor L.Meyer

Get in (or out) the helicopter

Wil je jouw zomer in Châtel even naar the next level brengen, dan is een helikopter vlucht echt iets voor jou. Er zijn verschillende opties, maar als je er dan toch in zit, kan je maar beter over het Portes Du Soleil en Mont Blanc gebergte vliegen. Maar er is meer, want je kan in Châtel ook een parachutesprong maken vanuit de heli. En voor de echte beleving is er ook een introductie in het zelf vliegen van een helikopter. Na wat theorie en het opstijgen, is het dan echt tijd om zelf het stuur in handen te nemen.

Paragliden met uitzicht op de Mont Blanc

Naast een helikoptersprong, is Châtel ook de uitgesproken plek voor paragliden. En niet zomaar, want dit is paragliden met misschien wel een van de meest spectaculaire uitzichten van Europa. Met – als je geluk hebt – zicht op de Mont Blanc en zelfs de Eiger en Matterhorn. Je neemt de lift aan de oostzijde van Châtel omhoog en kan afhankelijk van jouw keuze enkele tientallen minuten lekker in de lucht zweven.

Châtel in de zomer paragliden
Foto: Paragliden in Châtel door JFVuarand

Ontspannen en inspannen

Châtel heeft in de zomer ook genoeg te bieden qua ontspanning. Neem een duik in het lokale zwembad of laad jezelf helemaal op tijdens yoga of pilates in de bergen. Weer helemaal opgeladen kan je van start aan jouw volgende avontuur. Of dat nu een hike, fietstocht of een episch ritje op de bobslee-baan is.

Multipass

De Multipass is een kaart die je kan nemen als je verblijft bij een van de aangesloten partners. In de gehele Portes Du Soleil kan je daardoor gebruik maken van diverse gratis faciliteiten en activiteiten. Voor slechts € 2 per dag heb je toegang tot de liften, zwembaden, toeristische treintjes en nog veel meer. En daarnaast krijg je bij veel verschillende activiteiten ook nog een goede korting. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis. Meer informatie over Châtel, check dan de Nederlandstalige website!

ActiviteitAlpenBergenEuropaFrankrijkTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.