5x de tofste zomeractiviteiten in het Franse Les Gets

door

Les Gets (spreek je uit als Lee Zjee) is een dorp in de Franse Alpen, dat hoort bij het gebied Portes du Soleil. Het eerste dat opvalt als je de plaats binnenrijdt, zijn de vele winkeltjes, barretjes, restaurantjes en terrassen. En waar winkels en horeca is, is leven. Zo ook in Les Gets. En dat is niet voor niets. Want ondanks dat het dorp zelf op maar 1.172 meter hoogte ligt, kun je er geweldig wintersporten. Toch is Les Gets ook in de zomer een waar walhalla voor outdoor actievelingen. Als we half augustus in Les Gets verblijven, merken we dan ook meteen de fijne, levendige vibes die Les Gets kenmerken. Wil je die vibes ook ervaren? Ga dan voor minimaal één van deze activiteiten.

5 must do activiteiten in Les Gets

#1 Mountainbiken

Mountainbiken, mountainbiken en nog meer mountainbiken. Dat is waarvoor je naar het Franse Les Gets gaat. Al sinds 1992 is Les Gets een bestemming voor biken. Inmiddels beschikt het over het grootste bikepark van Europa en worden er regelmatig World Cups en andere (inter)nationale wedstrijden gereden. Een enkeling fietst met de mountainbike bergop, maar de meeste mensen gaan juist voor downhillen. In Frankrijk spreekt men overigens niet over een mountainbike, maar over een VTT, vélo tout terrain. Met die VTT kun je dus over alle terreinen rijden en dat wordt in Les Gets dan ook volop gedaan. De gondel, stoeltjesliften en trails zijn in de zomer helemaal ingericht op VTT-ers. Van beginner tot expert, er is voor ieder wat wils. In het dorp is zelfs een mini-baantje te vinden voor de aller kleinste fietsertjes onder ons.

Les Gets-Mountainbiken

#2 Hiken

Eerlijk is eerlijk: in Les Gets gaat biken voor hiken. In de bergen rondom het dorp vind je dan ook vooral mountainbike trails. Toch zijn er ook een aantal mooie hike trails. 12 om precies te zijn. Die trails zijn er voor ieder wat wils. Voor wie een leuke uitdaging zoekt, maar ook voor families met kinderen. De routes zijn verspreid over de twee bergflanken, Chavannes en Mont-Chéry, en het dal. De afstanden van de routes variëren tussen de 1,3km tot 12,8km en van alles ertussenin. Daar doe je ongeveer 1 tot 5 uur over, afhankelijk van welke je kiest. Uiteraard maak je bij de meeste routes ook de nodige hoogtemeters, zowel naar boven als naar beneden. Mooie views gegarandeerd (mits het weer meezit natuurlijk).

les gets-hiken

#3 Parapente

Als we dan toch over mooie views spreken, laten we het dan ook meteen over Parapente hebben, of Paragliden zoals wij het in Nederland meestal noemen. Met een parachute de berg afrennen en vervolgens door de lucht zweven tot je beneden in het dal weer op je voeten landt. In Les Gets wordt dat volop gedaan. Zodra het weer het toelaat is de lucht gevuld met parapenters. Ook dat is niet gek, want tijdens het Parapente in Les Gets heb je een prachtig zicht op de Mont Blanc, die fier boven de andere bergen uitsteekt. Wil jij dat ook eens zelf ervaren? Maak dan een duosprong of volg een cursus van een paar dagen, waarna je uiteindelijk helemaal zelf de sprong waagt. Liever met beide benen op de grond, dan kun je ook gewoon Mont-Chéry opgaan met de lift of benenwagen om de Mont Blanc te bewonderen.

#4 Alta Lumina

En over bewonderen gesproken… Laat je verwonderen door Alta Lumina, een prachtige droomwereld in de bossen aan de Chavannes zijde. Zodra de zon onder gaat in Les Gets, start het lichtspektakel van Alta Lumina. Gedurende een uur volg je, al lopend door het bos, het avontuur van een muzikant die de wereld over reist met zijn heteluchtballon om zijn betoverende melodieën te verspreiden. Van projecties tot lichtobjecten en andere technische hoogstandjes. Alta Lumina is 100% waar een betoverende avond uit voor het hele gezin. En het mooie is dat het iedere avond open is, zelfs in de winter.

les gets-alta lumina

#5 Wibit

Nog zo’n leuke plek voor het hele gezin is Lac des Écoles. Bij goed weer is het in de zomer heerlijk vertoeven bij dit meer. Jong en oud kan er terecht voor de nodige portie verkoeling. Van fonteintjes voor de kleinsten tot glijbaan én Wibit parcours voor de iets groteren. Dat laatste is een parcours van opblaasbare obstakels die in het water drijven. Klimmen, klauteren, glijden, springen, rennen, kruipen en natuurlijk zwemmen, dat is wat je moet doen om de 40 obstakels te overwinnen. Durf jij de uitdaging aan?

les gets-wibit

Your way in Les Gets

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in Les Gets. Ga daarvoor vooral zelf op ontdekkingstocht in dit fijne Franse bergdorp. Op deze site vind je meer informatie over Les Gets en alle activiteiten in zowel de zomer als de winter.

ActiviteitAlpenBergenEuropaFrankrijkTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.