© saalbach.com, Karin Pasterer

Zomervakantie in Saalbach: de leukste activiteiten met kinderen op een rijtje

door

Als klein jongetje van nog geen drie jaar oud ging ik voor het eerst met mijn ouders, broertje en zus op vakantie in de bergen. Het was altijd een spannend avontuur, waarin wandelingen afgewisseld werden met verkoeling zoeken bij mooie bergmeertjes, en waar ik jaarlijks stempels verzamelde van de bergtoppen die we beklommen en de berghutten die we bezochten. Wie voor een actieve zomervakantie kiest, kan dus niet om de Alpen heen en zeker niet om Oostenrijk. Dit Alpenland is namelijk de ideale plek waar je allerlei leuke en sportieve activiteiten kunt doen die geschikt zijn voor het hele gezin. In dit artikel richten we onze aandacht op het Oostenrijkse Saalbach en vertellen je welke activiteiten je in de zomervakantie hier zeker moet hebben gedaan.

Wil je meer weten over alle zomeractiviteiten voor kinderen in Saalbach? Neem dan een kijkje op de officiële website en leer meer over alle mogelijkheden in deze regio
Een zomervakantie in Saalbach met het gezin staat garant voor plezier
© saalbach.com, Mia Knoll

Saalbach: de ideale plek voor een sportieve zomervakantie met kinderen

Te midden van een prachtig landschap, omringd door groene bergen en prachtige natuur, kun je in Saalbach genieten van een sportieve zomervakantie. Deze regio maakt deel uit van het Salzburger Land. Vergeleken met andere omliggende regio’s zijn de bergen hier over het algemeen wat lager en minder ruig. Hierdoor is het gebied erg toegankelijk voor wandelaars en fietsers, maar ook voor gezinnen.

Naast wandelen en fietsen vind je in de regio rondom Saalbach genoeg vertier voor de jongste gezinsleden. Hebben de kinderen dus een dagje geen zin om te lopen, dan is een uitstapje naar een zwembad of een verkoelend bergmeer zo geregeld. Ook vind je er klimparken en prachtige downhill-trails, waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. Wil je de kinderen wat leren terwijl ze al wandelend de omgeving verkennen, neem ze dan mee op een waldlehrpfad. Hier leren kinderen al lopend meer over de omgeving en de natuurlijke veelvoud om hun heen.

Een zomervakantie in Saalbach met het hele gezin staat dus garant voor plezier. In dit artikel nemen we je mee naar een aantal van de mooiste activiteiten in deze regio. Het is een bonte mix aan activiteiten, die variëren van ontspannen uitjes in de natuur, tot meer actieve en spannende bezigheden voor het hele gezin.

Is de winter misschien meer jou ding? Saalbach is ook in de koude maanden een geliefde wintersport bestemming. In dit artikel leer je meer over wintersportactiviteiten voor het hele gezin in deze mooie regio
© saalbach.com, Karin Pasterer

Zomervakantie in Saalbach: onze tips voor leuke activiteiten op een rijtje

Draai jij al langzaam warm voor een actieve zomervakantie in Saalbach met je gezin? Hieronder hebben we de leukste familieactiviteiten op een rijtje gezet. Klik op één van de onderstaande links om direct naar de betreffende activiteit te gaan, of scroll vanaf hier naar beneden om op je gemak meer te leren over alle mogelijkheden in Saalbach.

De kids hiking challenge: maak kinderen enthousiast voor het wandelen

Vind je het belangrijk om je kinderen enthousiast te maken voor het wandelen, maar weet je nog niet precies hoe je dit aanpakt? Overweeg dan eens om de kids hiking challenge te doen tijdens de zomervakantie in Saalbach. Rondom Saalbach vind je zes verschillende themapaden die kinderen kunnen afstempelen. Voordat je aan één van deze hikes begint kun je bij het toerismebureau een stempelkaart afhalen die je meeneemt op de trails. Op iedere route vind je drie controleposten waar je jouw stempelkaart kunt afstempelen. Heb je alle trails succesvol volbracht en allemaal afgestempeld? Dan krijg je als ultieme beloning bij het toerismebureau een gouden medaille uitgereikt!

Wil je meer weten over de kids hiking challenge? Op de officiële website van Saalbach vind je meer informatie over deze leuke activiteit
Zomervakantie in Saalbach met hele gezin
© saalbach.com, Mia Knoll

Van boom naar boom tijdens de zomervakantie in Saalbach: ontdek het leukste klimbos van de regio

Zijn je kinderen al wat ouder en kunnen ze wat jou betreft de boom in? Dan biedt een bezoek aan het klimbos tijdens de zomervakantie in Saalbach waarschijnlijk uitkomst. Hier kun je namelijk met het hele gezin genieten van een avontuurlijke bomentocht. Superleuk voor de kinderen en stiekem natuurlijk ook voor de ouders. Het klimbos in Saalbach is overigens de grootste van Europa. Met een totale lengte van acht kilometer en een veelvoud aan verschillende obstakels wordt het hier in ieder geval niet saai. Klimmen kun je op verschillende routes, die verschillen in moeilijkheid en hoogte. Zo is er voor iedere leeftijd wel een geschikte route te vinden in dit prachtige klimbos.

Meer weten over dit toffe klimbos? Je vindt er alles over op de officiële website van Saalbach
© saalbach.com, Mia Knoll

Zoek verkoeling in het openluchtzwembad Käpt’n Hook

Zelfs op warme zomerdagen kan het best wel eens te warm zijn om de bergen in te trekken. Hoe fijn is het dan om de verkoeling van een openluchtzwembad op te zoeken? Saai wordt het in dit zwembad, die vernoemd is naar de beroemde Kapitein Haak, in ieder geval niet. De kinderen kunnen hier lekker van de glijbaan of urenlang rondjes draaien in de wildwaterbaan. De ouders kunnen lekker een verkoelend plekje in de schaduw zoeken, terwijl de kids zich heerlijk uitleven in het water.

Op zoek naar verkoeling tijdens de zomervakantie in Saalbach? Hier vind je alle informatie over dit leuke openluchtzwembad, die geschikt is voor waterplezier voor het hele gezin
© saalbach.com

Kodok’s adventure: ga op avontuur en help met het oplossen van de puzzels

Kodok is een kobold, die vroeger nogal humeurig was. Inmiddels is hij echter veranderd in een bewaker van de berg waarop hij woont. Met zijn magische krachten houdt hij iedere vorm van onheil en rampspoed op afstand. Het lot wil echter dat een wel hele sluwe trol Kodok’s magische gereedschappen heeft gestolen. Kodok kan op deze manier de bergen niet beschermen. Hier is de hulp van alle kinderen en families die de zomervakantie in Saalbach doorbrengen gevraagd. Door middel van 11 spannende spelstations kun je namelijk helpen om Kodok’s gestolen voorwerpen weer terug te vinden. De spellen zijn te vinden bij het bergstation van de Reiterkogel lift. Je kunt de fantasiewereld gratis bezoeken: de avonturenpas is namelijk inbegrepen bij het liftticket.

Kodok’s adventure bezoeken met het hele gezin? Op deze website vind je meer informatie over deze leuke gezinsactiviteit
Zomervakantie in Saalbach: de ideale bestemming voor het het hele gezin
© saalbach.com, Mia Knoll

Het learn to ride park bezoeken mag tijdens de zomervakantie in Saalbach niet ontbreken

Is jou zoon of dochter niet vies van een beetje adrenaline? Dan is een bezoek aan het learn to ride park tijdens de zomervakantie in Saalbach zeker het overwegen waard. In dit prachtige bikepark maken kinderen op een laagdrempelige manier kennis met mountainbiken. Kinderen kunnen hier oefenen op verschillende trails zoals de Little Monti, de Little Hacklberg en de Little Pro-Line. Beheersen ze deze trails voldoende? Dan zijn ze misschien wel klaar voor de volgende uitdaging en kunnen ze met de gondel verder de berg op voor de meer uitdagende trails hogerop.

Wil jij met kinderen dit bike park bezoeken, of als ouder zelf kennismaken met downhill mountainbiken? Neem dan een kijkje op de volgende website en ervaar meer over dit avontuurlijke fietspark
© saalbach.com, Mia Knoll

Onbezorgd plezier op de Montelino’s Adventure Trail

Een zomervakantie in Saalbach is niet compleet zonder het volbrengen van de Montelino’s Adventure Trail. Op deze trail help je de clown Montelino bij het terugvinden van zijn lach. Montelino verwaarloosde namelijk zijn vrienden en speelgoed. Nu beide verdwenen zijn, is Montelino ontzettend verdrietig en heeft hij de hulp van zoveel mogelijk kinderen nodig bij het terugvinden van zijn lach!

Om Montelino te helpen neem je de lift en ga je naar de top van de Kohlmais berg. Uitgerust met een spelpas, die je kunt ophalen bij het dalstation, volgen de kinderen de wijze uil en gaan op zoek naar de vriendjes en het speelgoed van clown Montelino. Van de bergtop naar het middenstation van de Kohlmaislift ga je door het bos en over weilanden, waar 15 activiteitenstations op het hele gezin wachten.

Wil jij Montelino helpen bij het terugvinden van zijn lach? Neem dan een kijkje op de volgende website en ervaar meer over dit avontuurlijke fietspark
© saalbach.com, Karin Pasterer

Maak gebruik van de JOKER CARD en maak gratis gebruik van de gondels in de regio

Bergwandelen met het hele gezin is misschien wel het leukste dat je tijdens de zomervakantie in Saalbach kunt doen. Maar omdat de kinderen nog niet zulke lange afstanden kunnen lopen, is het best wel fijn als je delen van de route kunt afkorten door in de gondel te stappen. Gelukkig zijn er in Saalbach voldoende gondels te vinden, waardoor je op grote hoogte kunt beginnen met de mooiste wandelingen. Iedere keer apart voor de gondel betalen kan echter snel een duur grapje worden.

Gelukkig kun je in Saalbach gebruik maken van de JOKER CARD. Deze pas, die inbegrepen is bij de huur van één van de vele partner accommodaties, geeft je gratis toegang tot zes gondels in de regio en een groot aantal van de hierboven genoemde activiteiten. Daarnaast krijg je op veel activiteiten flinke korting, zoals bij het huren van fietsen.

Alles informatie over de JOKER CARD vind je op de officiële website van Saalbach
© saalbach.com, Klaus Listl

Saalbach, de ideale plek voor een zomervakantie met de hele familie

Dat Saalbach in de winter de place to be is, dat wisten we al langer. Ook in de zomer kun je hier echter genieten van een ontspannen en actieve zomervakantie. Met een veelvoud aan leuke activiteiten wordt het voor jou en de kinderen geen moment saai. Een zomervakantie in Saalbach is wat ons betreft dus meer dan de moeite waard.

Ready to go? Meer informatie over een gezinsvakantie in Saalbach vind je op de officiële website van deze regio.
AlpenBergenBikingEuropaHikingKlimmenMet kidsOostenrijkTheOutdoors.nlWatersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.