5x de leukste en handigste duurzame rugzak | Duurzame Donderdag

door

Het wordt steeds belangrijker om bij de simpelste dingen over te stappen op duurzaam. Denk aan een duurzame waterfles, beeswraps of andere duurzame producten. En aan dat lijstje gaan we nu de duurzame rugzak toevoegen. Een leuke eyecatcher op je rug, die ook nog eens verantwoord gekozen is. Ze zijn hip, handig, duurzaam en betaalbaar. Wat wil je nog meer?

Een duurzame rugzak; de leukste op een rij

Als je overstapt op een duurzame rugzak (wat sowieso een heel goed plan is) is misschien de leukste uitzoeken soms nog een opgave. Daar helpen we je graag mee. Wij hebben er voor jou een aantal geselecteerd. 

Duurzame rugzak
Foto door Oziel Gómez via Pexels

De keuze is reuze

Patagonia

Een echt outdoor merk waarbij je zeker terecht kunt voor leuke rugzakken, die daarbij ook zeker outdoor-proof zijn. Het merk vindt duurzaamheid één van de belangrijkste punten om mee bezig te zijn. 64% van de materialen zijn gerecycled materiaal. En 1% van de opbrengst gaat naar herstel en behoud van de natuurlijke omgeving. Daarbij letten ze ook op de arbeidsomstandigheden. Nog een merk dat bezig is met natuur en de omgeving daaromheen.

Klik hier voor de website. 

GOT BAG

Deze heb je misschien al wel eens eerder voorbij zien komen bij The Hike. GOT BAG heeft de eerste tas die volledig gemaakt is van oceaanplastic. De vissers, die behoren tot een eigen netwerk van GOT BAG, verzamelen oceaanplastic als bijvangst. Deze bijvangst wordt zorgvuldig gescheiden en schoongemaakt. Het aandeel wat zij kunnen gebruiken voor de tassen wordt toegevoegd aan de productieketen. De rest dat onbruikbaar is wordt via de juiste recyclingketen weggegooid. Er wordt dus niks terug de oceaan in gegooid. Bij elke stap die het plastic daarna aflegt tot het een tas wordt, wordt door GOT BAG nauwlettend in de gaten gehouden. Zo stellen ze hoge eisen voor eerlijke en sociale werkomstandigheden. De focus ligt dus niet alleen op het gebruik maken van oceaanplastic, maar ook de omgeving eromheen. En dit levert hele leuke tassen op. 

Klik hier voor de website.

GOT-BAG

VAUDE

Ook VAUDE is een bekend outdoor merk dat ook rugzakken produceert. Een duurzame rugzak om precies te zijn. Zo wordt een groot deel van de rugzakken gedeelte gemaakt van gerecuclede PET-flessen. VAUDE gebruikt ook het strenge Green Shape-duurzaamheidslabel. Dit is een label dat staat voor functionele, milieuvriendelijke producten die onder eerlijke omstandigheden worden geproduceerd. Daarbij gebruiken ze voor het waterdicht maken van hun materialen de milieuvriendelijke Eco Finish. Hier komen geen milieubelastende fluorkoolstoffen (PFK’s) aan te pas. En ze geven tips over hoe je langer gebruik kunt maken van je rugzak. 

Klik hier voor de website.

Fjällräven

Ook Fjällräven doet het goed als we het hebben over een duurzame rugzak. De tassen zijn super populair en dus ook nog eens een verantwoorde keuze. Zij proberen met het produceren van de tassen de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Dit doen ze bijvoorbeeld in de keuze van materiaal, rekening houden met de natuur en het design zo te maken dat het een langere tijd meegaat. Ze proberen zichzelf te blijven innoveren om zo duurzaam mogelijk bezig te zijn, maar toch de leukste tassen te kunnen maken. 

Klik hier voor de website.

Duurzame rugzak

Osprey

Waarschijnlijk een merk dat je nog niet eerder hebt gehoord. Maar wel eentje die een plekje verdiend in deze lijst. Want de tassen van Osprey zijn leuk én duurzaam. En dat is wat we willen toch? De stoffen worden zo uitgezocht dat ze niet alleen duurzaam in milieu zijn maar ook duurzaam in gebruik. Het assortiment bevat 100% gerecyclede stofpakket die zowel post-consumer als post-industrieel afval bevatten. Dit betekent dat ze alles, van plastic flessen tot overtollig plastic productiemateriaal, selecteren en gebruiken. Ook bij de kleinere elementen, zoals de metalen bevestigingen, worden duurzame materialen gebruikt. Daarbij worden ook de specificaties op een verantwoordelijke manier gemaakt. En last but not least zijn ze ook bezig met het verbeteren van de werkomstandigheden. Van ontwerp tot verkoop wordt alles op de voet gevolgd en gecontroleerd. 

Klik hier voor de website.

Duurzaam levenRugzakkenTheOutdoors.nlToplijsten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.