Dé 7 outdoor documentaires die nu te zien zijn op Netflix

door


Je kan niet altijd in de bergen, op het water of onderweg zijn. Maar de momenten dat je lekker thuis op de bank kan Netflixen moet je ook zeker koesteren. De echte liefhebber voor outdoor documentaires heeft waarschijnlijk een abonnement op Slipstream. Ken je dat nog niet? Neem er zeker een kijkje. En hoewel Netflix, in tegenstelling tot Slipstream, niet boordevol met outdoor documentaires staat, is er natuurlijk wel een lijstje te maken.

National Parks Adventure

De National Parken in de Verenigde Staten zijn misschien wel de mooiste ter wereld. Op enkele miles afstand van elkaar kom je zo’n diverse natuur tegen dat het bijna onwerkelijk is. Ben je wel eens op roadtrip naar de Westcoast geweest? Dan snap je waarschijnlijk precies wat we bedoelen! Outdoor documentaires zoals National Parks Adventure neemt je mee door alle indrukwekkende landschappen van de Verenigde Staten. Deze documentaire laat je meteen zien waarom juist deze natuur National Parks zijn geworden.

Valley Uprising

We blijven bij deze documentaire nog even in de Verenigde Staten. In Yosemite National Park vind je de Yosemite Valley. Yosemite Valley is eigenlijk het walhalla onder de klimmers. Deze docu neemt je mee van het ontstaan tot het heden van het klimmen in Yosemite Valley.

Higher

Hou je van bergen en wintersport? Dan mag deze documentaire zeker niet aan jouw lijstje ontbreken. Jeremy Jones neemt je in zijn verhaal mee hoe hij als snowboarder door het leven gaat. En niet zomaar een snowboarder, maar extreme snowboarder. Een afdaling van de zwarte piste is er niets bij. Hij beklimt de bergen in Alaska en de Himalaya op zoek naar de mooiste afdaling.

Under an Arctic Sky

Bij surfen denk je vaak aan zon, strand en de perfecte golven. Bij deze documentaire draait het alleen om het laatste. De zes surfers gaan namelijk op zoek naar de perfecte golven die nog nooit iemand anders heeft bedwongen. Ten noorden van IJsland gaan de surfers onder zeer extreme omstandigheden het water in. Het beeldmateriaal is werkelijk verbluffend!

Meru

Meru in de Himalaya is misschien wel een van de moeilijkste klimroutes ter wereld. Hij was niet voor niets nog niet eerder beklommen. De drie mannen doen er alles aan om hun droom te verwezenlijken.

The Barkley Marathons – The Race That Eats Its Young

Marathonlopers opgelet; dit is de Marathon onder de marathons. In minder dan tweeënhalve dag moet je vijf zeer extreme marathons in de wildernis voltooien. Zonder afgezette route, kaart of wegwijzers. En dat is zo zwaar, dat in de ruim 25 jaar er maar tien mensen de finish op tijd wisten te halen.

Tales By Light

Fotografen zijn altijd op zoek naar de perfecte foto. En dat is niet eenvoudig. Tijdens deze documentaire krijg je in zes afleveringen te zien hoe een groep professionele fotografen op jacht gaat naar de perfecte foto.

EntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.