Africa inside out keert Afrika binnenstebuiten

door

De een gaat 2,5 maand op reis door Europa. De ander trekt 12 maanden uit voor Afrika. Beiden hebben hetzelfde doel: het vinden van de beste reisroutes en de ultieme reisbeleving. De Europa-variant gaat natuurlijk over The Hike. De Afrika-variant gaat over Charlie’s Travels. Onder de naam ‘Africa inside out’ gaat initiatiefnemer Charles Witlox, samen met een team van 5 content creators, op expeditie door 13 Afrikaanse landen. Je kunt hem volgen via social media.

Eerst dromen dromen en ze dan achterna

Wie wil dat nou niet? Na je studie gaan reizen. De wereld zien. Om vervolgens reizen samen te stellen voor anderen, gebaseerd op jouw eigen ervaringen. En daar dan ook nog eens je werk van te kunnen maken. Het begon met lustrumreizen voor jaarclubs en ontwikkelde zich tot op maat gemaakte reisbelevingen voor koppels en families. Maar volgens Charles is er meer. Meer te zien en te ontdekken. Meer hidden gems en onontdekte paden. Klaar om gevonden en bewonderd te worden. Niet alleen door Charles. Maar ook door de vele mensen die hij het mooie nieuws laat zien. Spread the word.

Africa inside out

Uit eigen ervaring kunnen wij zeggen dat de beste avonturen niet worden bedacht achter een bureau. Daarvoor moet je erop uit trekken. Je laten meevoeren in het lokale leven en keuzes maken die op dat moment op die plek het beste voelen. De ‘Africa inside out’ expeditie volgt datzelfde principe. In totaal exact een jaar. In die 12 maanden worden 13 landen aangedaan: Kenia, Tanzania, Rwanda, Uganda, Malawi, Zimbabwe, Zambia, Botswana, Zuid-Afrika, Namibië, Mozambique, Lesotho en Swaziland. In een 4×4 auto worden grote vlakes en immense gebergten getrotseerd. Fotocamera’s, drones en laptops gaan mee om te zorgen dat alle outdoor-activiteiten, locals, lokale projecten en ander natuurgeweld wordt vastgelegd op foto, film en in tekst. Zo wordt Afrika letterlijk inside out gekeerd.

Heb jij nog goede tips, ideeën, gebruiken, initiatieven en/of ervaringen die je met Charles en zijn team wil delen? Deel ze via de site van ‘Africa inside out’.

AfrikaEntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.