6x de beste backpack voor op wintersport

door

Voor veel mensen staat het wintersporten weer voor de deur. En natuurlijk willen we comfortabel van de berg af glijden. Wat heb je daarbij nodig? Juist, de beste backpack!

Camelbak Sno Blast Ski Pack

Met een inhoud van 15 liter is dit een van de kleinere backpacks in dit overzicht. Desalniettemin komt deze pack met een hele toffe feature. Er zit namelijk een reservoir van 2 liter in om jouw dranken in mee te nemen. Juist omdat deze backpack wat kleiner is, is hij uitstekend voor de casual skiër of snowboarder. Mede doordat dit een van de goedkopere backpacks is in deze lijst verdient hij aandacht!

Ski en Snowboard backpacks

Thule Upslope Backpack

Bij de naam Thule gaat er bij de fervente skiër natuurlijk een belletje rinkelen. De dakkoffers en dakdragers van Thule zijn top notch. Wat blijkt, ze zijn ook nog eens goed in het maken van rugzakken! Dit is een wat veelzijdiger model dan de Camelbak. Onder andere uitsparingen voor ‘gereedschap’, een bevestigingsclip voor je helm en zakjes voor handschoenen geeft deze rugzak alles wat je nodig hebt op de berg. De rugzak heeft een inhoud van 20 liter en is gemaakt van 420D nylon. Kortom: Een uitstekende backpack voor op wintersport.

Ski en Snowboard backpacks

RMU Core Pack

Deze rugzak is met een inhoud van 35 liter groot genoeg voor al jouw benodigdheden voor op de piste. Waar deze tas zich uitstekend voor leent, zijn longdistance trips. Behalve voor avonturen op de piste, is deze backpack super handig voor hiken en klimmen. De tas beschikt over verschillende bevestigingspunten voor je ski’s. Ook zijn er mogelijkheden om klimijzers en dergelijke te bevestigen.

Ski en Snowboard backpacks

Fjällräven Ulvö Rolltop 23

Deze rugzak is geschikt voor hiken, skiën of gewoonweg dagelijks gebruik. Met een inhoud van, je raadt het al, 23 liter is deze rugzak groot genoeg voor alles wat je misschien wil meenemen. Daarnaast zijn er verschillende bevestigingspunten voor lampjes en opbergvakjes voor bijvoorbeeld een portemonnee. Niet volledig gericht op het outdoor leven zoals bovenstaande backpacks, maar zeker het overwegen waard.

Burton Skyward backpack

Bij Burton zijn ze aan de slag gegaan voor een alledaagse adventure backpack. Deze rugzak heeft alles wat je nodig hebt. Met een ingebouwd hydratatie compartiment wordt er gericht op veelzijdigheid en functionaliteit. Zo kan het hydratatie compartiment omgezet worden naar een laptop compartiment. De inhoud van 25 liter biedt ook genoeg ruimte voor een camera, een extra trui of wat te snacken.

Ski en Snowboard backpacks

Dakine Heli Pack

Deze kleinere backpack is ideaal voor in de skiliften. Ondanks het kleinere formaat biedt deze tas veel mogelijkheden om al jouw gear mee te nemen. Je snowboard of ski’s kunnen makkelijk bevestigd worden aan de rugzak. Daarnaast is een drinkzak los verkrijgbaar mocht je op langere tochten gaan. Met 12 liter is het een heel veelzijdig klein rugzakje!

Ski en Snowboard backpacks

FjällrävenKeuzehulpenMerkenRugzakkenTheOutdoors.nlThuleToplijsten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel