7 outdoor podcasts die iedere avonturier moet luisteren

door

Lig jij ook al weer dagen te dromen over het plannen van je volgende reis, maar moet dit helaas nog even op zich laten wachten? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Zet je koptelefoon maar op, want deze outdoor podcasts nemen je mee op reis. Met verhalen over avontuurlijke tochten, inspirerende bestemmingen en zelfs Natuurmonumenten in ons eigen kikkerlandje kan je even heerlijk wegdromen.

De zeven leukste outdoor podcasts op dit moment

Outdoor podcasts

Wild Ideas Worth Living

Journalist Shelby Stanger interviewt in de podcasts Wild Ideas Worth Living ontdekkingsreizigers, atleten, auteurs, onderzoekers, experts en ondernemers die hun wilde ideeën omgezet hebben in realiteit en avonturen. Ze spoort haar luisteraars aan om ‘more wildly‘ te gaan leven en het avontuur op te gaan zoeken.

De Buitendienst

De Buitendienst is de podcasts die de ANWB recentelijk heeft gelanceerd. In totaal zijn er zes afleveringen van een uur waarbij natuurgeluiden te horen zijn van plekken in Nederland. In iedere aflevering staat er een ander gebied centraal, zoals de Boschplaat van Terschelling of de bossen van de Veluwe. De prachtige natuurgeluiden zorgen ervoor dat het net lijkt alsof je zelf in het gebied rondloopt.

Reisgenoten

Avonturiers Niels de Jager en Daisy Scholte bespreken in hun podcasts alles wat maar met reizen te maken heeft. Ze interviewen auteurs en beantwoorden vragen over outdoor avonturen. Aan het einde van iedere podcast delen ze nog een tip met de luisteraars en delen hierbij hun eigen ervaringen. Door de herkenbare situaties en fijne gesprekken die er worden gehouden is het een heerlijke podcast om lekker weg te luisteren.

Foto: Averie woodard

BBC Earth Podcast

Close your eyes and open your ears – De BBC Earth podcast vertelt je alles over de wondere wereld waar wij mensen op leven. Ze vertellen verhalen over de prachtige landschappen en bijzondere wezens die ze op hun tochten tegen komen. Je wordt meegenomen door indrukwekkende verhalen waardoor je niet meer kan stoppen met luisteren.

Enormcast

Presentator en klimmer Chris Kalous praat in deze podcast met de grootste namen uit de klimwereld. Iedere aflevering komen er ervaringen en verbluffende verhalen ter spraken, waardoor je uiteindelijk op het puntje van je stoel zit te luisteren. Met al meer dan 190 episodes die allemaal meer dan een uur duren heb je vast en zeker genoeg om nog naar te luisteren.

Puur Natuur

In de podcast Puur Natuur ga je op pad door de natuurgebieden in Nederland. Er worden vragen gesteld aan boswachters maar ook bekende personen lopen graag een rondje mee. Zo was Twan Huys in een aflevering te horen waarin hij vertelde over zijn nieuwe boek Wandellust met de mooiste wandelgebieden van Nederland. Een podcast die je echt alles vertelt over de prachtige natuur in Nederland, want je hoeft echt niet altijd ver te reizen om mooie plekken te ontdekken.

The Dirtbag Diaries

The Dirtbag Diaries is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste outdoor podcasts. Met verschillende soorten verhalen is er voor iedereen wel wat te luisteren. Van klimmen, skiën, hiken, fietsen, roeien tot reizen alle onderwerpen worden besproken. Zelf beschrijven ze de podcast als kampvuur verhalen, wat zorgt voor een fijne en herkenbare manier van vertellen. Met meer dan 250 afleveringen kan jij je helemaal verliezen in het luisteren naar deze verhalen.

Foto: Element5 Digital

EntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.