24 uur in de buitenlucht in Südtirol

door

Südtirol (Zuid-Tirol, South Tyrol of Alto Adige) in de Italiaanse Dolomieten is prachtig en daar wil je natuurlijk zoveel mogelijk van meemaken. Er is dan ook geen beter idee dan om 24 uur in de buitenlucht door te brengen in Südtirol: de activiteiten, eten en overnachten. 24 uur buiten zijn in Südtirol, wie wil dat nou niet?

Lago di Carezza in Südtirol buitenlucht

Mountainbiken in de buitenlucht van Südtirol

De eerste uren in de buitenlucht van Südtirol starten we met een mountainbike tour. Vanaf Bio & Bike hotel Steineggerhof heb je verschillende prachtige mountainbike routes. Als je zonder je eigen mountainbike bent gekomen, kan je heel gemakkelijk elektrische mountainbikes bij het hotel huren. Deze e-bikes worden perfect onderhouden en meermaals per week kan je ook met een mountainbike gids een prachtige route rijden. Aangezien het in Südtirol uiteraard nogal heuvelachtig is, is een e-bike helemaal geen overbodige luxe. Door de verschillende standen op deze e-bike, bepaal jij zelf hoeveel calorieën je verbrandt ;). De uitzichten zijn in ieder geval prachtig, waar je ook fiets en waar je ook maar kijkt!

Dineren met uitzicht op de bergen

Eenmaal terug van de mountainbike tocht, wacht er een heerlijk diner op je. Uit de keuken van Steineggerhof komen alleen maar huisgemaakte (en voornamelijk vegetarische) gerechten en deze eet je uiteraard met uitzicht op de bergen. Alles smaakt natuurlijk ook gewoon beter met dit fantastische landschap om je heen. Het restaurant serveert een 4-gangenmenu waar ieder gerecht weer even overheerlijk is. Omdat Südtirol nog steeds gewoon Italië is, worden we verwend met de lekkerste Italiaanse gerechten. Van huisgemaakte ravioli tot panna cotta uit eigen keuken. Smullen!

Slapen onder de sterren

Als onze buiken helemaal rond zijn, breekt misschien wel het mooist onderdeel van deze 24 uur aan: slapen onder de sterrenhemel in de buitenlucht in Südtirol. Op het dakterras van het hotel, waar je ook een sauna, buitendouche en toilet vindt, wordt er een prachtig bed opgemaakt. Na een rondje sauna duik je zo je bed in en het sterrentellen kan beginnen. Een ontzettend bijzondere en luxe ervaring omdat het tweepersoonsbed ook heerlijk fijn ligt. Als de zon vanaf half 7 langzaam boven de bergen begint uit te komen, worden we uitgeslapen wakker. Wat doet een nacht in de buitenlucht, een mens ontzettend goed.

Lago di Carezza

We eindigen onze 24 uur in de buitenlucht met een korte hike rondom Lago di Carezza. Lago di Carezza is een 300 meter lang, 140 meter breed en 22 meter diep meer dat op 1520 meter boven zeeniveau ligt. Het water dat in het meer zit komt van ondergrondse bronnen uit de Latemar bergen. Hoe hoog het water staat, hangt dus af van het weer en het seizoen. Als het water laag staat, zie je het beeld van de legendarische waternimf Ondina.

Het prachtige turquoise blauwe water en de prachtige rotspartijen daarachter: dat wil je op een ochtendhike. Wij kiezen dit keer voor een korte hike rondom het meer, maar er zijn vele opties in het gebied. Van een korte 2,5 kilometer tot een langere hike die tot 4 uur kan duren. Het meer kan je te voet, per mountainbike, bus of auto bereiken. Zo leidt bijvoorbeeld deze route je door het bos en langs de bergtoppen van Südtirol richting Lago di Carezza. Maar voor ons was de 2,5 kilometer rondom het meer voor vandaag voldoende. En deze korte hike doet zeker niet onder voor een langere: want was is dit meer een lust voor het oog! Op zoek naar andere wandelingen, check dan de mooiste meren van Zuid-Tirol.

Lago di Carezza in Südtirol buitenlucht

Oneindig veel te ontdekken in Südtirol

Na onze 24 uur genieten in de buitenlucht in Südtirol, zijn we nog lang niet voldaan. In Südtirol is en blijft ontzettend veel te zien. En de rust die je er kan ervaren, is natuurlijk ook een geweldige bijkomstigheid.

AccommodatiesBergenBikingDolomietenEuropaItaliëTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel