Dit zijn de mooiste meren van Zuid Tirol

door

Italiaanse meren zijn misschien wel de mooiste van Europa. In Noord-Italië liggen de meren vaak tussen de mega imposante Dolomieten is, waardoor je een prachtig contrast krijgt. Mocht je een reisje naar Zuid Tirol op de planning hebben staan, zorg er dan voor dat je de mooiste meren van Zuid Tirol niet overslaat. Wij noemen het overigens Zuid Tirol, maar voor de niet kenners is dit eveneens Südtirol en Alto Adige. De regio heeft namelijk verschillende benamingen in andere talen.

Deze meren in Zuid Tirol moet je echt gezien hebben

De laatste jaren zien we – mede dankzij Instagram en andere sociale media – dat de mooiste hidden gems steeds makkelijker worden gevonden. Soms is het jammer dat het unieke en rustige strandje, meertje of bergpas nu ineens een stuk meer bekend is geworden. Toch vind je bij de meeste van deze meren in Zuid Tirol nog wel de rust waar je naar zoekt. Let er overigens op dat ze in Zuid Tirol tweetalig zijn en de meren dus twee namen hebben. Een Duitse naam en een Italiaanse naam.

De nummer 1 onder de meren van Zuid Tirol: Pragser Wildsee / Lago di Braies

De onbetwiste nummer 1 van de bekendste en wellicht ook mooiste meren van Zuid Tirol is de Pragser Wildsee ofwel het Lago di Braies. Let er wel op dat dit het aller drukste meer van Zuid Tirol is. Het is dus in het hoogseizoen kan het zijn dat je een tijdslot moet reserveren. Het mooiste moment is overigens bij zonsopkomst of -ondergang. Ben er dus voor of na de drukte en geniet van misschien wel een van de mooiste meren van Zuid Tirol of misschien zelfs wel heel Italië. Je kan overigens ook een hele makkelijke hike om de Pragser Wildsee maken. In ongeveer een uur zie je het meer van alle kanten en ben je weg van de drukte.

#2. Toblacher See / Lago di Dobbiaco

Vlakbij het plaatsje Toblach / Dobbiaco, ligt – hoe verrassend – het Lago di Dobbiaco / Toblacher See. Indien je vanaf het noorden komt, rij je over de SS51 en zie je de weg tussen twee bergformaties als het ware opgeslokt worden. Maar net voordat het iets breder wordt, kom je langs een van de mooiste meren van Zuid Tirol. De Toblacher See is net zoals de Pragser Wildsee heel eenvoudig met de auto te bereiken. Even betaald parkeren en genieten van het prachtige meer en de imposante bergformaties. Ook hier loop je in ongeveer een uurtje om het meer heen.

Meren Zuid Tirol Toblacher See

#3 Dürrensee / Lago di Landro

Mocht je een roadtrip maken door Zuid Tirol, dan kom je veel meren tegen die aan een doorgaande weg liggen. Aan dezelfde SS51 waar de Toblacher See aan ligt, vind je op enkele kilometers het volgende prachtige meer. Ditmaal kom je aan bij de Dürrensee dat een prachtig plaatje geeft met de achterliggende Monte Piana. Je kan jouw auto hier gratis parkeren en even lekker een picknick doen of ook hier een ronde maken.

Meren in Zuid Tirol Dürrensee

#4 Sorgenti Fiume Rienza

Volgens Google Maps heet dit meer de Sorgenti Fiume Rienza. Wij vonden er geen bordje bij en de eerlijkheid gebied te zeggen dat het niet echt een groot meer is. Misschien heeft dit meer daarom dan ook geen officiële benaming. De ligging van het meer is misschien wel een van de mooiste van Zuid Tirol en heel Europa. Dankzij de prachtige reflectie van de Drei Zinnen, is dit een absolute hotspot voor de fotograaf. Maar je kan er uiteraard ook heerlijk genieten van de grootsheid van de natuur en even tot rust komen.

Meren Zuid Tirol Drei Zinnen Tre Crime

#5 Reschensee / Lago di Resia

Vlakbij de Zwitserse en Oostenrijkse grens vind je dit prachtige meer dat bekend staat om de iconische toren. Het meer is een stuwmeer en zorgt dus ook voor de elektriciteit in de omgeving. De Reschensee is in de winter overigens ook prachtig. Op sommige momenten is het meer helemaal bevroren en kan je naar de kerk lopen of zelfs schaatsen.

Meren in Zuid Tirol Reschensee

Nog veel meer (haha, woordgrapje)

Uiteraard zijn er nog veel meer meren in Noord-Italië. Check bijvoorbeeld ook de mooiste meren van Trentino. Of reis naar Lago di Carezza in de Dolomieten.

BergenDolomietenEuropaItaliëNatuurverschijnselenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

4 reacties. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.